Motorreis Vietnam

Motorreis-Vietnam. Een groepsreis of individuele motorreis door het prachtige Vietnam met Travel 2 Explore
Motorreis

Vietnam


Noord-Vietnam


Motorreis Vietnam, op de motor door het land van duizend en één bochten. Vietnam, het land van super vriendelijke mensen, land van heerlijk eten, land van knalgroene rijstterrassen, land van kleurrijke markjes. Vietnam, land voor de motorrijder op zoek naar een relaxed motorreis avontuur.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Presentatie
Media

Foto's en film over de motorreis Vietnam

Meer informatie

Over de Vietnam motorreis

Noord-Vietnam

Honda 150 cc wordt ingezet op de motorreis door Noord-Vietnam van Travel 2 Explore motorreizen

Motorreis Vietnam, met volgwagen

De motorreizen in Noord-Vietnam die in de maand oktober plaats vinden worden uitgevoerd met een volgwagen. Wil jij graag samen met je niet motorrijdende partner of vriend(in) deze reis maken, er is plaats voor drie passagiers in de volgwagen. De reizen met volgwagen zijn, afgezien van de extra inzet de volgwagen, gelijk aan die van de andere vertrekken. 


Motorreis Vietnam

De motorreis Vietnam start in het oude gedeelte van Hanoi – door de Franse koloniale macht ooit “Cité Indegene”  genoemd. Oud Hanoi bruist en is vol activiteit, met “boeren” markten en openlucht restaurants. Een mooie plek dus om de motorreis door dit prachtige deel van Azië te beginnen.

De motoren staan al klaar en vanuit Hanoi rijden we op de motor zo het platteland in, over smalle dijkjes door rijstvelden en langs rustieke dorpjes. Zoals Phu Long, waar we te gast zijn bij een H’mong familie en verwend worden met een geweldig diner. En, volgens Vietnamese traditie, vergezeld met veel rijstwijn. Deze traditie zullen we tijdens de rondreis nog vaak tegen gaan komen.

In het Noorden van Vietnam ligt het toeristische dorp Sapa, ook wel “De Koningin van het Noorden” genoemd. Om hier te komen rijden we twee dagen dwars door de bergen van Noord-Vietnam en de woongebieden van verschillende bergvolken zoals Lao, Lu, Dao, en flower H’mong. Tja, de Vietnamese taal is een tongbreker. In de omgeving van Sapa zien we veel lokale markten. Een pracht aan kleuren en gezellige activiteit, waar menig volwassen varken anders over denkt als hij vastgebonden achterop een brommertje mee naar huis genomen wordt.

Motorreis Vietnam, vertrekgarantie

Het is nu ook mogelijk deze reis te boeken met vertrekgarantie. Dat betekend dat de reis wordt uitgevoerd vanaf twee inschrijvingen. Met twee of meer deelnemers gaat de reis dus gegarandeerd door. (uitgezonderd natuurlijk bijzondere omstandigheden). Meer info vind je in de brochure >>


Tijdens onze reis richting het oosten voert de weg door een droomlandschap van bergen, bamboebossen, jungle en rijstterrassen. Een deel van deze route door Noord-Vietnam, de weg van Dong Van naar Meo Vac, staat bekend als “Eén van de mooiste wegen voor een motorrijder om te rijden”. Prachtige wegen en paden met werkelijk honderden bochten zorgen ervoor dat aan het einde van de motorvakantie uw bocht techniek tot in de puntjes verfijnd is. Dat gaat op een motorreis over de route 66 echt niet lukken.

Onze avontuurlijke motorreis door Vietnam gaat verder naar het beschermde natuurgebied Ba Be. De route staat niet eens op een kaart maar onze ervaren gids kent de weg hier op zijn duimpje en voorziet ons van het beste reisadvies. Over een wirwar van smalle dijkjes, door rijstvelden en bamboebossen rijden we naar de oevers van het gelijknamige meer Ba Be. Bij een lokale familie worden wij weer met open armen ontvangen en genieten, volgens Vietnamese traditie, van een lokaal gestookte rijstwijn.

Kortom: rondreizen per motor door Noord-Vietnam is genieten van een scala aan mooie rijstvelden, van kleurrijke dorpjes, van adembenemende berglandschappen, van chaotisch Hanoi, van honderden bochten draaien in de bergen en van de vele andere hoogtepunten van Noord-Vietnam die wij met deze motorreis aandoen.


Motorreizen Azië

Anderen keken ook naar

Motorreis Nepal >>
Motorreis Himalaya >>
Motorreis  Zuid-India >>

Route

Enkele highlights

Reacties van klanten

Hallo Paul,

Ik heb genoten van de prachtige reis. De begeleiding door Thanh en Chi was prima. Wat ik ook mooi vond is dat ingespeeld werd op de behoefte van onze groep om onroad of juist meer offroad te rijden. Zo sloten de verwachtingen van ons beter aan bij praktische invulling van het reizen per motor.  

George

Goodbye Vietnam..beautiful country with beautiful people. I have learned and seen a lot. Overcome big challenges, sometimes with  laughter and sometimes with a tear.  I have seen the life people live here. We came to places no tourist would ever come, ate food we would never thought about eating it. Do things I would never thought I could do. A time we will never forget..
Nathalie en Michael

Ik heb enorm genoten niet in de laatste plaats door de uitstekende organisatie, geweldige gids en monteur, hartstikke leuke groep mede “veteranen”. Geweldig land, Schitterende plaatjes gezien, heb nog nooit zo van motorrijden genoten. Geweldige bochten gecombineerd met precies genoeg offroad. Ik kan eerlijk gezegd niet één minpuntje opnoemen. Dus hartstikke bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.
Groet van een heel tevreden Wim van der Veen.

Hoi Paul,
Verwondering elke dag weer. Zoveel schoonheid zoveel puurheid. Het volk, het land, de cultuur. Lachende blije kinderen langs de weg. Al zit je er doorheen omdat je soms moe bent. Een keer een glimlach van een zwaaiend kind en je gaat weer als een speer met 35 km/u over alle wegen. Recht voor je kijken is er niet bij. Zoveel te zien. Elke rit is weer verrassend. De wegen de bergen de mensen, de dieren,alles. Dan de motor. Thuis zouden ze je uitlachen. 2500km met dat ding. Ook hier weer verwondering met 9 man geen problemen. Als er iets was dan was de monteur er rap bij of hij deed het zonder dat je het merkte aan het einde van de dag als je tevreden en voldaan aan een koud biertje zat.
Die overnachtings plek werd dan in de middag door de super gids geregeld. Bellen op de motor kan makkelijk met 1 hand aan het stuur over bumpy roads. Hij deed het elke dag. Zomaar ergens stoppen en binnen kijken omdat er wat te zien was. Het leek wel of heel Vietnam zijn familie was. Anticiperen in kwadraat. Hij regelde alles met grote flexibiliteit.

En dan de overnachtingen. Een Hotel is zeker fijn maar weegt niet op tegen de persoonlijke aandacht, gezelligheid en sfeer in een homestay. De familie ontvangt je hartelijk en maakt goed eten klaar wat we met de nodige proost momenten tussendoor met rijstwijn ons goed laten smaken. De gids en de monteur waren onmisbaar ook hierbij.

Soms stopte de motor er mee als we in het water aan het spelen waren. De gids liet zien dat je ook in het water de motor kan maken. 3 Weken vol van alles. De reisgenoten waren toppers. Dikke pret en diehards. Het enige wat we misten was pindakaas speculaas en cruise control.

Bedankt!
Marcel Conradi.

Prijs en feiten

Vietnam

Vertrekdata 2020:
12-07 + 02-08 + 13-09

Vertrekdata 2021:
14-03 + 09-05 +11-07 + 01-08 + 12-09

Vertrekdata 2022:
13-03 + 08-05 + 10-07 +31-07 + 11-09

Vertrek met volgwagen
18-10-2020 + 17-10-2021 + 16-10-2022

Prijs per persoon 2020-2021
Rijder € 3.195,--

Prijs per persoon 2022
Rijder € 3.280,--

Toeslag vertrek met volgwagen
€ 150,-- per persoon

Reisduur:
20 dagen, waarvan maximaal 13(14) rijdagen en 2 dagen Halong Bay.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2000 kilometer gereden worden.

Motor:
Honda/Yamaha 150 cc

Volgauto:
Tenzij anders vermeld wordt deze reis zonder volgauto uitgevoerd

Aantal deelnemers:
Minimaal 5 rijders, maximaal 8 rijders.

Duo passagier:
Niet mogelijk.

Eigen groep/maatwerk:
Mogelijk, neem contact met ons op.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, enige jaren motorrijervaring, flexibele instelling, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een ervaren gids/monteur op de motor

Extra begeleiding:
Vanaf 7 deelnemers gaat er een extra Nederlandse reisbegeleider mee

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vliegticket Amsterdam-Hanoi vv.
 • Alle transfers in Vietnam.
 • Huur motor Honda/Yamaha 150 cc
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Benzine motor.
 • Alle overnachtingen in 2pk in hotel/guesthouse, inclusief ontbijt.
 • Alle overnachtingen in Homestay, inclusief ontbijt.
 • Ervaren gids op de motor.
 • Ervaren monteur op de motor.
 • Extra Nederlandse gids (vanaf zeven deelnemers)
 • Volgwagen ( 18-10-2020 )
 • Chauffeur volgwagen ( 18-10-2020 )
 • Benzine volgwagen ( 18-10-2020 )
 • Visa Approval Letter Vietnam.
 • Deelnemersbijeenkomst.
 • Compleet programma.
 • Tweedaagse boottocht Halong Bay, vol pension, tweepersoonshut.
 • Transfer Hanoi - Halong Bay vv.
Niet inbegrepen
 • Toeslagen en belastingen luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden.
 • Visum Vietnam (ongeveer $ 25,-).
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Persoonlijke uitgaven (lunch/diner e.d). Ongeveer $ 20,- per dag.

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo