Lo Manthang, Tibetaanse plaats uit de middeleeuwen eindpunt van de avontuurlijke motorreis naar Upper-Mustang in Nepal
Het verboden koninkrijk

Nepal, een groot motoravontuur dwars door de Himalaya. Van Kathmandu naar het oud Tibetaanse Kingdom of Lo in Upper Mustang. Met op de achtergrond de Annapurna en Dhaulagiri reuzen rijden we op de Royal Enfield naar de 4660 meter hoge Kora La pas. Deze pas markeert tevens de grens met Tibet.

Prijs

€ 4.173,--

Periode

Apr/Okt

Reisduur

15 dagen

Deelnemers

Min 6/max 8

Soort reis

Avontuurlijk/Hooggebergte

Reisbegeleiding

Gids+Chauffeur+Monteur

Media van de motorreis Nepal

Over de Nepal motorreis

Motorreis Nepal
Upper Mustang, algemeen

Motorreis Nepal, van Kathmandu naar het in Upper Mustang gelegen Lo-Manthang en de grens met Tibet. Deze motorreis in Nepal gaat door een deel van het Himalaya gebergte dat misschien wel het minst bekend is bij de motorrijder en, nu nog, het minst toegankelijk. De op ongeveer 3900 meter hoogte gelegen ommuurde middeleeuwse”stad” Lo-Manthang is nu nog puur en geeft een goede indruk hoe het leven in “het verboden Tibetaanse Koninkrijk” er eeuwen terug uit kan hebben gezien. De wegen in (Upper) Mustang  zijn grotendeels onverhard maar overwegend goed te berijden. De afgelopen twee jaar is de weg naar Lo Manthang in snel tempo verbeterd.  Dat betekend dat dit deel van het traject nu veel beter te rijden is.  Nog steeds onverhard maar de extreme passages zijn”afgevlakt”

Het landschap is zeer afwisselend en indrukwekkend. Rijstterrassen en subtropische bossen vinden we in het lager gelegen deel van Nepal. Het subtropische Chitwan National Park is bekend om zijn olifanten en Indische neushoorns. De gezellige Nepalese stad Pokhara eenmaal voorbij gaat het snel omhoog. Rijstterrassen maken plaats voor met sneeuw en gletsjers bedekte 8000 meter hoge Himalaya reuzen zoals de Annapurna en Dhaulagiri.

Aangekomen in het geïsoleerd gelegen Upper Mustang veranderd het landschap weer dramatisch. De lucht is droog en zo ook het landschap. Kaal maar kleurrijk. De blauw, geel, oranje, rood gekleurde bergruggen harmoniëren verrassend goed met de bont gekleurde boeddhistische gebedsvlaggetjes.

Motorreis Nepal
Upper Mustang, voor wie?

Wie zin heeft in een no-nonsense motorreis op een “legendarische” motorfiets komt met deze motorreis van Kathmandu naar Upper Mustang ruimschoots aan zijn trekken. De “wegen” in Upper Mustang zijn onverhard, maar technisch niet moeilijk. Ervaring met onverhard rijden hoef je hiervoor niet meer te hebben. Uitzonderingen op de regel zijn er natuurlijk nog steeds. Wie de soms primitieve omstandigheden van de beperkt beschikbare accommodaties niet schuwt en kan genieten van uitersten in landschap en cultuur, zal heel veel voldoening beleven aan de motorreis naar en door Upper Mustang. Eén van de hoogtepunten is Lo Manthang. De Oud Tibetaanse hoofdstad van Mustang stamt uit de middeleeuwen en is nog steeds ommuurd. Deze motorreis is voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder die op zoek is naar een unieke ervaring in een nu nog redelijk onontdekt deel van de Himalaya.  


Motorreis Nepal
Upper-Mustang, permit

Toegang krijgen tot Upper Mustang is moeilijk. Om binnen te komen zijn twee dure permits nodig, één voor Upper Mustang en één voor Annapurna Conservation Area. Eénmaal onderweg in Upper Mustang komen we dan ook niet veel toeristen meer tegen maar des te meer controleposten. Ergens een stempeltje vergeten? Terug naar “af” en opnieuw beginnen.  Door de twee dure permits ( € 500,–)  en slechts een beperkt aantal toeristen per dag toe te laten tot Upper Mustang zijn de invloeden van de buitenwereld tot nu toe nog redelijk beperkt gebleven en is Upper Mustang nu nog één van de meest authentieke gebieden ter wereld. 

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2024: incl permits van $ 550,--
€ 4.173,-- pp

Prijs 2025: incl permits van $ 550,--
€ 4.173,-- pp

Vertrekdata 2024:
30-03 + 12-10

Vertrekdata 2025:
19-04 + 11-10

Reisduur
15 dagen waarvan maximaal 12 rijdagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Duopassagier:
Mogelijk

Kilometers:
Ongeveer 1350

Motor:
Royal Enfield Bullet 500cc of Himalayan

Volgauto:
Deze reis wordt met een 4x4 volgwagen uitgevoerd. Alle bagage, ook de persoonlijke, wordt in de volgauto vervoerd.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, maximaal 8 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Voldoende tot goede motorbeheersing, ervaring met rijden in de bergen, geen gezondheidsklachten, ervaring met rijden over onverharde wegen (geen offroad)

Begeleidend team:
Deze reis wordt begeleid door een gids op de motor, monteur en chauffeur volgwagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Kathmandu vv.
 • Toeslagen luchtvaartmaatschappij/vliegvelden/Nederlandse vliegtaks
 • Alle transfers in Nepal
 • Huur motor Royal Enfield Bullet 500cc
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • 4x4 Volgauto.
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Alle overnachtingen in hotel en guesthouse op basis van 2pk
 • Alle ontbijten
 • Tourguide
 • Lokale gids
 • Monteur
 • Chauffeur volgwagen
 • Permit Upper Mustang en Annapurna ( $ 550,-- per persoon )
 • Dag sightseeing in Kathmandu met gids
 • Entreegelden Kathmandu tijdens sightseeing
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Visum Nepal (ongeveer € 45,--)
 • Toeslag Royal Enfield Himalayan ( € 195,-- )
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Maaltijden, drank overige uitgaven niet genoemd bij inbegrepen

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2