Een collage van de motorreis in Zuid-India van Travel 2 Explore motorreizen

Een Collage

van Ramses Kulman

 

Nog even iets afmaken, nog snel even iets doen, heb ik alles? Snel naar Schiphol, koud, regen, donker en harde wind echt januari weer, haast haast ben ik op tijd?.

Ongeveer 10 uur later staan we in een andere wereld, ongeveer 30 graden, strak blauwe lucht en zon! Onze lokale gids staat met een duidelijk travel2explore t-shirt ons op te wachten. In tegenstelling tot Delhi of Dakar geen opdringerige mensen om je tas te tillen of een taxi aan te bieden. Aangekomen in het hotel altijd de vraag, blijf je wakker of ga je even liggen. We kiezen het eerste en blijven wakker. Naast het hotel staan 9 royal enfields op ons te wachten. Iedereen inspecteert ze grondig en de verschillen worden besproken, zijn de spaakwielen of de gegoten velgen mooier….

Om de slaap de baas te blijven gaan we richting zee. Het is drie dagen feest omdat de zomer begint. Het strand is druk, veel mensen in de zee, eettentjes en een soort kermis. De vrouwen zijn in prachtige kleuren gekleed. Hopelijk hebben we genoeg geheugenkaartjes bij ons…

De volgende ochtend zit iedereen fris aan het ontbijt in motorkleding. Niet veel later starten we voor de eerste keer onze Royal Enfield waarna de eerste meters door Chennai worden gemaakt. Al snel voelt het getoeter, links rijden en de koeien op de weg heel natuurlijk aan en doen wij vrolijk met de locals mee

Al snel bereiken we een tempel, er zijn veel tempels in Zuid India. De details en kleuren zijn onbeschrijfelijk en alles heeft een betekenis. De gids verteld gretig.

Na dit bezoek klimmen we weer op de Royal Enfield en sturen we rustig door het landschap. De hectiek en drukte in de steden voelt hier volkomen rustgevend. Iedereen stuurt er rustig tussen door en zonder stress bereiken we een hotel. De drukte en gejaagdheid uit Nederland/België zijn we intussen allemaal kwijt. Het eten is heerlijk, en we bestellen dan ook vooral dingen die we niet kennen of kunnen uitspreken waarna we in spanning afwachten wat we krijgen.

De dagen glijden voorbij en niemand weet meer welke dag het is, maar dat maakt ook niet uit. De borden tijdens de lunch zijn bananenbladeren geworden en als bestek gebruik je je handen. (Hoe leg ik dat mijn kinderen uit…).

De tempels die we bezoeken zijn steeds anders, van uitbundige kleuren tot bijna zwarte stenen maar allemaal indrukwekkend en mooi. Zelf zijn we ook een aardige attractie aan het worden en moeten dan ook regelmatig met de lokale mensen op de selfie. Zelfs de boerka wordt even opzij gedaan zodat ze duidelijk op de foto staat.

Intussen rijden we tussen prachtige theeplantages. Met de zon erover lijkt het wel of elk blaadje zijn eigen kleur groen heeft. Heerlijk om hier tussendoor te rijden. Een bezoek aan een theefabriek mag dan ook niet ontbreken.

Vandaag niet in een hotel maar in een boathouse. We laten de motoren even achter en stappen aan boord. Op het bovendek staat een grote tafel en heb je prachtig uitzicht. Onderweg kopen we verse vis die aan boord klaargemaakt wordt terwijl wij met een biertje van de zonsondergang genieten. In de ochtend varen we rustig terug en staan onze royal enfields braaf te wachten om weer samen met ons de volgende beleving op te zoeken. Nu we de theeplantages achter ons gelaten hebben komen we in een gebied met veel kruiden. Tijdens ons bezoek aan een kruidentuin krijgen we uitleg over alle producten die moeder natuur ons geeft en hoe het groeit. Ook langs de weg zien we het leven veranderen, naast de koeien en honden komen we ook regelmatig apen tegen, ook de olifant is al gespot.

Na 2,5 week gemiddeld 150km per dag, dat betekend hier van 8 uur in de morgen tot 16:30 op de motor, komen we aan in Goa. Volledig ontspannen, relaxed en vol getankt met de Indiase cultuur, zowel culinair als op het gebied van leef, geloof en natuur.

Om dit allemaal goed te laten bezinken en niet meteen weer in de januari kou van Nederland te belanden verblijven we nog even op het strand in Goa waar we ons laten masseren en genieten van de zon, eten en drinken en een frisse plons in de zee. Iedereen is intussen bezig om een volgende reis te plannen want terug moeten naar de hectiek van Nederland is niet iets waar we echt op zitten te wachten.

Motorreis Zuid-India

Reisinfo

Over de motorreis in Zuid-India vind je uitgebreide reis informatie op onze webpagina >>

Sluit deze pagina >>

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2