Motorreiz Zuid-Afrika en Namibie de Proloog reispagina
meest-geboekt
Intens Afrika

Voor veel avontuurlijke motorrijders is er niets zo gaaf als op de eigen motor door Afrika rijden. Deze motorreis door Zuid-Afrika en Namibië is een motoravontuur over de backroads van Afrika. Je voelt de droogte van de woestijn. Je proeft het zout van de Indische oceaan. Je staat oog in oog met wilde dieren. Je wrijft het stof uit je ogen na een dag over gortdroge tracks gereden te hebben. Kortom, een intense Afrika beleving vanaf het zadel van je eigen motor.

Prijs

v.a € 7.350,--

Periode

mrt

Reisduur

30/31 dagen

Deelnemers

min 8/max 12

Soort reis

Avontuurlijk/onverhard

Reisbegeleiding

Nederlands

Media van de motorreis Zuid-Afrika en Namibie

Over de Zuid-Afrika en Namibie motorreis

Motorreis Zuid-Afrika en Namibie

De route gaat door  een grote verscheidenheid aan Afrikaanse landschappen. Gortdroge woestijnvlaktes en imposante canyons. De hoogste duinen ter wereld en de bizarre kokerboombossen in Zuid-Namibië. Rood gekleurde bergketens en zoetgeurende wijngaarden. De hoogste berg van Namibië en het zuidelijkste puntje van het continent Afrika. Om maar wat op te noemen. Je rijdt over onverharde dirtroads en voelt de Afrikaanse zon op je helm branden. In de Namib woestijn kruipt het stof onherroepelijk in je neusgaten. Je staat oog in oog met groot wild. Buffels, giraffen, bavianen, olifanten en zelfs neushoorns kunnen we aan de kant van “weg” tegenkomen. De route naar Brandberg valt onder de categorie: spectaculair. 200 Km bijna non stop offroad met aan het einde van de dag een gegarandeerd natte rug.

Door van de gebaande paden af te wijken komen we regelmatig terecht op “verborgen” kleine tracks of karrensporen die slingeren door kloven, bergen en tussen enorme, roodbruin gekleurde rotsblokken door. Zo komen we op plekken terecht die minder bekend zijn bij de “gemiddelde toerist”. De weg er naartoe is niet altijd even makkelijk maar landschappelijk wonderschoon, ook al blijven smaken verschillen 🙂


Motorreis Zuid-Afrika en Namibie
Highlights

Uiteraard mogen in deze motorreis een aantal bekende highlights niet ontbreken en zijn dan ook in de route opgenomen. Zoals, de Fish River Canyon, na de Grand Canyon in Amerika de langste canyon ter wereld. Sossusvlei, een grote zoutpan omgeven door de hoogste duinen ter wereld die in de opkomende ochtendzon knaloranje kleuren. Cape Agulhas, het zuidelijkste puntje van het continent waar de Indische oceaan en de Atlantische oceaan onstuimig op elkaar knallen. En zo is er nog veel en veel meer wat we met deze avontuurlijke motorreis door Zuid-Afrika en Namibië gaan ontdekken.

Motorreis Zuid-Afrika en Namibie
Eigen motor of huurmotor?
Een deel van de geïnteresseerden vind het een toegevoegde waarde hebben om deze reis op de eigen motor te kunnen ondernemen.
Er is ook een groep motorrijders voor wie dat juist een belemmering is, bijvoorbeeld omdat zij niet over de juiste motor beschikken.
Daarom is het vanaf 2025 ook mogelijk om deel te nemen aan deze reis op een huurmotor, de Truimph Tiger 900 Rally Pro.

Motorreis Zuid-Afrika en Namibie
Een individule groepsreis

De opzet van deze reis is een “individuele groepsreis”. Dat betekend dat iedereen met een GPS rijdt en van ons de dagroutes geladen krijgt. Zo kan iedere deelnemer zijn eigen tempo bepalen. Het is dus niet zo dat we in een “treintje”  rijden. De geschiedenis van onze andere Afrika reizen laat zien dat tot de koffiepauze iedereen min of meer bij elkaar blijft rijden om vervolgens na de koffie in kleine groepjes uiteen te vallen.

Er zijn een paar trajecten op de route waarbij we wel bij elkaar in de buurt blijven. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het gebied en terrein te desolaat is om alleen doorheen te rijden. Het kan ook zijn vanwege de kans op grof wild aan de kant van de weg. Iedere dag is er een briefing. De route wordt dan doorgenomen en afspraken gemaakt waar we weer bij elkaar komen. Dus maximale individuele vrijheid met de gezelligheid van een groep gelijkgestemden.


Motorreis Zuid-Afrika en Namibie
Flexibel

Deze motorreis wordt uitgevoerd met volgauto, een speciaal geprepareerde 4×4 terreinwagen met trailer. De volgauto is voorzien van grote benzinetanks voor extra actieradius. Een vrieskistje en koelkast voor eten en drinken zijn ook ingebouwd. Zo zijn we maximaal flexibel en onderweg niet dagelijks afhankelijk van benzinestations, winkels of accommodaties. Zo kunnen we ook tegenslagen opvangen en desgewenst ter plaatse de route aanpassen. Een avontuur dus zoals avontuur bedoeld is.

Interesse? Vraag dan de uitgebreide reisbrochure aan >>

Globale route motorreis Zuid-Afrika en Namibie

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2025 eigen motor
€ 7.350,--

Prijs 2025 huurmotor
€ 7.600,--

Reisdata 2025
03-03-2025 t/m 02-04-2025

Reisduur
30/31 dagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Aantal deelnemers:
Minimaal 8, maximaal 12 rijders

Motor:
Eigen motor, type allroad / adventure

Huurmotor:
Truimph Tiger 900 Rally Pro

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 6000 kilometer gereden worden.

Transport motor
Rotterdam-Kaapstad-Rotterdam.

Volgauto:
Speciaal aangepaste 4x4 terrein-wagen.

Motortrailer:
Ja

Overnachtingen:
Hotel, lodge, hut en safaritent op basis van tweepersoons gebruik.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider en chauffeur/monteur

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Kaapstad vv.
 • Toeslagen/belastingen luchtvaartmaatschappij en vliegvelden
 • Transport Motor Rotterdam-Kaapstad vv.
 • Doaune afhandeling tijdelijke invoer en uitvoer motor Zuid-Afrika.
 • Metalen transport frames in "eigen" zeecontainer.
 • Indien van toepassing, huur motor
 • Alle transfers in Kaapstad.
 • Speciaal geprepareerde 4x4 volgauto
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Motortrailer
 • Basisgereedschap, pomp, jerrycans voor benzine etc.
 • Kampeeruitrusting
 • Hotel, lodge, hut en safaritent op basis van tweepersoons gebruik.
 • Alle ontbijten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Chauffeur volgwagen/monteur
 • Compleet programma
 • Deelnemersbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Benzine motor.
 • Persoonlijke verzekeringen.
 • Facultatieve excursies/entreegelden.
 • Kosten grensovergang.
 • Uitgaven/kosten niet genoemd bij inbegrepen.

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2