Weergaloos Oost-Afrika

Motorreis Kenia-Tanzania is een gevarieerde en avontuurlijke motorreis door Oost Afrika. Van de tropische stranden van de Indische oceaan naar de hoogste berg van Afrika, de machtige met sneeuw bedekte Kilimanjaro. Een motorreis door gortdroge savannes maar ook door de weelderig groene vegetatie van de Usambara bergketen. Onderweg komen we de Masai tegen en maken we kennis met de vriendelijke bevolking in kleine verafgelegen gehuchten. Ga mee en ontdek weergaloos Oost-Afrika met de motor.

Prijs

Vanaf € 3.245,--

Periode

jan/feb/juli-okt

Reisduur

16/17 dagen

Deelnemers

Min 4/Max 8

Soort reis

Avontuurlijk

Reisbegeleiding

Nederlands/Engels

Media van de motorreis Kenia-Tanzania

Over de Kenia-Tanzania motorreis

Motorreis Kenia-Tanzania
Algemeen

De motorreis Kenia -Tanzania is voor ons Europeanen een bijzondere ervaring.  Afrika is anders dan we gewend zijn en met de Kilimanjaro als centraal punt reizen we op de motor door het echte Oost-Afrika.

We rijden door boeiende landschappen die je in Europa niet tegenkomt. We vermijden zoveel mogelijk de asfaltwegen en zoeken de onverharde binnenwegen van aangestampte rode aarde op. Hier moeten we regelmatig stoppen voor kudde’s koeien. Soms zelfs ook voor olifanten. We zijn alert op weggeslagen bruggen. Om aan de grijpgrage kaken van krokodillen te ontkomen kan dat dan betekenen dat we een stukje moeten omrijden. En in Afrika is een “stukje” al snel 50 kilometer.

Motorreis Kenia-Tanzania
Kilimanjaro

Centraal in deze motorreis staat natuurlijk de Kilimanjaro.  Deze bestaat uit drie aaneengesloten stratovulkanen en is met zijn 5895 meter de hoogste berg van het continent Afrika. Maar deze avontuurlijke motorreis is natuurlijk meer dan alleen maar de Kilimanjaro. In twee weken tijd nemen we je mee van de met sneeuw bedekte Kilimanjaro naar de rode zandwegen in Tsavo. Van de witte palmenstranden aan de Indische oceaan naar de weelderig groene Usambara Mountains met zijn smalle paden die door de “heuvels” slingeren. We passeren soda-meren met roze flamingo’s in snikhete woestijnvlaktes en maken kennis met de uitermate vriendelijke bevolking. Natuurlijk stoppen we voor een safari (optioneel) in een Nationaal Park. Hier zie je veel Afrikaanse dieren in hun natuurlijke omgeving en is de kans groot om de big five te spotten.


Motorreis Kenia-Tanzania
Op welke motor rijden we? 

Deze reis wordt naar standaard gereden op de Haojin 250cc. Een Chinese enduro motor die uitermate geschikt is voor deze reis.

Motorreis Kenia-Tanzania
Extra vertrek

Dit betreft een deels nieuwe reis in het programma van Travel 2 Explore. De “semi” pilot  die op 14 oktober 2021 vertrekt is inmiddels volgeboekt. Vanwege de grote belangstelling bieden we in 2022 een extra reis aan die vertrekt op 15-09-2022.


Motorreis Kenia-Tanzania
Corona

Zolang de corona pandemie nog voortduurt is er onzekerheid of een geboekte vakantie wel door kan gaan. Dat weerhoudt sommigen ervan om nu een vakantie te boeken voor later in het jaar. Travel 2 Explore heeft aangepaste voorwaarden. Voor deze reis door Kenia en Tanzania is niet de gebruikelijke 10% aanbetaling van toepassing maar slechts  € 100,– per persoon.
Mocht de geboekte reis onverhoopt vanwege corona niet door kunnen gaan dan heeft de deelnemer twee mogelijkheden:
– Restitutie van de volledige (aan) betaling.
– De geboekte reis kosteloos en met prijsgarantie verplaatsen naar een jaar later. Dat betekend dat tussentijdse prijswijzigingen of belastingaanpassingen niet doorberekend zullen worden.
In de boekingsbevestiging zijn deze aanpassingen opgenomen.


Motorreis Kenia-Tanzania
Iets voor jou?

Deze motorreis is voor de avontuurlijk ingestelde en fitte motorrijder die het leuk vind om afwisselend over verharde wegen en over onverharde paden door Oost Afrika te rijden. De onverharde trajecten zijn niet noemenswaardig moeilijk. Deze zijn voor iedere motorrijder met een goede motorbeheersing prima te doen. We rijden in totaal ongeveer 2000 kilometer waarvan 60% over onverharde wegen/paden. Door de soms intens schijnende zon en droogte, kunnen sommige onverharde trajecten als zwaarder ervaren worden dan ze rijtechnisch eigenlijk zijn. Deze reis kan niet met een duopassagier gereden worden. Overnacht wordt er in hotels/questhouses met (warme) douche op basis van tweepersoonskamers.

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs rijder 2022:
€ 3.245,-- pp

Prijs rijder 2023:
€ 3.395,-- pp

Toeslag hoogseizoen
€ 275,-- pp

Vertrek 2021:
Vol

Vertrek 2022:
13-01 + 17-02 + 14-07 + 11-08 + 15-09 + 06-10

Vertrek 2023:
12-01 + 16-02 + 13-07 + 10-08 + 05-10

Hoogseizoen
juli en Augustus

Reisduur:
16/17 dagen, waarvan maximaal 12 rijdagen.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2100 kilometer gereden worden waarvan ongeveer 60% over onverhard.

Motor:
Haojin 250 cc enduro.

Volgauto:
Volgwagen voor bagage transport en reserveonderdelen

Aantal deelnemers:
Minimaal 4, maximaal 8

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden is een pré maar niet noodzakelijk, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider en lokale gids en monteur

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam of Brussel - Nairobi vv
 • Luchthavenbelasting en toeslagen luchtvaartmaatschappij
 • Alle transfers in Kenia
 • Huur motor
 • Motorverzekering WA
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Transport motor naar startpunt van de reis
 • Volgauto.
 • Chauffeur volgauto
 • Benzine volgauto.
 • Kosten grensovergang motor en volgwagen
 • Bagage transport.
 • Gereedschap voor reparaties onderweg
 • Alle ontbijten.
 • Alle overnachtingen in hotel / lodge / tent (1 nacht) op basis van tweepersoons gebruik
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids en monteur
 • Deelnemersbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Benzine motor.
 • Lunch/Diner
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Eénpersoonskamer. (€ 395,--)
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Visum Kenia en Tanzania

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Alex van den Broek Events

Alex van den Broek Events

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2
NieuwsbriefEN PROFITEER

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en profiteer dan tevens van veel voordelen en speciale reisaanbiedingen exclusief voor onze abonnees.