De Bac Ho waterval op de gren van Vietnam met China zit in de route van de motorreis Vietnam.
Exotisch en Avontuurlijk

Motorreis Vietnam. Een avontuurlijke en afwisselende motorreis door de mooiste en meest exotische landschappen van Noord-Vietnam. We rijden honderden bochten over onverharde bergpaden. Ontdekken het authentieke binnenland van Vietnam. We rijden over smalle dijkjes tussen knalgroene rijstvelden door. We ontmoeten de kleurrijk geklede bergbewoners in het noorden, tikken de grens met China aan, steken op bamboevlotten rivieren over, overnachten in fantastische Homestays, genieten van de zeer gevarieerde Vietnamese keuken en drinken zo nu en dan een glaasje lokaal gestookte rijstwijn.

Prijs

Vanaf € 3.662,--

Periode

Mrt t/m Okt

Reisduur

18 dgn / 20 dgn

Deelnemers

Min 6 / max 9

Soort reis

Exotisch / Avontuurlijk

Reisbegeleiding

Gids en monteur

Media van de motorreis Vietnam

Over de Vietnam motorreis

Motorreis Vietnam

De motorreis Vietnam start in het oude gedeelte van Hanoi – door de Franse koloniale macht ooit “Cité Indegene”  genoemd. Oud Hanoi bruist en is vol activiteit, met “boeren” markten en openlucht restaurants. Een mooie plek dus om de motorreis door dit prachtige deel van Azië te beginnen.

De motoren staan al klaar en vanuit Hanoi rijden we op de motor zo het platteland in, over smalle dijkjes door rijstvelden en langs rustieke dorpjes. Zoals Phu Long, waar we te gast zijn bij een H’mong familie en verwend worden met een geweldig diner. En, volgens Vietnamese traditie, vergezeld met veel rijstwijn. Deze traditie zullen we tijdens de rondreis nog vaak tegen gaan komen.

In het Noorden van Vietnam ligt het toeristische dorp Sapa, ook wel “De Koningin van het Noorden” genoemd. Om hier te komen rijden we twee dagen dwars door de bergen van Noord-Vietnam en de woongebieden van verschillende bergvolken zoals Lao, Lu, Dao, en flower H’mong. Tja, de Vietnamese taal is een tongbreker. In de omgeving van Sapa zien we veel lokale markten. Een pracht aan kleuren en gezellige activiteit, waar menig volwassen varken anders over denkt als hij vastgebonden achterop een brommertje mee naar huis genomen wordt.

Tijdens onze reis richting het oosten voert de weg door een droomlandschap van bergen, bamboebossen, jungle en rijstterrassen. Een deel van deze route door Noord-Vietnam, de weg van Dong Van naar Meo Vac, staat bekend als “Eén van de mooiste wegen voor een motorrijder om te rijden”. Prachtige wegen en paden met werkelijk honderden bochten zorgen ervoor dat aan het einde van de motorvakantie uw bocht techniek tot in de puntjes verfijnd is. Dat gaat op een motorreis over de route 66 echt niet lukken.

Onze avontuurlijke motorreis door Vietnam gaat verder naar het beschermde natuurgebied Ba Be. De route staat niet eens op een kaart maar onze ervaren gids kent de weg hier op zijn duimpje en voorziet ons van het beste reisadvies. Over een wirwar van smalle dijkjes, door rijstvelden en bamboebossen rijden we naar de oevers van het gelijknamige meer Ba Be. Bij een lokale familie worden wij weer met open armen ontvangen en genieten, volgens Vietnamese traditie, van een lokaal gestookte rijstwijn.

Kortom: rondreizen per motor door Noord-Vietnam is genieten van een scala aan mooie rijstvelden, van kleurrijke dorpjes, van adembenemende berglandschappen, van chaotisch Hanoi, van honderden bochten draaien in de bergen en van de vele andere hoogtepunten van Noord-Vietnam die wij met deze motorreis aandoen.


Motorreis Vietnam vertrekgarantie

Het is nu ook mogelijk deze reis te boeken met vertrekgarantie. Dat betekend dat de reis wordt uitgevoerd vanaf twee inschrijvingen. Met twee of meer deelnemers gaat de reis dus gegarandeerd door. (uitgezonderd natuurlijk bijzondere omstandigheden). Meer info vind je in de brochure >>


Motorreis Vietnam met volgwagen

De motorreis in Vietnam wordt zonder volgwagen uitgevoerd. Op aanvraag kan de reis ook met een volgwagen uitgevoerd worden. Meerprijs is afhankelijk van het aantal deelnemers. Hou er dan wel rekening mee dat, of de route moet worden aangepast, of de volgwagen een andere route rijdt en we deze op maximaal twee momenten per dag “tegenkomen”

Globale route motorreis Vietnam

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2024:
€ 3.662-- pp

Prijs 2025:
€ 3.795,-- pp

Vertrekdata 2024
16-03 + 25-05 + 26-07 + 14-09 + 12-10

Vertrekdata 2025
15-03 + 24-05 + 25-07 + 12-09 + 11-10

Reisduur:
18 dagen, waarvan maximaal 14 rijdagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2000 kilometer gereden worden.

Motor:
Honda 150 cc of Honda CRF250 (meerprijs)

Volgauto:
Tenzij anders vermeld wordt deze reis zonder volgauto uitgevoerd

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, maximaal 8 rijders

Duo passagier:
Niet mogelijk.

Eigen groep/maatwerk:
Mogelijk, neem contact met ons op.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, enige jaren motorrijervaring, goede motorbeheersing, flexibele en avontuurlijke instelling en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een ervaren gids op de motor en een monteur op de motor

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam (Brussel) -Hanoi (met 1 tussenstop)
 • Toeslagen luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Alle transfers in Vietnam.
 • Huur motor Honda 150 cc
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Benzine motor.
 • Alle overnachtingen in 2pk in hotel/guesthouse inclusief ontbijt.
 • Alle overnachtingen in Homestay, inclusief ontbijt.
 • Ervaren gids op de motor.
 • Ervaren monteur op de motor.
 • Gereedschap etc voor reparaties onderweg
 • Compleet programma.

Niet inbegrepen

 • Visum Vietnam (ongeveer $ 25,-).
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Halong Bay 2 dgn / 1 nacht all inclusive € 275,-
 • Persoonlijke uitgaven/uitgaven niet genoemd bij inbegrepen.

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2