Op de motor door Laos en Vietnam een exotische motorreis van Travel 2 Explore motorreizen
Jungle en gouden tempels

De Indo China Motor Challenge is een exotische motorreis door o.a. de bijzondere berglandschappen van Noord Vietnam en de jungle van Laos. De route gaat over zowel onverharde als verharde wegen. Diverse “must see highlights” zijn in de route opgenomen. Zoals de gouden tempels van Luang Prabang en de Plain of Jars met zijn mysterieuze kruiken. De Mekong rivier steken we twee keer over en we vergapen ons aan knalgroene rijstterrassen.

Prijs

€ 4.280,-- pp

Periode

Feb/jul/nov

Reisduur

22 dagen

Deelnemers

Min 6/max 10

Soort reis

Avontuurlijk/Niet zwaar

Reisbegeleiding

Gids/monteur

Media van de motorreis Laos-Vietnam

Over de Laos-Vietnam motorreis

Motorreis Laos-Vietnam

De avontuurlijke motorreis door het prachtige Azië begint al zodra we de motor starten en Hanoi achter ons laten. Even buiten Hanoi rijden we al op het platteland van Vietnam en in een paar dagen tijd rijden we naar Noord-Vietnam. We volgen de slingerende contouren van weelderig groene rijstterrassen waar vrouwen getooid met bamboe hoofddeksel hard aan het werk zijn. Nog meer naar het noorden volgen fantastische wegen elkaar in hoog tempo op wanneer we het berglandschap van Noord Vietnam in rijden. Honderden en nog eens honderden bochten rijgen zich aan één in een decor van bizar gevormde bergen, bamboebossen, rijstterrassen, riviertjes en gehuchten van de kleurrijk geklede H’mong en Black Thai. Twee van de vele etnische volken die nog in Noord Vietnam maar ook in China en Laos leven. In het grensplaatsje Lao Cai tikken we de grens met China aan om even later neer te strijken in een goed hotel in het toeristische plaatsje Sapa.

Vanuit Sapa vervolgen we onze motorvakantie naar Laos. Door nauwe valleien rijden we naar Dien Bien waar de Vietnamezen in 1954 de beslissende veldslag van de Fransen wonnen. Uiteraard bezoeken we het museum wat aan deze veldslag herinnerd. Vanaf hier is het niet ver mee naar de grens van Laos met Vietnam, die we lopend over moeten steken. Rijdend op de motor is strikt verboden. Wordt er tijdens deze motorreis toch nog iets gelopen.

Na twee dagen rijden door Laos komen we aan in het kleine maar bedrijvige Pak Beng. Een klein dorpje gelegen aan de oevers van de Mekong rivier. Met een beetje geluk zien we dat Aziatische olifanten naar de rivier worden geleid om te baden en te drinken.

Op een stalen ponton, voortgeduwd door een aftandse sleepboot, steken we de 4909 km lange Mekong rivier over en rijden de jungle van Laos in.  Als we na een dag rijden door de jungle weer worden “uitgespuugd” staan we voor de tweede keer tijdens deze motorreis aan de oever van de Mekong rivier. Aan de overkant van de rivier glinsteren gouden daken van Boeddhistische tempels in het zonlicht en we weten, we zijn weer bij een van de hoogtepunten van deze motorreis aangekomen; Luang Prabang, de oude koningsstad van Laos. We blijven hier een extra dag om rustig rond te slenteren in deze prachtige stad vol met boeddhistische tempels, paleizen en gezellige terrasjes waar de geur van koffie en vers gebakken croissants loom in de lucht blijft hangen.

Weer verkwikt na al die luxe vervolgen we onze motorreis en rijden in ongeveer zes dagen tijd van Luang Prabang naar Vietnam, terug naar Hanoi. Vlak voor de grens van Laos met Vietnam passeren we Viengxay. Van 1964 tot 1973 leefden 20.000 Laotianen hier in de grotten. Deze vormden een natuurlijke schuilplaats tegen de hevige bombardementen van de Amerikanen tijdens de Indo China war. In de grotten bevonden zich destijds scholen, ziekenhuizen, markten, een theater, een radiostation en huizen.

Kortom: De Indo China Motor Challenge is een exotische motorvakantie door Vietnam en Laos. Een prachtige motorreis door tropisch natuurschoon met heel veel hoogtepunten zoals Luang Prabang, Plain of Jars, de Mekong rivier, Viengxay, Hanoi, om er maar enkele te noemen.

Afhankelijk van formaliteiten bij de grensovergang wordt de Indo China Motor Challenge met de klok mee of tegen de klok in gereden waardoor sommige overnachtings plaatsen van elkaar kunnen verschillen.

 

Globale route motorreis Laos-Vietnam

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2024:
€ 4.280,--

Prijs 2025:
€ 4.280--

Vertrekdata 2024:
16-02 + 20-07 + 02-11

Vertrekdata 2025:
15-02 + 19-07 + 01-11

Reisduur:
22 dagen waarvan maximaal 18 rijdagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2800 kilometer gereden worden.

Motor
Yamaha of Honda, 150 cc.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, maximaal 10 rijders.

Duo passagier
Niet mogelijk.

Maatwerk
Op aanvraag mogelijk.

Eigen groep
Op aanvraag mogelijk

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, enige jaren motorrijervaring, flexibele instelling, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Ervaren gids op de motor + een monteur.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam (Brussel) - Hanoi vv.
 • Toeslagen/belastingen luchtvaartmaatschappijen
 • Alle transfers in Vietnam
 • Honda of Yamaha 150 CC of vergelijkbaar
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Benzine motor
 • Kosten tijdelijke invoer motor in Laos
 • Tol en ferrykosten
 • Alle overnachtingen in 2pk in hotel/guesthouse
 • Alle overnachtingen in Homestay
 • Alle ontbijten
 • Ervaren gids op de motor
 • Ervaren monteur op de motor
 • Compleet programma.

Niet inbegrepen

 • Visum Laos en Vietnam (ongeveer $ 100,--).
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Uitgaven van persoonlijke aard/niet genoemd bij inbegrepen

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2