Motorreis Nepal

Avontuurlijke motorreis in Nepall door de Himalaya naar en in Upper-Mustang
Motorreis

Nepal


Upper Mustang

Nepal, een groot motoravontuur dwars door de Himalaya naar het oud Tibetaanse koninkrijk Kingdom of Lo in Upper Mustang. Met op de achtergrond de Annapurna en Dhaulagiri reuzen rijden we op de Royal Enfield van Kathmandu naar de 4660 meter hoge Kora la pas die tevens de grens met Tibet markeert.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Presentatie
Media

Foto's en film over de motorreis Nepal

 

Meer informatie

Over de Nepal motorreis

Upper Mustang

Motorreis Nepal
Upper Mustang, algemeen

Motorreis Nepal, van Kathmandu naar het in Upper Mustang gelegen Lo-Manthang en de grens met Tibet. Deze motorreis in Nepal gaat door een deel van het Himalaya gebergte dat misschien wel het minst bekend is en, nu nog, het minst toegankelijk. De op ongeveer 3900 meter hoogte gelegen ommuurde middeleeuwse”stad” Lo-Manthang is nog puur en geeft een goede indruk hoe het leven in “het verboden Tibetaanse Koninkrijk” er eeuwen terug uit kan hebben gezien. De weg ernaartoe is onverhard en zo nu en dan uitdagend met steile hellingen en diepe afgronden. Soms is de weg zo steil dat de motor het niet meer trekt. Dat betekend dan afstappen en met vereende krachten de motor verder omhoog duwen.

Het landschap is zeer afwisselend. Rijstterrassen en subtropische bossen vinden we in het laag gelegen deel van Nepal. De gezellige Nepalese stad Pokhara eenmaal voorbij gaat het snel omhoog. Rijstterrassen maken plaats voor met sneeuw en gletsjers bedekte 8000 meter hoge Himalaya reuzen zoals de Annapurna en Dhaulagiri.

Aangekomen in het geïsoleerd gelegen Upper Mustang veranderd het landschap weer dramatisch. De lucht is droog en zo ook het landschap. Kaal maar kleurrijk. De blauw, geel, oranje, rood gekleurde bergruggen harmoniëren verrassend goed met de bont gekleurde boeddhistische gebedsvlaggetjes.

Uitgebreide reisinformatie vind je ook in onze brochure >>

Motorreis Nepal
Upper Mustang, voor wie?

Wie zin heeft in een no-nonsense motorreis op een “legendarische” motorfiets komt met deze motorreis van Kathmandu naar Upper Mustang ruimschoots aan zijn trekken. De “wegen” in Upper Mustang zijn onverhard, en veelal slecht te noemen. Met dagetappes van soms niet meer dan 70 kilometer is het duidelijk dat het niet de Duitse autobahn is waarover gereden wordt. Wie een beetje lichamelijke inspanning niet schuwt en kan genieten van uitersten in landschap en cultuur, zal heel veel voldoening beleven aan de motorreis naar en door Upper Mustang. Deze motorreis is voor de avontuurlijk ingestelde en fitte motorrijder die een uitdaging niet uit de weg gaat.


Motorreis Nepal
Upper-Mustang, permit

Toegang krijgen tot Upper Mustang is moeilijk. Om binnen te komen zijn twee dure permits nodig, één voor Upper Mustang en één voor Annapurna Conservation Area. Eénmaal onderweg in Upper Mustang komen we dan ook niet veel toeristen meer tegen maar des te meer controleposten. Ergens een stempeltje vergeten? Terug naar “af” en opnieuw beginnen.  Door de dure permit ( €500,–)  en slechts een beperkt aantal toeristen per dag toe te laten tot Upper Mustang zijn de invloeden van de buitenwereld tot nu toe nog redelijk beperkt gebleven en is Upper Mustang nu nog één van de meest authentieke gebieden ter wereld. 


Anderen keken ook naar de:
– 17 daagse Himalaya Herfstspecial>>
– 21 daagse Himalaya Motor Challenge  >>
– 17 daagse Motorreis Zuid-Afrika >>

Reacties van klanten

Hallo Paul,

Wij zijn net terug gekomen van deze super trip. We hebben een geweldige reis gehad. Zwaar, maar super gaaf. Met dank aan de gids Konchok en Wangail. Super begeleiders. Ik heb van onze groep een filmpje gemaakt over de reisimpressie. Als je wilt mag je hem delen op de site >>. Ik hoor het wel.
Groeten Maria en Peter.

 

Genoten en geniet nog steeds. Het daalt nu pas in wat ik daar allemaal gedaan hebben en over wat voor paden ik heb gereden. Wat een reis, onvergetelijk. Prima georganiseerd met voldoende mogelijkheden tot eigen inbreng. Tip voor iedereen. Ga nu het nog kan, er zijn plannen om de weg te verbeteren en dan zal het een stuk drukker worden.

Ed. Havinga

 

Ik heb van deze reis van begin tot eind genoten. De afwisseling tussen de kale hoogvlaktes, de besneeuwde bergtoppen, de groene bossen en rijstterrassen vond ik fascinerend. Een dagje Kathmandu met al zijn bezienswaardigheden was voor mij een fijne start van de vakantie. Hulde aan het team dat niets te veel was en al klaar stonden nog voordat ik wat kon vragen.  Goed georganiseerd en dat merkte je ook bij de vele controleposten. Wij konden zo doorrijden waar anderen al uren stonden te wachten. Dat voelde best wel goed.  Paul, Konchok, bedankt voor dit fantastische avontuur.

Raymond uit Uithoorn

Hallo Paul en Konsjok,

We hebben zoveel gezien en meegemaakt! Klaas en ik hebben de smaak helemaal te pakken. De reis was perfect georganiseerd, ik kan niets bedenken wat beter had gekunt.

Klaas en Eva

 

Prijs en feiten

16 daagse motorreis Upper Mustang

Vertrekdata 2020:
03-10 + 31-10

Vertrekdata 2021:
03-04 +07-05 + 02-10 + 30-10

Vertrekdata 2022:
02-04 + 06-05 + 01-10 + 29-10

Prijs rijder 2020 en 2021.
€ 3.695,-- ( inclusief vlucht en lokale permits )

Prijs 2022
€ 3.795,--

Duopassagier:
Niet mogelijk

Reisduur:
16 dagen

Rijdagen
Maximaal 12 dagen

Kilometers:
Ongeveer 1350

Motor:
Royal Enfield Bullet 500cc of Himalayan

Volgauto:
Deze reis wordt met een 4x4 volgwagen uitgevoerd. Alle bagage, ook de persoonlijke, wordt in de volgauto vervoerd.

Aantal deelnemers:
Minimaal 4 rijders, Maximaal 10 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, fit, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden is een pré, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleidend team: ( 4 t/m 7 deelnemers )
Deze reis wordt begeleid door een tourguide, lokale gids, monteur en chauffeur.

Extra begeleiding: ( vanaf 8 deelnemers )
Extra Nederlandse reisbegeleider.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam - Kathmandu vv.
 • Alle transfers in Nepal
 • Huur motor Royal Enfield Bullet 500cc
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • 4x4 Volgauto.
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Alle overnachtingen in hotel en guesthouse op basis van 2pk
 • Alle ontbijten
 • Tourguide
 • Lokale gids
 • Monteur
 • Chauffeur volgwagen
 • Extra Nederlandse reisbegeleiding. (v.a 8 deelnemers)
 • Permit Upper Mustang en Annapurna ( € 500,-- per persoon )
 • Hele dag sightseeing in Kathmandu met gids
 • Entreegelden Kathmandu
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst
Niet inbegrepen
 • Toeslagen luchtvaartmaatschappij/luchthaven
 • Maaltijden niet genoemd
 • Visum Nepal
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( niet genoemde maaltijden, drank, souveniers e.d. )
 • Toeslag Royal Enfield Himalayan ( € 95,-- )

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo