De droom van iedere motorrijder naar de hoogste bergpas in de Himalaya rijden, motorreis Himalaya
De droom van iedere motorrijder

Op de motor dwars door de Himalaya over de hoogste bergpassen ter wereld  rijden is de droom van iedere motorrijder. De Himalaya Motor Challenge is een avontuurlijke motorreis door fantastische landschappen en langs eeuwenoude culturen met als “hoogtepunt”, de bijna 5400 meter hoge Khardung La.

Prijs

Vanaf € 3.295,--

Periode

Jun t/m Sep

Reisduur

21 dagen

Deelnemers

min 6 / max 12

Soort reis

Avontuurlijk / Hooggebergte

Reisbegeleiding

Nederlands / Engels

Media van de motorreis Himalaya India

Over de Himalaya India motorreis

Himalaya motorreizen, algemeen

De motorreis Himalaya start in Dehra Dun waar de Enfield motoren voor ons klaar staan. De eerste dagen rijden we door de zuidflanken van het Himalaya gebergte. In oranje gewaden getooide Hindoe Pelgrims, op pad naar de bronnen van de Ganges, staren ons verbaasd na wanneer we langsrijden op weg naar de weelderig groene valleien van Kullu. Tussen de bomen door zien we in de verte de eerste besneeuwde toppen van de Himalaya reuzen al liggen. Al slingerend volgen we de bergflanken en gaat het langzaam omhoog de Himalaya in. Sneeuw en gletsjers overheersen wanneer we de Himalaya traverse oversteken en de Spiti vallei binnen rijden.

Stokoude boeddhistische kloosters kijken vanaf de Himalaya berghellingen op ons neer. Het geronk van de Enfield motoren valt stil wanneer we stoppen aan de voet van de duizend jaar oude Tabo Gompa en te voet verder omhoog klimmen om deze, volgens kenners, parel van de Tibetaanse cultuur te bezoeken.

Fantastische trajecten door exotische landschappen volgen elkaar in hoog tempo op. Het berglandschap van de Samad is de droom van iedere motorrijder die tijdens zijn vakantie wil genieten van onbekommerd motorrijden in een land waar natuur en cultuur één geworden lijken te zijn.

Mens en motor hebben worden één wanneer we het extreem hoge en nauwelijks bewoonde Rupshu doorkruizen, een gebied dat de overgang vormt tussen de Indiase Himalaya en de Tibetaanse hoogvlakte.
Dit is het droogste en hoogste deel van de Indiase Trans Himalaya. De dalen liggen op tenminste 4000 meter hoogte , een groot deel nog veel hoger. Rupshu ligt in het westelijk deel van de immense hoogvlakte van Changtang die een groot deel van Tibet beslaat. Het is een gebied van ruimte, licht, kleur en felle contrasten. Motorrijden in Rupshu is vooral een natuurervaring en de natuur is veel rijker dan je zou verwachten in zo’n (berg) woestijn omgeving.

De kans is klein dat je een sneeuwluipaard, wolf of de zeldzame Tibetaanse gazelle te zien krijgt maar in de vlakte bij het Tsokar-meer is een ontmoeting met een kudde Kyang ( wilde paarden) bijna verzekerd. Aan de oevers van Tsokar en Tsomoriri broeden veel watervogels zoals de zeldzame zwartnekkraanvogel.

Een onbekende pas brengt ons in de Nubra vallei. Een fantastische motorrit naar bijna 5400 meter hoogte door misschien wel het meest geïsoleerd liggende stukje Ladakh. De weidsheid van de Nubra vallei is overweldigend. Zandduinen, moerassen, kamelen en de uitlopers van de Karakoram domineren hier het landschap.

We maken ons op voor de laatste rit van de himalaya motorreis naar het altijd gezellige dorpje Leh in Ladakh. Een rit die ons naar ongekende hoogte zal brengen, de hoogst berijdbare bergpas in de Himalaya, de Khardung La. Het grootste deel van Ladakh is een hooggelegen vallei tussen de Ladakh bergketen en de Zanskar bergketen. Door Ladakh stroomt de Indus rivier die ontspringt bij de heilige berg Kailash in Tibet. Het landschap is zeer divers en bestaat uit droge hoogvlaktes, grillig gevormde bergketens, weelderige valleien, halfwoestijnen, gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Naast het imponerende berglandschap bepalen ook de kleine dorpjes met hun witgekalkte huizen, de vrolijk wapperende gebedsvlaggen en de vele soms eeuwenoude gompa’s ( kloosters) het beeld van Ladakh.


Motorreis Himalaya en corona

Zolang de corona pandemie nog voortduurt is er onzekerheid of een geboekte vakantie wel door kan gaan. Dat weerhoudt sommigen ervan om tijdens de coronacrisis een vakantie te boeken voor later in het jaar of voor 2022. Travel 2 Explore heeft aangepaste voorwaarden. Ook voor de motorreis dwars door de Himalaya naar de Khardung La in India geldt dat niet de gebruikelijke 10% aanbetaling van toepassing is maar slechts  € 100,– per persoon.
Mocht de geboekte reis onverhoopt vanwege corona niet door kunnen gaan dan heeft de deelnemer twee mogelijkheden:
– Restitutie van de volledige (aan) betaling.
– De geboekte reis kosteloos en met prijsgarantie verplaatsen naar een jaar later. Dat betekend dat tussentijdse prijswijzigingen of belastingaanpassingen niet doorberekend zullen worden.
In de boekingsbevestiging zijn deze aanpassingen opgenomen.

Highlights motorreis Himalaya India

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2021:
Rijder € 3.295,--

Prijs 2022:
Rijder € 3.395,--

Vertrek 2021:
13-06 + 27-06 + 18-07 + 08-08 + 29-08 + 05-09 +12-09

Vertrek 2022:
12-06 + 26-06 + 17-07 + 07-08 + 04-09 +11-09

Korting duopassagier:
€ 150,--

Reisduur:
21 dagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 1900 tot 2000 kilometer gereden worden

Motor:
Royal Enfield Bullet 500cc of Royal Enfield Himalayan (meerprijs € 95,--)

Volgauto:
Deze reis wordt met een volgauto uitgevoerd

Bagagevervoer:
In de volgwagen

Accommodaties:
Alle overnachting in hotel, guesthouse, fixed camp en Ladakhi huis op basis van logies en ontbijt

Aantal deelnemers:
Minimaal 4 rijders, Maximaal 12 rijders

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, enige jaren motorrijervaring, flexibele instelling, goed humeur, geen hoogtevrees en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht

Begeleiding 4 t/m 7 deelnemers:
Gids, roadcaptain, monteur en voor een deel van de reis, een kok

Begeleiding 8 tot 12 deelnemers:
Extra reisbegeleider

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Delhi vv
 • Vlucht Leh - Delhi
 • Trein Delhi - Dehra Dun, eerste klas
 • Alle transfers in India
 • Gebruik motor, Royal Enfield Bullet 500cc
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Volgauto met chauffeur
 • Benzine volgauto.
 • Bagagetransport
 • Alle overnachtingen hotel/guesthouse op basis van 2pk
 • Alle overnachtingen in twee persoonstent in fixed camp
 • Alle maaltijden behalve in Delhi en Leh
 • Alle ontbijten in Delhi en Leh
 • Mineraalwater in hooggebergte tijdens rijdagen
 • Gids, road captain en monteur
 • Extra Nederlandse/Belgische reisbegeleiding ( bij 7 deelnemers of meer )
 • Kok (voor een deel van de reis)
 • Extra volgwagen ( kookwagen ) voor deel van de reis
 • Kookuitrusting
 • Lokale permits in India
 • EHBO set, zuurstof, medicijnen.
 • Compleet programma

Niet inbegrepen

 • (Brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij
 • Benzine motor
 • Afkoop schaderisico motor (optioneel)
 • Visum India
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( drank/souveniers e.d. )

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Alex van den Broek Events

Alex van den Broek Events

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2
NieuwsbriefEN PROFITEER

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en profiteer dan tevens van veel voordelen en speciale reisaanbiedingen exclusief voor onze abonnees.