Motorreis KTM IJsland
Zinderende vulkanen en eindeloze ijsmassa's

Motorreis IJsland is een avontuurlijke motorreis die je laat kennismaken met alle facetten van het zeer afwisselende landschap van IJsland.  Met zijn actieve vulkanen, gletsjers, wilde rivieren, zwarte woestijnen, is IJsland een eldorado voor de natuurliefhebber en voor de avontuurlijke motorrijder die wel houdt van een uitdagende motorreis.

Prijs

v.a € 4.195,--

Periode

Aug en Sept

Reisduur

13 dagen

Deelnemers

Min 8 / Max 12

Soort reis

Avontuurlijk / Uitdagend

Reisbegeleiding

Nederlands

Media van de motorreis IJsland

Over de IJsland motorreis

Motorreis IJsland

Het indrukwekkende landschap wordt gedomineerd door gletsjers, lava, woestijnen, rivieren, watervallen, geothermische velden, warme bronnen, felgekleurde bergketens en ontzagwekkende, veelal actieve vulkanen. Deze motorreis dwars door het binnenland van IJsland is bijna een expeditie door het ontstaan van de wereld. Op IJsland ziet u oerkrachten aan het werk die het jonge, grillig gevormde landschap breken en maken. Hier zie je scheuren in de aardkost waar magma de kans krijgt om aan de oppervlakte te komen. Hier zie je vulkaanuitbarstingen die met donderend geweld het Europese vliegverkeer volledig lamleggen of pistes vernietigen.

Niet alleen de IJslandse oerkrachten zijn een factor om tijdens de motorreis IJsland rekening mee te houden, ook het weer moet niet onderschat worden. Want, eerlijk is eerlijk, denk je aan IJsland dan denk je snel aan kou, wind, sneeuw en depressies. En als het tegenzit dat alles op één dag. Tsja, op IJsland heeft moeder natuur het nog steeds voor het zeggen. Met zijn actieve vulkanen, onmetelijke gletsjers, uitgestrekte lavawoestijnen, warme bronnen, ontelbare watervallen, kleurrijke bergketens en fantastische offroad pistes, heeft IJsland de avontuurlijk ingestelde motorrijder heel veel te bieden. 


Motorreis IJsland offroad

Nergens in Europa is het offroad motorrijden beter dan in IJsland. Het mooie is dat je daarvoor niets eens de pistes hoeft te verlaten. Sterker nog, letterlijk offroad rijden is streng verboden in IJsland. Wordt je betrapt dan zijn de boetes niet mals. Gelukkig zijn de pistes in het binnenland van IJsland uitdagend genoeg voor ieder type allroad en offroad motorrijder.


Motorreis IJsland deelnemen.

Je bent natuurlijk avontuurlijk ingesteld, flexibel, beschikt over een goede gezondheid en je bent fit. Een geldig motorrijbewijs is uiteraard verplicht. Deelnemers hebben ervaring met onverhard motorrijden.

Bent je net zo avontuurlijk ingesteld als wij dat zijn? Stop je niet als het asfalt ophoud? Heb je zin in een avontuurlijke motorreis waarbij de rijeigenschappen van je adventure bike volledig tot zijn recht komen? Ga dan ook mee met de enige echte Trans Iceland Motor Challenge.

IJsland Special Edition 2023

De favoriete bestemming van Paul Duijf was, is en blijft waarschijnlijk: IJsland. In 1980 voor het eerst bezocht met de gedachte: “Daar kom je eens in je leven en daarna nooit meer”. Het liep iets anders. Sinds 1980 is IJsland bijna elk jaar wel één of meerdere keren bezocht.

De eerste keer dat IJsland door Paul op de motor werd verkend was in 2008. Dat smaakte naar meer en vanaf 2009 is de motorreis op IJsland in diverse variaties een vaste waarde in het programma van Travel 2 Explore. Ieder jaar zijn er één of meerdere motorreizen naar IJsland georganiseerd die, op één na, allemaal door Paul zelf zijn begeleid. Altijd een gerust gevoel als er iemand mee is met zoveel ervaring en die precies weet hoe te handelen en wat de alternatieve mogelijkheden zijn als het eens misgaat.

In 2023 bestaat Travel 2 Explore 25 jaar. Een mooie aanleiding om van de Trans Iceland Motor Challenge éénmalig een speciale versie te organiseren met routes die nog niet eerder gereden zijn.


Motorreis IJsland, route

De route is ook voor 2023 globaal en veel zal ook afhangen van de mogelijkheden en omstandigheden van het moment. En dat is ook wel nodig, zo hebben de motorreizen van voorgaande jaren uitgewezen. In 2023 wordt het alweer de 26 ste keer dat we de motorreis IJsland organiseren en rijden. Met zoveel ervaring in huis weet je zeker dat we de mooiste allroad en offroad tracks op IJsland wel weten te vinden. Uiteraard zijn bekende must see highlights, zoals bijvoorbeeld de Gullfoss, Geysir, Myvatn, Landmannalaugar, de vulkaan Askja opgenomen in de route


Motorreis IJsland, motor

De motorreis IJsland rij je op de eigen allroad / enduro motor. Travel 2 Explore zorgt voor het transport / verscheping van je motor en voor de benodigde juiste documenten. Voorafgaand aan de reis is er een deelnemersbijeenkomst waar de reis in detail wordt doorgenomen maar ook de motorkleding en eventuele aanpassingen aan de motor zullen aan de orde komen.

Globale route motorreis IJsland

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Van 17-08-2023 t/m 29-08-2023 (vol)
Prijs € 4.195,-- pp

Van 31-08-2023 t/m 12-09-2023 (Special Edition)
Prijs € 4.265,-- pp

Van 22-08-2024 t/m 03-09-2024
Prijs € 4.395,-- pp

Reisduur:
13 dagen, waarvan maximaal 10 rijdagen.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 1950 kilometer gereden worden.

Motor:
Eigen motor, type enduro/adventure

Motortransport:
Op stalen frame in zeecontainer exclusief voor Travel 2 Explore

Volgauto:
Deze reis wordt met een geprepareerde 4x4 volgauto uitgevoerd.

Motortrailer
Bij motorpech onderweg

Bagagevervoer
In de volgauto, dus bagage op de motor is niet nodig.

Aantal deelnemers:
Minimaal 8 rijders, Maximaal 12 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, ervaring met onverhard rijden, teamplayer en uiteraard is een geldig motorrijbewijs verplicht.

Duopassagier:
Niet mogelijk alleen in volgwagen.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider op de motor en een chauffeur/monteur voor kleine reparaties onderweg

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Keflavik vv
 • Transport motor Rotterdam Reykjavik vv
 • Toeslagen luchthavenbelasting, brandstoftoeslag
 • Transfer vliegveld Keflavik-Hotel Reykjavik vv
 • Alle overige noodzakelijke transfers in IJsland
 • Metalen transportframe voor motor
 • Volgauto's, vierwiel aangedreven "super" jeep.
 • Motortrailer
 • Eigen gebruik zeecontainer
 • Benzine volgauto
 • Doauneafhandeling/formulieren transport motor
 • Jerrycans/pomp/basisgereedschap/plakspullen etc
 • Alle overnachtingen in hotel, boerderij, guesthouse, hut en berghut.
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor
 • Maaltijden zoals in brochure aangegeven
 • Chauffeur volgauto tevens monteur voor kleine reparaties onderweg
 • Administratie en reserveringskosten
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Benzine motor
 • Persoonlijke (motor) verzekeringen
 • Maaltijden niet genoemd bij inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2