Motorreis Laos-Vietnam

Prachtig Luang Prabang tijdens de motorreis Laos-Vietnam met Travel 2 Explore
Motorreis

Laos-Vietnam


Indo China Motor Challenge

De Indo China Motor Challenge is een exotische motorreis door o.a. de bijzondere berglandschappen van Noord Vietnam en de jungle van Laos. De route van de motorreis door Laos en Vietnam gaat over zowel onverharde als verharde wegen en langs diverse ” must see highlights”.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Maatwerk
Media

Foto's en film over de motorreis Laos-Vietnam

Meer informatie

Over de Laos-Vietnam motorreis

Indo China Motor Challenge

Motorreis Laos-Vietnam

De avontuurlijke motorreis door het prachtige Azië begint al zodra we de motor starten en Hanoi achter ons laten. Even buiten Hanoi rijden we al op het platteland van Vietnam en in een paar dagen tijd rijden we naar Noord-Vietnam. We volgen de slingerende contouren van weelderig groene rijstterrassen waar vrouwen getooid met bamboe hoofddeksel hard aan het werk zijn. Nog meer naar het noorden volgen fantastische wegen elkaar in hoog tempo op wanneer we het berglandschap van Noord Vietnam in rijden. Honderden en nog eens honderden bochten rijgen zich aan één in een decor van bizar gevormde bergen, bamboebossen, rijstterrassen, riviertjes en gehuchten van de kleurrijk geklede H’mong en Black Thai. Twee van de vele etnische volken die nog in Noord Vietnam maar ook in China en Laos leven. In het grensplaatsje Lao Cai tikken we de grens met China aan om even later neer te strijken in een goed hotel in het toeristische plaatsje Sapa.

Vanuit Sapa vervolgen we onze motorvakantie naar Laos. Door nauwe valleien rijden we naar Dien Bien waar de Vietnamezen in 1954 de beslissende veldslag van de Fransen wonnen. Uiteraard bezoeken we het museum wat aan deze veldslag herinnerd. Vanaf hier is het niet ver mee naar de grens van Laos met Vietnam, die we lopend over moeten steken. Rijdend op de motor is strikt verboden. Wordt er tijdens deze motorreis toch nog iets gelopen.

Na twee dagen rijden door Laos komen we aan in het kleine maar bedrijvige Pak Beng. Een klein dorpje gelegen aan de oevers van de Mekong rivier. Met een beetje geluk zien we dat Aziatische olifanten naar de rivier worden geleid om te baden en te drinken.

Op een stalen ponton, voortgeduwd door een aftandse sleepboot, steken we de 4909 km lange Mekong rivier over en rijden de jungle van Laos in.  Als we na een dag rijden door de jungle weer worden “uitgespuugd” staan we voor de tweede keer tijdens deze motorreis aan de oever van de Mekong rivier. Aan de overkant van de rivier glinsteren gouden daken van Boeddhistische tempels in het zonlicht en we weten, we zijn weer bij een van de hoogtepunten van deze motorreis aangekomen; Luang Prabang, de oude koningsstad van Laos. We blijven hier een extra dag om rustig rond te slenteren in deze prachtige stad vol met boeddhistische tempels, paleizen en gezellige terrasjes waar de geur van koffie en vers gebakken croissants loom in de lucht blijft hangen.

Weer verkwikt na al die luxe vervolgen we onze motorreis en rijden in ongeveer zes dagen tijd van Luang Prabang naar Vietnam, terug naar Hanoi. Vlak voor de grens van Laos met Vietnam passeren we Viengxay. Van 1964 tot 1973 leefden 20.000 Laotianen hier in de grotten. Deze vormden een natuurlijke schuilplaats tegen de hevige bombardementen van de Amerikanen tijdens de Indo China war. In de grotten bevonden zich destijds scholen, ziekenhuizen, markten, een theater, een radiostation en huizen.

Kortom: De Indo China Motor Challenge is een exotische motorvakantie door Vietnam en Laos. Een prachtige motorreis door tropisch natuurschoon met heel veel hoogtepunten zoals Luang Prabang, Plain of Jars, de Mekong rivier, Viengxay, Hanoi, om er maar enkele te noemen.

Afhankelijk van formaliteiten bij de grensovergang wordt de Indo China Motor Challenge met de klok mee of tegen de klok in gereden waardoor sommige overnachtings plaatsen van elkaar kunnen verschillen.

 

Route

Enkele highlights

Reacties van klanten

Goodbye Vietnam..beautiful country with beautiful people. I have learned and seen a lot. Overcome big challenges, sometimes with  laughter and sometimes with a tear.  I have seen the life people live here. We came to places no tourist would ever come, ate food we would never thought about eating it. Do things I would never thought I could do. A time we will never forget..

Nathalie den Hollander

Beste Paul,

Wat een fantastisch avontuur, vriendelijke mensen ( veel rijstwijn 😉 de ene na de andere bocht gereden, steile hellingen ieder met zijn eigen karakter. Grensovergang met Laos was een slapstick film.  Maar goed en vakkundig geregeld door de crew. Laos toch weer heel anders dan Vietnam. Betere wegen, slechtere wegen , meer ongerepte jungle, maar de mensen waren hier weer wat terughoudender. Behalve in de jungle village, wat hebben we gelachen!  De Mekong rivier was voor mij het hoogtepunt, de sfeer en de mystiek, wow. Een zeer geslaagde reis, mede dank zij de inzet van Bert en Thanh en natuurlijk mijn medereizigers. Voor herhaling vatbaar.

Adrie

Hallo Paul,

We zijn weer terug en het was genieten, Goed georganiseerd met voldoende vrijheid voor eigen invulling. De motoren had ik eerst mijn bedenkingen bij, 125 cc, wat kan dat nu zijn, maar achteraf bleken zij de juiste keuze. Thanh is een kanjer niets is hem te veel en altijd met een grote glimlach om zijn mond.

Hartelijke groet van Rinus.

Prima reis, goed georganiseerd, lekker eten, mooie landschappen, gezellige dorpjes. Het op de grond slapen in de jungle was iets minder maar voor één nachtje voor ons geen probleem. het verblijf in de Homestay waren het leukst. Wat ons betreft mag je daarvan nog veel meer in je reis opnemen.  Wij zullen deze reis zeken aanbevelen

Tot een volgende keer, Jacques en Joyce uit Purmerend.

Prijs en feiten

22 daagse motorreis

Vertrekdata 2020:
09-10 + 08-11

Vertrekdata 2021:
21-02 + 24-07 + 05-09 + 07-10 + 06-11

Vertrekdata 2022:
20-02 + 24-07 + 04-09 + 06-10 + 05-11

Prijs per persoon 2020 + 2021:
Rijder € 3.295,--

Reisduur:
22 dagen, waarvan maximaal 17 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2700 kilometer gereden worden.

Motor
Yamaha of Honda, 150 cc.

Volgauto
Deze reis wordt zonder volgauto uitgevoerd.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, maximaal 8 rijders.

Duo passagier
Niet mogelijk.

Maatwerk
Op aanvraag mogelijk.

Eigen groep
Op aanvraag mogelijk

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, enige jaren motorrijervaring, flexibele instelling, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleidt door een ervaren gids op de motoren monteur.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vliegticket Amsterdam-Hanoi vv.
 • Alle transfers in Vietnam.
 • Honda of Yamaha 150CC of vergelijkbaar
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Benzine motor
 • Kosten tijdelijke invoer motor in Laos.
 • Alle overnachtingen in 2pk in hotel/guesthouse, inclusief ontbijt.
 • Alle overnachtingen in Homestay, inclusief ontbijt.
 • Ervaren gids op de motor.
 • Ervaren monteur op de motor
 • Visa Approval Letter Vietnam.
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.
Niet inbegrepen
 • (brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij (hoogte afhankelijk van maatschappij, ongeveer € 300,-).
 • Visum Laos en Vietnam (ongeveer $ 85,--).
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Uitgaven van persoonlijke aard (lunch, diner, drank, souvenirs).

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo