off the beaten track

Woestijnen en wijngaarden, bergen en wildlife, rivieren en wilde kusten, eindeloze dirtroads en spectaculaire bergwegen:  Zuid-Afrika is het Walhalla voor de avontuurlijke motorrijder die tijdens zijn motorvakantie actief bezig wil zijn met motorrijden in een decor van woeste Afrikaanse landschappen. Op de motor door Zuid Afrika rijden is met de motorreis Die Hel een intense beleving van dit veelzijdige Afrikaanse land.

Prijs

Vanaf € 4.185,--

Periode

feb/mrt/okt/nov

Reisduur

17 dagen

Deelnemers

Min 6/Max 12

Soort reis

Avontuurlijk/veel onverhard

Reisbegeleiding

Nederlands

Media van de motorreis Zuid-Afrika

Over de Zuid-Afrika motorreis

Motorreis Zuid-Afrika
Algemeen

Zuid-Afrika is met een oppervlakte van 1.221.000 km² ongeveer 30 keer zo groot als Nederland. Het spreekt voor zich dat in de 14 rijdagen die deze motorreis gaat duren we niet heel Zuid-Afrika kunnen doorkruizen. Met deze zeer afwisselende motorreis over backroads en onverharde bergpassen zien we het mooiste deel van Zuid-Afrika, vinden wij.

Zo passeren we in de Kleine Karoo, de Sewensweekpoort pas met zijn enorme rotsformaties, maar beklimmen ook, al stuiterend en keien ontwijkend, de historische Gysmanhoeks pas. Deze werd voor het eerst gereden rond 1740 door de “trekboers” met hun Ossenwagens.

De Baviaanskloof ten zuid-oosten van de Kleine Karoo is 220 km non stop avontuur met alles erop en eraan. Rivierdoorwadingen, steile hellingen, diepe afgronden, smalle tracks, adembenemende uitzichten en uiteraard alles onverhard.

In het zuiden ontkomen we er niet aan het meest zuidelijke puntje van het continent Afrika te bezoeken. Cape Agulhas. We overnachten in het gelijknamige dorpje in een fantastische lodge met privé strand en uitzicht op de oceaan.

Hellshoogte, Koggelmanskloof, Huisrivier, Meirings Poort, Gamkaskloof,  Seven passes road, Cloetes Pas, Chapmans Peak. Zo maar een greep uit de vele passen die we tijdens deze motorreis gaan rijden en het motorhart van de avontuurlijke motorrijders sneller doet laten kloppen.


Motorreis Zuid-Afrika
Op welke motor rijden we? 

Deze reis wordt naar keuze standaard gereden op de BMW F750GS, BMW F850GS en de Truimph 900 Rally Pro. Ook beschikbaar is de BMW R1250GS  ( deze laatste heeft een meerprijs )


Motorreis Zuid-Afrika,
Beschikbaarheid

De reizen die vertrekken op 14 oktober 2021 en 18 november 2021 en 17 maart 2022 zijn gegarandeerd. Dat betekend dat het minimum aantal benodigde deelnemers om de reis door te kunnen laten gaan zich heeft ingeschreven.


Motorreis Zuid-Afrika
Een reisverslag in 56 foto’s

Voor het vernieuwde fotoalbum, klik hier >>

Motorreis Zuid-Afrika
Corona

Zolang de corona pandemie nog voortduurt is er onzekerheid of een geboekte vakantie wel door kan gaan. Dat weerhoudt sommigen ervan om tijdens de coronacrisis een vakantie te boeken voor later in het jaar of voor 2022. Travel 2 Explore heeft aangepaste voorwaarden. Ook voor de motorreis in Zuid-Afrika geldt dat niet de gebruikelijke 10% aanbetaling van toepassing is maar slechts  € 100,– per persoon.
Mocht de geboekte reis onverhoopt vanwege corona niet door kunnen gaan dan heeft de deelnemer twee mogelijkheden:
– Restitutie van de volledige (aan) betaling.
– De geboekte reis kosteloos en met prijsgarantie verplaatsen naar een jaar later. Dat betekend dat tussentijdse prijswijzigingen of belastingaanpassingen niet doorberekend zullen worden.
In de boekingsbevestiging zijn deze aanpassingen opgenomen.


Motorreis Zuid-Afrika,
Een individuele groepsreis, wat is dat?

Iedere deelnemer krijgt in Zuid-Afrika een GPS met de routes en iedere dag is er een briefing over de route. Tijdens de briefing worden er afspraken gemaakt over plaatsen waar iedereen in ieder geval stopt en op elkaar wacht. Bijvoorbeeld voor de lunch of een bezienswaardigheid of voor een moeilijk traject op de route. Zo kan iedereen voor zichzelf bepalen of hij/zij “alleen” wilt rijden of met een groepje. Hij/zij uptempo wilt rijden of lekker ontspannen of een combinatie van beiden. Bij dit alles hebben we slechts één voorwaarde: Er mag niet van de route afgeweken worden. De reis wordt uitgevoerd met een volgwagen met motortrailer die altijd achteraan en exact dezelfde route rijdt  Alle gereedschap en eventuele reserveonderdelen liggen in de volgwagen. Dus mocht je onverhoopt pech krijgen dan weet je dat de volgwagen er aankomt. Aangezien er niet overal mobiel bereik is, is dat wel zo’n prettige gedachte.

De praktijk laat zien dat de meeste deelnemers het toch wel leuk vinden om met elkaar te rijden. Meestal zien we dat er tot de koffiepauze gezamenlijk wordt gereden en dat er dan na de koffie de groep wordt opgesplitst in kleinere groepjes, afhankelijk van de interesses van dat moment. ( snelle rijders, rustige rijders, rijders die willen filmen/fotograferen etc ) Met de lunch of eerder als we dat afspreken, zien we elkaar dan weer. Op de deelnemers bijeenkomst zullen we één en ander in detail toelichten.


Motorreis Zuid-Afrika
Iets voor jou?

Deze motorreis is voor de avontuurlijk ingestelde en fitte motorrijder die het leuk vind om afwisselend over verharde wegen te rijden en over onverharde paden door desolate natuurgebieden. Sommige wegen en onverharde tracks zijn soms pittig en uitdagend te noemen. Enkele dagafstanden kunnen door minder ervaren motorrijders als lang ervaren worden of als moeilijk. Deze reis kan ook met een duopassagier gereden worden. Eén en ander afhankelijk van de rijvaardigheden van de bestuurder. Op die trajecten waar het eventueel niet mogelijk is om met een duopassagier te rijden kan deze in de volgwagen plaats nemen.

 

Highlights motorreis Zuid-Afrika

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs rijder 2021:
€ 4.185,--. pp

Prijs duopassagier 2021 :
€ 3.290,-- pp

Prijs rijder 2022:
€ 4.295,-- pp

Prijs duopassagier 2022 :
€ 3.415,-- pp

Vertrek 2021:
14-10 + 18-11

Vertrek 2022:
24-02 + 17-03 + 20-10 + 24-11

Reisduur:
17 dagen, waarvan maximaal 14 rijdagen.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 3900-4000 kilometer gereden worden.

Motor:
BMW F750GS, BMW F850GS, Truimph Tiger 900 Rally Pro en R1250GS (laatste heeft een meerprijs)

Volgauto:
Vierwiel aangedreven volgwagen, geprepareerd voor Afrikaanse omstandigheden. Alle bagage, ook de persoonlijke, wordt in de volgauto vervoerd.

Motortrailer:
Ja

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 12

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden is een pré, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider/monteur

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam -Kaapstad vv.
 • Alle transfers in Zuid-Afrika.
 • Huur motor, naar keuze BMW F850GS of Truimph Tiger 900 Rally Pro
 • Gebruik GPS (Garmin)
 • Motorverzekering. ( eigen risico ongeveer € 1.000,-- )
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Vierwiel aangedreven volgauto.
 • Motortrailer
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Gereedschap voor kleine reparaties
 • Alle overnachtingen in hotel/guesthouse/lodge/hut etc op basis van tweepersoons gebruik
 • Eén overnachting in twee persoons safaritent.
 • Alle ontbijten.
 • Overige maaltijden zoals in brochure aangegeven.
 • Nederlandse reisbegeleiding/monteur
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.

Niet inbegrepen

 • Meerprijs BMW R1250GS lc € 580,--
 • (brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij.
 • Benzine motor.
 • Overige maaltijden/drank/maaltijdenpot.
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Eénpersoonskamer.
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( drank, souveniers e.d. ).

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Alex van den Broek Events

Alex van den Broek Events

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2
NieuwsbriefEN PROFITEER

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en profiteer dan tevens van veel voordelen en speciale reisaanbiedingen exclusief voor onze abonnees.