Motorreis IJsland

Wannahave sticker van de motorreis IJsland, de Trans Iceland Motor Challenge van Travel 2 Explore
Motorreis

IJsland


Trans IJsland Motor Challenge

Motorreis IJsland is een avontuurlijke motorreis langs actieve vulkanen, gletsjers, watervallen en felgekleurde bergen met prachtige offroad tracks die al dit moois met elkaar verbinden. Op de eigen allroad motor twee keer dwars door het binnenland van IJsland.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Nieuwsbrief
Media

Foto's en film over de motorreis IJsland

Meer informatie

Over de IJsland motorreis

Trans IJsland Motor Challenge

Motorreis IJsland

De Trans Iceland Motor Challenge wordt begeleid door IJslandkenner Paul Duijf. Hij bezocht IJsland voor het eerst in 1980 en heeft sindsdien geen jaar meer overgeslagen. Pas in 2007 maakte Paul zijn eerste motortocht op IJsland. Dit beviel zo goed dat hij besloot om ook naar IJsland motorreizen te gaan organiseren. Maar dan wel één die paste bij het land en bij Paul, avontuurlijk dus. Toch duurde het nog een twee jaar voordat het zover was. In 2009 vertrok de eerste georganiseerde motorreis naar IJsland. Op de eigen allroad motor dwars door het binnenland van IJsland, vulkanen en rivieren trotserend. Sindsdien is de Trans IJsland Motor Challenge een vaste waarde in het avontuurlijke reisprogramma van Travel 2 Explore. Ook in 2018 zal Paul deze reis in IJsland gaan begeleiden.

Deze motorreis is waarschijnlijk één van de avontuurlijkste motorreizen uit het reisprogramma van Travel 2 Explore. Niet één, maar twee keer steken we IJsland dwars over. Op de eigen allroad motor over onverharde paden en offroad tracks doorkruist u het onherbergzame en verlaten binnenland. Het indrukwekkende landschap wordt gedomineerd door actieve vulkanen, enorme watervallen, geothermische velden, warme bronnen, rhyolietgebergte, lavavelden en enorme zandvlaktes.


Motorreis IJsland, motor

De motorreis IJsland rijdt u op de eigen allroad / enduro motor. Travel 2 Explore zorgt voor het transport / verscheping van uw motor en voor de benodigde juiste documenten. Voorafgaand aan de reis is er een deelnemersbijeenkomst waar de reis in detail wordt doorgenomen maar ook de motorkleding en eventueel aanpassingen aan de motor zullen aan de orde komen.

Motorreis IJsland, 10 jaar

2018 wordt het tiende opéénvolgende jaar dat Travel 2 Explore deze motorreis organiseert. In al die jaren is er best wel wat veranderd op IJsland maar onveranderd is het enthousiasme en de gedrevenheid van reisbegeleider Paul Duijf die alle jaargangen heeft begeleid en gereden.

Extra vertrek IJsland

Op 23 augustus 2018 vertrekt IJsland kenner Paul Duijf voor ons naar IJsland om een extra reis te gaan begeleiden . Dit wordt een bijzondere reis in die zin dat tijdens deze reis nog niet gereden tracks gereden gaan worden. Dat kan soms behoorlijk avontuurlijk zijn met onzekerheden zoals doodlopende tracks, te diepe rivieren, te veel zand, te steile hellingen, in het donker aankomen etc. Lees verder >>

Motorreis IJsland, route

De route is globaal en veel zal ook afhangen van de mogelijkheden en omstandigheden van het moment. En dat is ook wel nodig, zo hebben de motorreizen van voorgaande jaren uitgewezen. Met in 2018 alweer 38 jaar reis,- en expeditie ervaring op IJsland, weet Paul de mooiste allroad en offroad tracks hier wel te vinden maar kan hij ook direct inspelen op de soms snel wijzigende omstandigheden en (on)mogelijkheden van het landschap.

Uiteraard zijn bekende must see highlights, zoals bijvoorbeeld de Gullfoss, Geysir, Myvatn, de vulkaan Askja opgenomen in de route.


Motorreis IJsland, beschikbaarheid

Voor het vertrek op 06-09-2018 zijn nog twee plaatsen beschikbaar.

Reacties van klanten

Rene van Alphen

Deze reis in woorden weergeven: onmogelijk! in één woord: fantastisch! Uitstekende organisatie van Travel 2 Explore. We hebben wat tegenslagen gehad met het weer maar gids Paul bleef rustig en wist ten alle tijden waar we waren en hoe aan de sneeuw te ontkomen. Dat gaf heel veel vertrouwen, waardoor ik in alle omstandigheden heb kunnen genieten van mijn mooiste motorvakantie tot nu toe. Mijn complimenten.

Richard Heling

Wat een avontuur was het! Prima opgebouwd qua moeilijkheidsgraad voor wat betreft onverhard rijden. Meer dan genoeg uitdaging in een fantastisch land. 2.000 km rijden, heel veel indrukken en prima organisatie. Travel 2 Explore bedankt! Het was onvergetelijk.

Roel Ebbinge.

Een klein jaar geleden werd ik door de IJslandpresentatie van Travel 2 Explore in Amersfoort geprikkeld tot deelname. Ik had niet kunnen vermoeden dat ik er uiteindelijk ook zo’n fantastische ervaring aan zou overhouden.
IJsland, dat met een rokende vulkaan Bardarbunga haar ware gezicht laat zien. Een land van uitersten, een land van vier seizoenen in één dag, een boomloos land van lava, mos, warmwaterbronnen en gletschers. Superlatieven schieten te kort om die gevarieerde uitzichten te beschrijven. Wegen die erom vragen met een GS bereden te worden. We hebben alleen indien noodzakelijk het beperkte asfalt gebruikt. Al snel raak je gewend aan de ruige ondergrond. Gravel, keienvelden, lavagruis, in het begin even “doorkomen” maar op enig moment wordt alles fun! Rivierdoorwadingen van simpel tot complex maar steeds weer een moment waar opperste concentratie vereist is.

Reisleider en gids Paul gebruikt zijn uitgebreide kennis van het eiland om aansprekende en op het nivo van de groep aansluitende routes voor te stellen. Han en Frederique die zowel hun logistieke- als rivierverkennerstaak serieus namen. Zij hebben als geolied team deze reis tot een succes gemaakt. En niet te vergeten het team van reisgenoten die allen hun specifieke kennis en kunde onbaatzuchtig ter beschikking van de groep hebben gesteld. De dagelijkse portie rivierwater in de laarzen, mechanische ongemakken en andere omstandigheden die het humeur negatief kunnen beïnvloeden werden positief het hoofd geboden en als team opgevangen. Een reis die ik kan aanraden aan iedereen die positief is ingesteld, geen zeurpiet is, enige rijervaring buiten asfalt heeft en niet bang is voor een “litteken” op zijn motor! Wat een prachtige reis!

Prijs en feiten

13 daagse motorreis

Extra vertrek:
23-08-2018

Vertrekdata 2018:
06-09

Vertrekdata 2019:
05-09

Prijs:
€ 3.695,--

Reisduur:
13 dagen, waarvan maximaal 11 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2000 kilometer gereden worden.

Motor:
Eigen motor, type allroad zoals BMW GS serie, Yamaha XT serie, KTM Adventure, Honda African Twin etc.

Volgauto:
Deze reis wordt met een geprepareerde 4x4 volgauto uitgevoerd.

Bagagevervoer
In de volgauto.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, Maximaal 10 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, ervaring met onverhard rijden, teamplayer en uiteraard is een geldig motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleidt door een ervaren Nederlandse reisbegeleider op de motor en een chauffeur/begeleider in de volgauto.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam - Reykjavik vv
 • Transport motor Rotterdam Reykjavik vv
 • Alle transfers in IJsland
 • Metalen transportframe
 • Volgauto, vierwiel aangedreven "super" jeep.
 • Eigen gebruik zeecontainer
 • Benzine volgauto
 • Doauneafhandeling/formulieren
 • Jerrycans/pomp/basisgereedschap/plakspullen etc
 • Alle overnachtingen in hotel, boerderij, guesthouse en berghut.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Maaltijden zoals in brochure aangegeven
 • Chauffeur volgauto
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst
Niet inbegrepen
 • Toeslagen luchtvaartmaatschappij (ongeveer € 160,--)
 • Benzine motor
 • Maaltijdenpot ( ongeveer € 200,--)
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Sgr Logo

Sgr Logo