Zinderende vulkanen en eindeloze ijsmassa's

Motorreis IJsland is een enerverende motorreis die je laat kennismaken met alle facetten van het zeer afwisselende landschap van IJsland.  Met zijn vulkanen, gletsjers, wilde rivieren, zwarte woestijnen, is IJsland een eldorado voor de natuurliefhebber en voor de avontuurlijke motorrijder die wel houdt van een uitdagende motorreis.

Prijs

€ 4.120,--

Periode

Aug en Sept

Reisduur

13 dagen

Deelnemers

Min 8 / Max 12

Soort reis

Avontuurlijk / Uitdagend

Reisbegeleiding

Nederlands

Media van de motorreis IJsland

Over de IJsland motorreis

Motorreis IJsland

Het indrukwekkende landschap wordt gedomineerd door gletsjers, lava, woestijnen, rivieren, watervallen, geothermische velden, warme bronnen, felgekleurde bergketens en ontzagwekkende, veelal actieve vulkanen. Deze motorreis dwars door het binnenland van IJsland is bijna een expeditie door het ontstaan van de wereld. Op IJsland ziet u oerkrachten aan het werk die het jonge, grillig gevormde landschap breken en maken. Hier zie je scheuren in de aardkost waar magma de kans krijgt om aan de oppervlakte te komen. Hier zie je vulkaanuitbarstingen die met donderend geweld het Europese vliegverkeer volledig lamleggen of pistes vernietigen.

Niet alleen de IJslandse oerkrachten zijn een factor om tijdens de motorreis IJsland rekening mee te houden, ook het weer moet niet onderschat worden. Want, eerlijk is eerlijk, denk je aan IJsland dan denk je snel aan kou, wind, sneeuw en depressies. En als het tegenzit dat alles op één dag. Tsja, op IJsland heeft moeder natuur het nog steeds voor het zeggen. Met zijn actieve vulkanen, onmetelijke gletsjers, uitgestrekte lavawoestijnen, warme bronnen, ontelbare watervallen, kleurrijke bergketens en fantastische offroad pistes, heeft IJsland de avontuurlijk ingestelde motorrijder heel veel te bieden. 


Motorreis IJsland offroad

Nergens in Europa is het offroad motorrijden beter dan in IJsland. Het mooie is dat je daarvoor niets eens de pistes hoeft te verlaten. Sterker nog, letterlijk offroad rijden is streng verboden in IJsland. Wordt je betrapt dan zijn de boetes niet mals. Gelukkig zijn de pistes in het binnenland van IJsland uitdagend genoeg voor ieder type allroad en offroad motorrijder.

 

Motorreis IJsland, Special Edition

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan is door Paul Duijf een speciale editie samengesteld van de Trans Iceland Motor Challenge. Aangepaste routes, op locatie keuze uit meer of minder onverhard, zwaarder of minder zwaar en standaard met twee volgwagens. Twee? Ja, want wij rijden trajecten waar je niet alleen of met één wagen moet komen. De IJslanders zelf doen dat ook niet.


Motorreis IJsland, route

De route is globaal en veel zal ook afhangen van de mogelijkheden en omstandigheden van het moment. En dat is ook wel nodig, zo hebben de motorreizen van voorgaande jaren uitgewezen. In 2022 wordt het alweer de 25 ste keer dat we de motorreis IJsland organiseren en rijden. Met zoveel ervaring in huis weet je dat we de mooiste allroad en offroad tracks op IJsland wel weten te vinden. Uiteraard zijn bekende must see highlights, zoals bijvoorbeeld de Gullfoss, Geysir, Myvatn, Landmannalaugar, de vulkaan Askja opgenomen in de route


 

Motorreis IJsland deelnemen.

Je bent natuurlijk avontuurlijk ingesteld, flexibel, beschikt over een goede gezondheid en je bent fit. Een geldig motorrijbewijs is uiteraard verplicht. Deelnemers hebben enige ervaring met onverhard/offroad rijden. De omstandigheden op IJsland bepalen de zwaarte van de reis.

Bent je net zo avontuurlijk ingesteld als wij dat zijn? Stop je niet daar waar het asfalt ophoud? Heb je zin in een avontuurlijke motorreis waarbij de rijeigenschappen van je adventure bike volledig tot zijn recht komen? Ga dan ook mee met de enige echte, originele, Trans Iceland Motor Challenge.


Motorreis IJsland, motor

De motorreis IJsland rij je op de eigen allroad / enduro motor. Travel 2 Explore zorgt voor het transport / verscheping van je motor en voor de benodigde juiste documenten. Voorafgaand aan de reis is er een deelnemersbijeenkomst waar de reis in detail wordt doorgenomen maar ook de motorkleding en eventuele aanpassingen aan de motor zullen aan de orde komen.

Globale route motorreis IJsland

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2023 + 2024
€ 4.120,--

Vertrekdata 2023:
17-08 en 31-08

Vertrekdata 2024:
16-08 en 30-08

Reisduur:
13 dagen, waarvan maximaal 10 rijdagen.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2000 kilometer gereden worden.

Motor:
Eigen motor, type enduro/adventure

Motortransport:
Op stalen frame in zeecontainer exclusief voor Travel 2 Explore

Volgauto:
Deze reis wordt met een geprepareerde 4x4 volgauto uitgevoerd.

Motortrailer
Bij pech onderweg voor transport motor naar eindpunt van die dag.

Bagagevervoer
In de volgauto, dus bagage op de motor is niet nodig.

Aantal deelnemers:
Minimaal 8 rijders, Maximaal 12 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, ervaring met onverhard rijden, teamplayer en uiteraard is een geldig motorrijbewijs verplicht.

Duopassagier:
Niet mogelijk alleen in volgwagen.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider op de motor en een chauffeur/monteur voor kleine reparaties onderweg

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Keflavik vv
 • Transport motor Rotterdam Reykjavik vv
 • Toeslagen luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, Nederlandse vliegtaks.
 • Transfer vliegveld Keflavik-Hotel Reykjavik vv
 • Alle overige noodzakelijke transfers in IJsland
 • Metalen transportframe voor motor
 • Volgauto's, vierwiel aangedreven "super" jeep.
 • Demontabele motortrailer
 • Eigen gebruik zeecontainer
 • Benzine volgauto
 • Doauneafhandeling/formulieren transport motor
 • Jerrycans/pomp/basisgereedschap/plakspullen etc
 • Alle overnachtingen in hotel, boerderij, guesthouse, hut en berghut.
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor
 • Maaltijden zoals in brochure aangegeven
 • Chauffeur volgauto tevens monteur voor kleine reparaties onderweg
 • Administratie en reserveringskosten
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Benzine motor
 • Persoonlijke (motor) verzekeringen
 • Maaltijden niet genoemd bij inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2