Motorreis Zuid-Afrika

17 daagse motorreis in Zuid-Afrika door Die Hel en Baviaanskloof. Travel 2 Explore motorreizen
meest-geboekt
Motorreis

Zuid-Afrika


Die Hel

Woestijnen en wijngaarden, bergen en wildlife, rivieren en wilde kusten, eindeloze dirtroads en spectaculaire bergwegen:  Zuid-Afrika is het Walhalla voor de avontuurlijke motorrijder die tijdens zijn motorvakantie actief bezig wil zijn met motorrijden in een decor van exotische landschappen.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Presentatie
Media

Foto's en film over de motorreis Zuid-Afrika

Meer informatie

Over de Zuid-Afrika motorreis

Die Hel

Motorreis Zuid-Afrika algemeen

Zuid-Afrika is met een oppervlakte van 1.221.000 km² ongeveer 30 keer zo groot als Nederland. Het spreekt voor zich dat in de 16 dagen die deze motorreis gaat duren we niet heel Zuid-Afrika kunnen doorkruizen. Met deze zeer afwisselende motorreis zien we wel het mooiste deel van Zuid-Afrika, vinden wij.

Zo passeren we in de Kleine Karoo, de Sewensweekpoort pas met zijn enorme rotsformaties, maar beklimmen ook, al stuiterend en keien ontwijkend, de historische Gysmanhoeks pas. Deze werd voor het eerst gereden rond 1740 door de “trekboers” met hun Ossenwagens.

De Baviaanskloof ten zuid-oosten van de Kleine Karoo is 220 km non stop avontuur met alles erop en eraan. Rivierdoorwadingen, steile hellingen, diepe afgronden, smalle tracks, adembenemende uitzichten en uiteraard alles onverhard.

In het zuiden ontkomen we er niet aan het meest zuidelijke puntje van het continent Afrika te bezoeken. Cape Agulhas. We overnachten in het gelijknamige dorpje in een fantastische lodge met privé strand en uitzicht op de oceaan.

Hellshoogte, Koggelmanskloof, Huisrivier, Meirings Poort, Gamkaskloof,  Seven passes road, Cloetes Pas, Chapmans Peak. Zo maar een greep uit de vele passen die we tijdens deze motorreis gaan rijden en het motorhart van de avontuurlijke motorrijders sneller doet laten kloppen.


Motorreis Zuid-Afrika, voor wie?

Deze motorreis is voor de avontuurlijk ingestelde en fitte motorrijder die het leuk vind om afwisselend over goede verharde wegen te rijden en over onverharde paden door desolate natuurgebieden. Sommige wegen en onverharde tracks zijn uitdagend te noemen, enkele dagafstanden kunnen door minder ervaren motorrijders als lang ervaren worden of als moeilijk. Deze reis kan ook met een duopassagier gereden worden. Eén en ander afhankelijk van de rijvaardigheden van de bestuurder. Op die trajecten waar het eventueel niet mogelijk is om met een duopassagier te rijden kan deze in de volgwagen plaats nemen.

Motorreis Zuid-Afrika , Motor

Deze reis wordt standaard gereden op de BMW F800GS. Ook beschikbaar zijn de BMW F700GS  en de BMW R1200GS ( deze laatste heeft een meerprijs )


 

Motorreis Zuid-Afrika, hoe rijden we?

Iedere avond is er een briefing over de motorroute van de volgende dag. We vertrekken iedere ochtend met zijn allen tegelijk met de voorrijder. Maar, desgewenst is het mogelijk om “individueel” te rijden. Dit kunt u per dag aangeven. Een GPS met de route van die dag is dan ter beschikking. Genieten, filmen, fotograferen kan net zo vaak en lang als u dat zelf wilt zonder dat u zich bezwaard hoeft te voelen dat de groep wordt opgehouden. Koffie drinken en de lunch nuttigen doen we uiteraard altijd met zijn allen. De volgwagen met trailer rijdt altijd achteraan en rijdt exact dezelfde route als de motorrijders.


Motorreis Zuid-Afrika, prijsgarantie

Met ingang van 04-02-2019 worden de reissommen zoals gepubliceerd op onze website en in de brochure nog gegarandeerd tot twee maanden voor vertrek. Reden is de, soms zeer forse, tariefsverhoging die “kort” voor vertrek door de luchtvaartmaatschappij vaak nog wordt doorgevoerd. De gevolgen bij inschrijving binnen twee maanden voor vertrek? Niets, als de tariefsverhoging niet meer dan 15% van onze netto ticketprijs is. Is de tariefsverhoging meer dan 15% dan krijgt u eerst een prijsopgave van het verschil. Pas na akkoordbevinding wordt de reis bevestigd en gefactureerd. Niet akkoord met de eventuele tariefsverhoging? U ziet af van deelname of u boekt de reis dan zonder vlucht zodat u zelf voor een eventueel goedkopere, niet rechtstreekse, vlucht kunt kiezen.


Anderen keken ook naar:

13 daagse motorreis IJsland >>
17 daagse motorreis Himalaya >>
16 daagse motorreis Upper-Mustang >>

Reacties van klanten

In oktober 2017 deze prachtige reis gereden. Swartbergpas, Gamkaskloof, Jaubertspas, het houdt niet op met onverharde passen. Schitterende overnachtings plekken, heerlijk eten. Veel wild gezien in de parken. In Baviaanskloof 2 Dakar rijders op training ontmoet, Joey Evans en Gerry Vanderbyl op hun KTM.
Een geweldige reis om gelijk weer over te doen.

Sjak Selen

Ik heb je deze ochtend niet meer gezien en kunnen afscheid nemen. Bij deze dus van harte bedankt. Het was een meer dan bijzondere reis waar we echt van genoten hebben. Gewoonweg fantastisch.
Bart

Wat een reis!
Eerlijk is eerlijk, we hadden vooraf wel wat twijfels. Natuurlijk wat betreft de zwaarte van de reis, maar ook omdat mijn vriendin achterop als duo-passagier mee wilde gaan en we niet goed wisten of dat wel te doen zou zijn. De aanwezigheid van de volgauto zou dit risico wegnemen en dus….geboekt! En wat zijn wij blij dat we het hebben gedaan!

De reis heeft onze stoutste dromen overtroffen. Een meer dan prachtige route, door de mooiste gebieden met heel veel fantastische, adembenemende off-road tracks. Stuk voor stuk uitdagingen op zichzelf en allemaal ook weer heel verschillend. Het voert te ver om hier alle dieren te benoemen die we onderweg hebben gespot, maar wij hebben het echte Zuid-Afrika gezien! De authentieke overnachtingsaccomodaties, maar zeker ook de idyllische camp-sites zijn onmogelijk ooit nog te vergeten. Alles onder de bezielende leiding van gids Paul, zijn we van de ene verbazing in de andere gereden en dat gold voor alle dagen!

Het motorrijden was meer dan alleen een avontuur: asfalt, gravel, dirt, keien en ook de doorwadingen. En voor mijn vriendin, de duo-passagier, is de hele reis absoluut niet minder avontuurlijk geweest. We hebben het volbracht en nu zijn alle fantastische ervaringen ook voor ons allebei!! We hebben het er nog bijna dagelijks over….

Travel2Explore is er hier zeker in geslaagd om voor alle deelnemers een onvergetelijke reis neer te zetten, waarbij je echt onderdeel bent van het leven in Zuid-Afrika, voor ons altijd een niet onbelangrijke rede om dit soort reizen te ondernemen. Chapeau mannen….en nogmaals bedankt!!!!

Christian Stoop en Mandy Jefferies

Nu ik weer thuis ben ondergedompeld in de Nederlandse kerstsfeer is het toch heel anders kerst dan in Z.A. We hebben veel beleefd met als hoogtepunten “Die Hel”, de “Baviaanskloof”, “Cape Algulhas” en Cape Town zelf, geweldige natuur en diepe rivier waterdoorwadingen. Iedereen was drijfnat:-) Het land is zeer gevarieerd qua landschap en klimaat (zoals het mediterrane klimaat in de zomer) met temp van 24 tot 35 grd in de schaduw. De donkere mensen, negers, mag je niet meer zeggen, bruine mensen en blanke zijn allen zeer vriendelijk naar ons toe doch onderling ligt dat gevoeliger. De vele (roof)dieren maken de reis extra speciaal en we hebben er vele van dichtbij gezien.
Alles onder de bezielende en flexibele leiding van reisleider Paul.

Groet Aart Markerink

Prijs en feiten

17 daagse motorreis Zuid-Afrika, Die Hel

Vertrekdata 2019:
07-03 + 04-04 + 17-10 + 21-11

Vertrekdata 2020:
05-03 + 02-04 + 15-10 + 19-11

Prijs per persoon:
Rijder € 4.185,--.

Duopassagier:
Mogelijk, korting € 895,--.

Reisduur:
17 dagen, waarvan maximaal 14 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 3900 kilometer gereden worden.

Motor:
BMW F800GS of vergelijkbaar en R1200GS (laatste heeft een meerprijs).

Volgauto:
Vierwiel aangedreven volgwagen, geprepareerd voor Afrikaanse omstandigheden. Alle bagage, ook de persoonlijke, wordt in de volgauto vervoerd.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, Maximaal 10 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden is een pré, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een Zuid-Afrikaanse en/of Nederlandse reisbegeleider.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam -Kaapstad vv.
 • Alle transfers in Zuid-Afrika.
 • Huur motor, BMW F800GS of vergelijkbaar.
 • Motorverzekering. ( eigen risico ongeveer € 950,-- )
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Vierwiel aangedreven volgauto.
 • Motortrailer
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Alle overnachtingen in hotel/guesthouse/lodge etc op basis van tweepersoons gebruik
 • Eén overnachting in twee persoons safaritent.
 • Alle ontbijten.
 • Overige maaltijden zoals in brochure aangegeven.
 • Zuid-Afrikaanse en/of Nederlandse gids/reisbegeleiding.
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.
Niet inbegrepen
 • Meerprijs BMW R1200GS lc € 480,--
 • (brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij.
 • Benzine motor.
 • Overige maaltijden/drank/maaltijdenpot.
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Eénpersoonskamer op aanvraag. ( niet overal beschikbaar )
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( drank, souveniers e.d. ).

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo