Motorreis IJsland

De motorreis IJsland van Travel 2 Explore is een anvontuurlijke motorreis langs actieve vulkanen, de geysir en landmannalauger je twee
Motorreis

IJsland


Trans Iceland Motor Challenge

Motorreis IJsland is een enerverende motorreis op IJsland die u laat kennismaken met alle facetten van het zeer afwisselende landschap van IJsland.

Direct boeken Brochure aanvragen
Media

Foto's en film over de motorreis IJsland

Meer informatie

Over de IJsland motorreis

Trans Iceland Motor Challenge

Motorreis IJsland

Op 15 juni 2020 heeft IJsland de grenzen geopend voor bijna alle Schengenlanden. De reis van 2020 gaat dus door!

Het indrukwekkende landschap wordt gedomineerd door gletsjers, lava, woestijnen, rivieren, watervallen, geothermische velden, warme bronnen, felgekleurde bergketens en ontzagwekkende, veelal actieve vulkanen. Deze motorreis dwars door het binnenland van IJsland is bijna een expeditie door het ontstaan van de wereld. Op IJsland ziet u oerkrachten aan het werk die het jonge, grillig gevormde landschap breken en maken. Hier zie je scheuren in de aardkost waar magma de kans krijgt om aan de oppervlakte te komen. Hier zie je vulkaanuitbarstingen die met donderend geweld het Europese vliegverkeer volledig lamleggen of pistes vernietigen.

Niet alleen de IJslandse oerkrachten zijn een factor om tijdens de motorreis IJsland rekening mee te houden, ook het weer moet niet onderschat worden. Want, eerlijk is eerlijk, denk je aan IJsland dan denk je snel aan kou, wind, sneeuw en depressies. En als het tegenzit dat alles op één dag. Tsja, op IJsland heeft moeder natuur het nog steeds voor het zeggen. Met zijn actieve vulkanen, onmetelijke gletsjers, uitgestrekte lavawoestijnen, warme bronnen, ontelbare watervallen, kleurrijke bergketens en fantastische offroad pistes, heeft IJsland de avontuurlijk ingestelde motorrijder heel veel te bieden. 


Motorreis IJsland, motor

De motorreis IJsland rij je op de eigen allroad / enduro motor. Travel 2 Explore zorgt voor het transport / verscheping van je motor en voor de benodigde juiste documenten. Voorafgaand aan de reis is er een deelnemersbijeenkomst waar de reis in detail wordt doorgenomen maar ook de motorkleding en eventuele aanpassingen aan de motor zullen aan de orde komen.


Motorreis IJsland, met de auto

Je hebt geen motorrijbewijs maar zou best wel mee willen als bestuurden van een Landrover Defender?
Lees verder >>

Motorreis IJsland, in beeld

De reis in 56 foto’s, klik hier >>


Motorreis IJsland, route

De route is globaal en veel zal ook afhangen van de mogelijkheden en omstandigheden van het moment. En dat is ook wel nodig, zo hebben de motorreizen van voorgaande jaren uitgewezen. In 2020 wordt het alweer de 22 ste keer dat we de motorreis IJsland organiseren en uitvoeren. Met zoveel ervaring in huis weet je dat we de mooiste allroad en offroad tracks op IJsland wel weten te vinden. Uiteraard zijn bekende must see highlights, zoals bijvoorbeeld de Gullfoss, Geysir, Myvatn, Landmannalaugar, de vulkaan Askja opgenomen in de route


Motorreis IJsland deelnemen.

De motorreis IJsland rij je op de eigen adventure/enduro motor. Je bent natuurlijk avontuurlijk ingesteld, flexibel, beschikt over een goede gezondheid en je bent fit. Een geldig motorrijbewijs is uiteraard verplicht. Deelnemers hebben enige ervaring met onverhard/offroad rijden. De omstandigheden op IJsland bepalen de zwaarte van de reis.

Bent je net zo avontuurlijk ingesteld als wij dat zijn? Stop je niet daar waar het asfalt ophoud? Heb je zin in een avontuurlijke motorreis waarbij de rijeigenschappen van je adventure bike volledig tot zijn recht komen? Ga dan ook mee met de enige echte, originele, Trans Iceland Motor Challenge en download de IJsland brochure >>


Anderen keken ook naar:

17 daagse motorreis Zuid-Afrika, Die Hel >>
16 daagse motorreis Upper-Mustang >>

Reacties van klanten

Paul, via deze weg wil ik je nog even bedanken dat ik met jullie mee mocht op het fantastische IJsland-avontuur.
Ik heb al heel wat mooie reizen meegemaakt, maar deze is wel een toppertje.
Ha ha, en het had lekker alle elementen dat een reis onvergetelijk maakt!
Adventure starts, when events stop as planned……Misschien komt er nog een vervolg?
Ik zou het avontuur nog wel een keer aan willen gaan.
Wens je een heel gezellig weekend,
Groetjes van Sandra

Rinus de Groot

Zelden ga ik met een groepsreis mee maar ik ben blij deze keer dat wel gedaan te hebben. Ik ben op plekken gekomen waar ik anders niet was geweest. Ik ben doorgegaan waar ik anders gestopt was. Ik heb grenzen verlegd, iedere dag opnieuw. Met heel veel plezier kijk ik terug op reis en dat het zo’n succes was en niet alleen voor mij, was zeker ook te danken aan de goede organisatie en vakkundige begeleiding van Paul. Het was te gek en een welgemeende aanrader voor iedereen.

Rene van Alphen

Deze reis in woorden weergeven: onmogelijk! in één woord: fantastisch! Uitstekende organisatie van Travel 2 Explore. We hebben wat tegenslagen gehad met het weer maar gids Paul bleef rustig en wist ten alle tijden waar we waren en hoe aan de sneeuw te ontkomen. Dat gaf heel veel vertrouwen, waardoor ik in alle omstandigheden heb kunnen genieten van mijn mooiste motorvakantie tot nu toe. Mijn complimenten.

Henk Boezeman

Paul, Mijn dank en respect voor deze fantastische reis. “We got more than we bargained for”. Ook wil ik mijn waardering uitspreken voor de wijze waarop jij gereageerd hebt op alle onvoorziene situaties. Professioneel en beheerst leiding geven, ook daar waar de emoties soms een rol spelen. Zorgen dat we richting houden en onderwijl toch een ieder zijn inspraak en zegje te gunnen. Ik heb een fantastische reis beleefd en kan mijn drang tot avontuur hiermee wel weer een hele tijd koest houden. Zoals Ron het uitdrukte: “Als ik ooit dement word zal ik dit nog steeds weten”. We leven nu al mee met zijn verzorgers die dan iedere dag hetzelfde sterke verhaal over IJsland opnieuw horen. Zoals ik ook in mijn inmiddels bijgewerkte blog heb gemeld: Iedereen zal denken dat hij het verhaal steeds verder heeft aangedikt, WANT DIT GELOOFT TOCH NIEMAND!!
Tot gauw vrienden.

Richard Heling

Wat een avontuur was het! Prima opgebouwd qua moeilijkheidsgraad voor wat betreft onverhard rijden. Meer dan genoeg uitdaging in een fantastisch land. 2.000 km rijden, heel veel indrukken en prima organisatie. Travel 2 Explore bedankt! Het was onvergetelijk.

Claes Dick

Ja, Paul en de anderen, m’n gezandstraalde en gehavende tweewieler (dus inclusief de blauwe plekken op het stalen ros) zaterdag opgepikt in Rotjeknor. Frans en z’n zoon hebben me effe kunnen helpen het gevaarte op mn aanhangwagentje te zetten.  Zondag er een ritje op gemaakt, en expres, heel kinderachtig, af en toe in de berm gereden.Ik troost me met deze oosterse wijsheid: ‘ Groot is hij die nimmer z’n kinderhart verliest !’.

Het gekke is dat ik het zand en littekens eigenlijk helemaal niet wil verwijderen. Ik ben er thuis wel honderd keer omheen gelopen. Alle bagger, butsen en krassen ervaar ik als een soort heilig stoer relikwie .Het existentiële bewijs dat ik er iets mee hebt uitgehaald wat ik normaal gesproken in ons gepolijste landje nimmer zou (kunnen) doen. Diep in m’n hart wens ik eigenlijk dat ie zo blijft en ik af en toe kan wegdromen bij wat eens was, ver weg vlakbij onze noordpoolcirkel. . . Paul, bedankt voor een fantastische ervaring en de uitstekende organisatie!

Robert

Nooit geweten, dat IJsland zo gevarieerd zou zijn! Het ene moment rijd je langs een fjord, om de hoek rij je Schotland in en even later rijd je op de maan. Waanzinnige landschappen trekken aan je voorbij, ik ben van de ene in de andere verbazing gevallen. Wat een ruigheid, wat een uitgestrektheid. De leegte schreeuwt je tegemoet. Als je van offroad rijden houd MOET je echt hiernaar toe. Je kunt uren onverhard rijden, mooie tracks! En een paar rivieren door, de ene wat ehhh uitdagender dan de ander. Organisatie van Travel 2 Explore was perfect en de know how van gids Paul kwam goed van pas toen de route gewijzigd moest worden vanwege de uitbarsting van de Bardarbunga en hij ter plekke nieuwe, uitdagende tracks tevoorschijn toverde. Ik heb van de eerste tot de laatste minuut genoten..

Roel Ebbinge.

Een klein jaar geleden werd ik door de IJslandpresentatie van Travel 2 Explore in Amersfoort geprikkeld tot deelname. Ik had niet kunnen vermoeden dat ik er uiteindelijk ook zo’n fantastische ervaring aan zou overhouden.
IJsland, dat met een rokende vulkaan Bardarbunga haar ware gezicht laat zien. Een land van uitersten, een land van vier seizoenen in één dag, een boomloos land van lava, mos, warmwaterbronnen en gletschers. Superlatieven schieten te kort om die gevarieerde uitzichten te beschrijven. Wegen die erom vragen met een GS bereden te worden. We hebben alleen indien noodzakelijk het beperkte asfalt gebruikt. Al snel raak je gewend aan de ruige ondergrond. Gravel, keienvelden, lavagruis, in het begin even “doorkomen” maar op enig moment wordt alles fun! Rivierdoorwadingen van simpel tot complex maar steeds weer een moment waar opperste concentratie vereist is.

Reisleider en gids Paul gebruikt zijn uitgebreide kennis van het eiland om aansprekende en op het nivo van de groep aansluitende routes voor te stellen. Han en Frederique die zowel hun logistieke- als rivierverkennerstaak serieus namen. Zij hebben als geolied team deze reis tot een succes gemaakt. En niet te vergeten het team van reisgenoten die allen hun specifieke kennis en kunde onbaatzuchtig ter beschikking van de groep hebben gesteld. De dagelijkse portie rivierwater in de laarzen, mechanische ongemakken en andere omstandigheden die het humeur negatief kunnen beïnvloeden werden positief het hoofd geboden en als team opgevangen. Een reis die ik kan aanraden aan iedereen die positief is ingesteld, geen zeurpiet is, enige rijervaring buiten asfalt heeft en niet bang is voor een “litteken” op zijn motor! Wat een prachtige reis!

Prijs en feiten

Trans Iceland Motor Challenge

Vertrekdata 2020:
Vol

Vertrekdata 2021:
19-08 en 02-09

Vertrekdata 2022:
18-08 en 01-09

Prijs:
€ 3.845,--

Reisduur:
13 dagen, waarvan maximaal 10 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2000 kilometer gereden worden.

Motor:
Eigen motor, type enduro/adventure

Volgauto:
Deze reis wordt met een geprepareerde 4x4 volgauto uitgevoerd.

Bagagevervoer
In de volgauto, dus bagage op de motor is niet nodig.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, Maximaal 12 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, ervaring met onverhard rijden, teamplayer en uiteraard is een geldig motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleidt door een ervaren Nederlandse reisbegeleider op de motor en een chauffeur/begeleider in de volgauto.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam - Reykjavik vv
 • Toeslagen en belastingen luchtvaartmaatschappij
 • Transport motor Rotterdam Reykjavik vv
 • Alle transfers in IJsland
 • Metalen transportframe
 • Volgauto, vierwiel aangedreven "super" jeep.
 • Eigen gebruik zeecontainer
 • Benzine volgauto
 • Doauneafhandeling/formulieren
 • Jerrycans/pomp/basisgereedschap/plakspullen etc
 • Alle overnachtingen in hotel, boerderij, guesthouse, hut en berghut.
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor
 • Maaltijden zoals in brochure aangegeven
 • Chauffeur volgauto
 • Administratie en reserveringskosten
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst
Niet inbegrepen
 • Benzine motor
 • Maaltijdenpot ( ongeveer € 250,--)
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo