Motorreis Himalaya India

Himalaya Motor Challenge, Travel 2 Explore motorreizen
Motorreis

Himalaya


Himalaya Motor Challenge

Op de motor dwars door de Himalaya over de hoogste bergpassen ter wereld  rijden is de droom van iedere motorrijder. De Himalaya Motor Challenge is een avontuurlijke motorreis door fantastische landschappen en langs eeuwenoude culturen met als “hoogtepunt” , de bijna 5400 meter hoge Khardung La.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Presentatie
Media

Foto's en film over de motorreis Himalaya India

Meer informatie

Over de Himalaya motorreis

Himalaya Motor Challenge

Motorreis Himalaya, gegarandeerde vertrekken 2021

Voor 2021 zijn veel vertrekken van deze populaire motorreis al gegarandeerd. Van deze vertrekken is dus nu al bekend dat het benodigde minimum aantal deelnemers heeft ingeschreven. Het betreft de reizen die vertrekken op: 13 juni, 18 juli, 8 augustus, 29 augustus en 5 september.


Himalaya motorreizen, algemeen

De motorreis Himalaya start in Dehra Dun waar de Enfield motoren voor ons klaar staan. De eerste dagen rijden we door de zuidflanken van het Himalaya gebergte. In oranje gewaden getooide Hindoe Pelgrims, op pad naar de bronnen van de Ganges, staren ons verbaasd na wanneer we langsrijden op weg naar de weelderig groene valleien van Kullu. Tussen de bomen door zien we in de verte de eerste besneeuwde toppen van de Himalaya reuzen al liggen. Al slingerend volgen we de bergflanken en gaat het langzaam omhoog de Himalaya in. Sneeuw en gletsjers overheersen wanneer we de Himalaya traverse oversteken en de Spiti vallei binnen rijden.

Stokoude boeddhistische kloosters kijken vanaf de Himalaya berghellingen op ons neer. Het geronk van de Enfield motoren valt stil wanneer we stoppen aan de voet van de duizend jaar oude Tabo Gompa en te voet verder omhoog klimmen om deze, volgens kenners, parel van de Tibetaanse cultuur te bezoeken.

Fantastische trajecten door exotische landschappen volgen elkaar in hoog tempo op. Het berglandschap van de Samad is de droom van iedere motorrijder die tijdens zijn vakantie wil genieten van onbekommerd motorrijden in een land waar natuur en cultuur één geworden lijken te zijn.

Mens en motor hebben worden één wanneer we het extreem hoge en nauwelijks bewoonde Rupshu doorkruizen, een gebied dat de overgang vormt tussen de Indiase Himalaya en de Tibetaanse hoogvlakte.

Dit is het droogste en hoogste deel van de Indiase Trans Himalaya. De dalen liggen op tenminste 4000 meter hoogte , een groot deel nog veel hoger. Rupshu ligt in het westelijk deel van de immense hoogvlakte van Changtang die een groot deel van Tibet beslaat. Het is een gebied van ruimte, licht, kleur en felle contrasten. Motorrijden in Rupshu is vooral een natuurervaring en de natuur is veel rijker dan je zou verwachten in zo’n (berg) woestijn omgeving.

De kans is klein dat je een sneeuwluipaard, wolf of de zeldzame Tibetaanse gazelle te zien krijgt maar in de vlakte bij het Tsokar-meer is een ontmoeting met een kudde Kyang ( wilde paarden) bijna verzekerd. Aan de oevers van Tsokar en Tsomoriri broeden veel watervogels zoals de zeldzame zwartnekkraanvogel.

Een onbekende pas brengt ons in de Nubra vallei. Een fantastische motorrit naar bijna 5400 meter hoogte door misschien wel het meest geïsoleerd liggende stukje Ladakh. De weidsheid van de Nubra vallei is overweldigend. Zandduinen, moerassen, kamelen en de uitlopers van de Karakoram domineren hier het landschap.

We maken ons op voor de laatste rit van de himalaya motorreis naar het altijd gezellige dorpje Leh in Ladakh. Een rit die ons naar ongekende hoogte zal brengen, de hoogst berijdbare bergpas in de Himalaya, de Khardung La. Het grootste deel van Ladakh is een hooggelegen vallei tussen de Ladakh bergketen en de Zanskar bergketen. Door Ladakh stroomt de Indus rivier die ontspringt bij de heilige berg Kailash in Tibet. Het landschap is zeer divers en bestaat uit droge hoogvlaktes, grillig gevormde bergketens, weelderige valleien, halfwoestijnen, gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Naast het imponerende berglandschap bepalen ook de kleine dorpjes met hun witgekalkte huizen, de vrolijk wapperende gebedsvlaggen en de vele soms eeuwenoude gompa’s ( kloosters) het beeld van Ladakh.


Onze andere motorreizen in de Himalaya

Motorreis Upper-Mustang ( Nepal ), 16 dagen, kijk hier >>
Motorreis Zanskar en Ladakh, 14 dagen, kijk hier >>

Route

Enkele highlights

Reacties van klanten
Ondertussen weer helemaal in het ritme van de dag hier in Nederland…
Onze Himalayareis was echt geweldig!!
Met de leuke en gezellige groep hebben we enorm genoten van alles wat deze reis ons te bieden had.
De kleurrijke bevolking; de prachtig afwisselende landschappen die voorbij kwamen…
Telkens dachten we dat het niet meer mooier kon, maar na de volgende bocht toch weer verrast door een geheel andere omgeving met diverse vormen en kleuren.
Lof voor al onze reisbegeleiders tijdens deze 3 weken; was niets op aan te merken en we kwamen niets te kort!
Met als sluitstuk, de dag verlenging met bezoek aan de Taj Mahal en het Rode Fort, is dan ook echt een eind gekomen aan een reis die op mij een enorme indruk heeft gemaakt..fantastisch!!
Groeten,
Peter Boon

Beste Marika, Paul,

Hierbij mijn feedback op de reis:

“Deze trip van 3 weken door de Himalaya ga ik nooit meer vergeten. Hoe prachtig was het om elke dag door een compleet ander landschap te mogen rijden, niet wetende wat voor hobbelweg je nu weer moest overleven. Vorig jaar reed ik rond deze tijd nog door de pionnen door om mijn motorrijbewijs te halen en nu heb ik deze gave trip gemaakt. Het was elke dag weer een hele uitdaging om de wegen van India te trotseren, maar het was geweldig! De crew is op alles voorbereid en alles was tot in de puntjes verzorgd. Marika van Travel2Explore was de ware kers op de taart, ze heeft ervoor gezorgd dat alles in goede banen verliep. Fijn om iemand erbij te hebben die de reis al een aantal keren gedaan heeft. Buiten haar professionele taak om is het ook een erg gezellige dame. Het is dat er nog zoveel meer te zien is in de wereld, anders had ik dezelfde reis voor volgend jaar nog een keer geboekt.
Linda Klaasse Bos”

Dag Marika & Paul

Ik heb echt een fantastische reis achter de rug die ik nooit meer zal vergeten! De landschappen waren elke keer weer prachtig en iedere dag was weer een nieuwe uitdaging. Voor mij persoonlijk was de dag van 230km off-road heel zwaar, als ik de filmpjes terugkijk die ik die dag heb gemaakt moet ik toegeven dat het ook wel leuk was achteraf bekeken. Ook was er genoeg afwisseling met de activiteiten, een vrije dag in Leh, met de kamelen rijden in de Nubra, … Als ik de foto’s en filmpjes herbekijk begin ik het al terug te missen. Ook de begeleiding en het team was top! Niets was hen te veel en ze stonden altijd klaar om te helpen.

Heel hard bedankt om van deze reis zo’n fantastische ervaring te maken!

Groetjes Liese

Ik heb een heel bijzondere, geweldige reis en motorervaring beleefd in India en de Himalaya. Het was een topreis.
Groet Betty Mulder

Hallo heren,
Ik neem nog even de mogelijkheid om jullie te bedanken voor dit wereldavontuur. Vond het helemaal geweldig!
Groet Melanie

Goedemorgen
Heel mooie en duidelijke presentatie ( opm: presentatie Himalaya op 8-12-2016 in Venray )
Wij hebben dezelfde avond nog een optie genomen voor 18-06 voor 2 personen
Groeten Marja en Gerard.

 

Ik ben met Travel2Explore 3 weken lang naar de Himalaya gegaan.

Er ging het een en ander mis met bijv. vliegmaatschappijen en aardverschuivingen die de weg compleet wegvaagden.

En op die momenten bleek wel hoe goed het georganiseerd was; geen probleem. Gewoon even bellen door de reisleidster Marika of door de roadcaptain en de plannen werden omgegooid. Alles kwam goed.

En dat terwijl je in the middle of nowhere rijdt en stopt wanneer je de adembenemende omgeving wilt filmen of tot je wilt laten komen.

Die trip was mijn eerste ervaring met Travel2Explore en mijn mooiste vakantie tot dan toe.

Ik ga zeker weer met deze fantastische reisorganisatie!

Rob Kalsbeek

Mijn vakantie beschrijven? Bijna onmogelijk, toch een poging: wat gaaf, bijzonder, heftig, mooi en ga zo maar door. Ongelofelijk!
Ik ben nog echt voor een groot deel in mijn hoofd daar. Ik heb best wel wat gezien van de wereld en meegemaakt, maar dit is echt helemaal geweldig.

Voor de rest denk ik dat jullie het erg goed geregeld hebben. We zijn niet ziek geworden, de motoren deden het verder prima, hotels en fixed camp prima, route flexibel aangepast etc. Gewoon top dus. Verder vond ik de begeleiding van Han ook top, vriendelijk en stevig waar nodig.

Groet Daan

Hoi Paul

Nog nooit eerder heb ik een reis gemaakt waarbij alles geregeld werd. Sterker nog, het was ook mijn eerste georganiseerde groepsreis. Normaal koop ik een ticket en een Lonely Planet en regel ter plaatse alles zelf.

Hier mocht en moest ik dit loslaten. Alles was of werd geregeld. Ik hoefde alleen maar van A naar B te rijden. En dat was zo gaaf!

Op een schitterende Enfield over een route met incidenteel sneeuw en ijs, grote hoeveelheden smeltwater, lange stukken onverhard wegdek, de asfalt wegen vaak in memorabele staat waarbij je terug verlangde naar het onverharde, de prachtige passen, de grote kuilen, de gammele bruggen, de diepe afgronden, de complete veestapels op de weg en dat alles in een adembenemende omgeving.

Wat heb ik genoten! En ik geniet nog steeds.

De groep bestond stuk voor stuk uit prachtige mensen. Geen ongetogen woord is er gevallen. Het was een groep die van alles kon genieten en alles ook zeer kon waarderen.

En dat alles werd mede mogelijk gemaakt door Konchock en zijn mannen. Zij hebben ons leven makkelijk gemaakt. Alles werd tot in de puntjes verzorgd. Een simpel flesje water onderweg, een warme kruik als we ’s avonds bij -5 de onze tent in kropen, het onderhoud aan de motoren, het helpen met monteren van de bagage op de motor, het dragen van de tassen, het kopje thee bij het ontwaken en niet te vergeten, de maaltijden. Maaltijden, iedere dag anders, verrassend en overheerlijk. En zelfs in India, niemand is ziek geworden.

En dan hebben we Ruud nog. Onze begeleider. Onze super Belg! Hij heeft zeer goed begeleid en hij heeft er voor mij persoonlijk voor gezorgd dat ik een onbezorgde vakantie heb gehad.

Ik vermoed dat je mij in de toekomst nog wel eens voorbij ziet komen op een volgende motor avontuur.

Met vriendelijke groet,
Philip den Ouden

Hoi Paul,
Back in town, na een prachtige reis.
Het geld dubbel en dwars waard.
Dank voor de goede zorgen….
Han en zijn club zijn goud waard…. wat een service en klantgerichtheid. Ik zou de crew zo in dienst nemen….
Niets is te veel, hulpvaardig, zorgzaam, professioneel……..
Ik begin nu weer een beetje te landen  en kan de ervaringen op een afstandje bekijken.Ik stuur een paar sfeer foto’s …. misschien eens rustig bespiegelen via de telefoon of bij een bakkie.
Groetjes ook aan Han

John

Inmiddels zijn we al weer even thuis en weer druk aan het werk. Ik probeer de herinnering en het gevoel nog levendig te houden. Het was namelijk een fantastische ervaring om zo op de motor door dit kleine stukje India te reizen. Op de een of andere manier komen geuren, kleuren, landschappen, korte oogcontacten enz. toch meer binnen als je op de motor rijdt. Ik had doorlopend het gevoel ogen en oren tekort te komen. Nog steeds heb ik moeite om aan mensen uit te leggen wat er nou precies zo leuk of speciaal aan deze reis was. Alles is er zo anders dat je niet weet waar te beginnen.  De reis is uitstekend verlopen. Het gezelschap was goed. Het was erg fijn met zo’n kleine groep te zijn. Hierdoor was het gemakkelijk om even een dorpje in te wandelen en hier en daar even contact te hebben, zonder dat het meteen een invasie is.  De opbouw van de reis was prima. Het eerste groene stuk had zijn eigen charme en maakte het geheel in combinatie met het kale hoge gedeelte afwisselend.

Kortom ik heb geweldige herinneringen.
vriendelijke groet Jacob en Jose

Al sinds de eerste publicatie in 2004 in ProMotor stond deze reis op mijn bucket list en eindelijk, eindelijk is het er van gekomen.  De Himalaya is overweldigend. Reisleiders Bert en Udai was geen moeite te veel om het ons naar de zin te maken. s’Ochtends waren de motoren weer gepoetst en warm gedraaid en het enige wat ik hoefde te doen was opstappen en wegrijden. Ieder dag was anders en ik heb met volle teugen genoten. Het was de reis van mijn leven en ieder die twijfetlt. Doen doen doen. Bert, Udai, Paul, bedankt voor deze geweldige ervaring!

John.

Beste Paul,

Het zit er inderdaad op, en denk met veel plezier terug aan de afgelopen weken in India. Ben nu bezig met het sorteren van de fotos en het uitwerken van mijn aantekeningen. Heb van elke dag, kilometer, bocht en bumpy road genoten. Deze vakantie was voor mij tot nu toe de reis van mijn leven, en jij en het Indiase team hebben dit mogelijk gemaakt.

Hoop dat wij elkaar nog eens ontmoeten, misschien op een andere reis van Travel 2 Explore.

Bedankt voor alles!
Peter (Schweisshelm)

Paul,

Hierbij laat ik je weten dat ik/we een 3-tal fantastische weken hebben gehad in de Himalaya, India. Wat een weergaloze ervaring en hulde aan Han, the man. Wat een unieke en fantastische persoonlijkheid.

Bedankt!

Vriendelijke groet, Flip Jordaan.

Jule!

Paul, ondanks het feit dat ik de laatste dagen in de volgauto heb gezeten omdat ik boven de 4500 m de coordinatie ogen / handen kwijt was, had ik deze reis absoluut niet willen missen! We hebben alles gezien, gevoeld, geroken, echt intens beleefd! Flora en fauna prachtig. Midden in een processie terecht gekomen, en in een feest waar een schaap bij een tempel werd geofferd. De viezigheid gezien, sanitair wat hier niet meer denkbaar is, verkeer wat chaotisch doorelkaar krioelt en toch laten ze elkaar in leven. Ruim 40 graden in Delhi en ook een morgen waar de verse sneeuw op de motoren lag. Met de Enfield onderuit gegaan, en ik was niet de enige. Stroom weg, uiteraard altijd als je denkt het nodig te hebben. We zaten te eten, licht gaat uit en binnen 10 seconden branden er 8 zaklampjes 🙂 Marika en de crew hebben het geweldig goed gedaan! De sfeer in de groep was ook erg goed!  Ik ben ook erg blij dat ik besloten heb om NU mee te gaan, en niet een met vaag plan in het hoofd ben blijven zitten, zo van: later, als ik niet meer werk kan het altijd nog.

Rein

Prijs en feiten

21 daagse motorreis

Vertrekdata 2020:
30-8

Vertrekdata 2021:
13-06 + 27-06 + 18-07 + 08-08 + 29-08 + 05-09 +12-09

Vertrekdata 2022:
12-06 + 26-06 + 17-07 + 31-07 + 04-09 +11-09

Prijs 2020 en 2021:
Rijder € 3.295,--

prijs 2022
Rijder € 3.395,--

Duopassagier:
Mogelijk, korting € 150,--

Reisduur:
21 dagen, waarvan maximaal 15 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 1900 tot 2000 kilometer gereden worden

Motor:
Royal Enfield Bullet 500cc of Royal Enfield Himalayan (meerprijs € 95,--)

Volgauto:
Deze reis wordt met een volgauto uitgevoerd

Bagagevervoer:
In de volgwagen

Accommodaties:
Alle overnachting in hotel, guesthouse, fixed camp en Ladakhi huis op basis van logies en ontbijt

Aantal deelnemers:
Minimaal 4 (7) rijders, Maximaal 10 (12) rijders

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, enige jaren motorrijervaring, flexibele instelling, goed humeur, geen hoogtevrees en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht

Begeleiding 4 t/m 6 deelnemers:
Gids, roadcaptain, monteur en voor een deel van de reis, een kok

Begeleiding 7 tot 10 (12) deelnemers:
Bij 7 deelnemers of meer gaat er een extra Nederlandse/Belgische reisbegeleider mee

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam-Delhi vv
 • Vlucht Leh - Delhi
 • Trein Delhi - Dehra Dun, eerste klas
 • Alle transfers in India
 • Gebruik motor, Royal Enfield Bullet 500cc
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Volgauto met chauffeur
 • Benzine volgauto.
 • Bagagetransport
 • Alle overnachtingen hotel/guesthouse op basis van 2pk
 • Alle overnachtingen in twee persoonstent in fixed camp
 • Alle maaltijden behalve in Delhi en Leh
 • Alle ontbijten in Delhi en Leh
 • Mineraalwater in hooggebergte tijdens rijdagen
 • Gids, road captain en monteur
 • Extra Nederlandse/Belgische reisbegeleiding ( bij 7 deelnemers of meer )
 • Kok (voor een deel van de reis)
 • Extra volgwagen ( kookwagen ) voor deel van de reis
 • Kookuitrusting
 • Lokale permits in India
 • EHBO set, zuurstof, medicijnen.
 • Compleet programma
Niet inbegrepen
 • (Brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij
 • Afkoop schaderisico motor (optioneel)
 • Visum India
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( drank/souveniers e.d. )

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo