In de organisatie en voorbereidingen van een dergelijke reis gaat veel tijd zitten en sommige zaken moeten al ver van te voren geregeld worden. Om deze redenen als ook om te inventariseren hoe groot de interesse is om straks daadwerkelijk met ons mee op pad te gaan, hebben we de voorinschrijving 2.0 gelanceerd.

Door dit formulier in te vullen geef je aan serieus geïnteresseerd te zijn in deelname aan de motorreis Kaapstad-Amsterdam, ALL THE WAY UP. Wanneer het definitieve inschrijfformulier  voor Kaapstad-Amsterdam online staat wordt je als eerste hierover geïnformeerd en heb je dus ook als eerste de mogelijkheid om in te schrijven en jezelf te verzekeren van een plekje.  Vanaf dat moment heb je nog drie weken de tijd om te beslissen of je al dan niet de voorinschrijving omzet in een definitieve reservering. Na de drie weken “bedenktijd” is de inschrijving openbaar. Het formulier voorinschrijving 2.0 dient individueel ingevuld te worden. In het formulier kan je wel aangeven met wie je eventueel samen reist. Deze voorinschrijving 2.0 is gratis, geheel vrijblijvend en verplicht tot niets. Zie het als een soort van langlopende optie. Het formulier van de voorinschrijving vind je hier >>

Enkele aandachtspunten:

Vertrekdatum:
Vanwege corona is besloten om de reis die gepland stond te vertrekken op 8 maart 2022 te verplaatsen naar vertrek januari 2023. Tegen de tijd dat definitieve inschrijving mogelijk is, zal ook de exacte vertrekdatum bekend zijn.

Verschepen motor:
Hou er rekening mee dat de motor ongeveer 5 weken voor vertrek verscheept gaat worden. Dit is inclusief een marge om vertragingen op zee op te vangen.

Vaste basis kosten:
In de nieuwsbrief hebben we een indicatie van de vaste kosten en variabele uitgaven gegeven op basis van een te verwachten reisduur en te rijden aantal kilometers. De vaste kosten zullen uiteindelijk door Travel 2 Explore gefactureerd worden. De vaste kosten zijn nog niet volledig bekend en voorlopig ingeschat op € 7.500,— tot  € 8.500,— Meer of minder zal het niet worden.

Variabele uitgaven:
De variabele uitgaven worden door de deelnemer (grotendeels) op locatie zelf gedaan. Zo heb je zelf maximale invloed op je bestedingspatroon. Uiteindelijke reisduur en aantal gereden kilometers zijn van invloed op de hoogte van deze variabele uitgaven. Om toch een indicatie van de totale variabele uitgaven te geven zijn we uitgegaan van een reisduur van 100 dagen (ipv 90 dagen) en 30.000 km kilometer (ipv 25.000km ).
Indicatie: Tussen ongeveer € 10.000 tot € 15.000,– 
Dat is een behoorlijke bandbreedte maar de variabele uitgaven kunnen per individuele deelnemer dan ook behoorlijk verschillen. Denk daarbij alleen aan benzineverbruik van, en onderhoud aan, de motor. Een motor die 1 op 25 rijdt of 1 op 15, dat scheelt nog al wat in de benzine op 30.000 kilometer ( bij een benzineprijs van € 1,20 per liter is dat alleen al ruim € 1.000,– verschil ) 

Inbegrepen, bij de vaste kosten zijn minimaal inbegrepen:

* Transport Motor naar Kaapstad
* Eigen zeecontainer voor transport
* Opslagkosten motor in Kaapstad
* Havengelden en kosten tijdelijke invoer motor Zuid-Afrika
* Douaneafhandeling Zuid-Afrika
* Begeleiding bij noodzakelijke documenten motor
* Vlucht Amsterdam-Kaapstad
* Alle belasting en toeslagen luchtvaartmaatschappij en vliegvelden
* Alle noodzakelijke transfers in Kaapstad/Zuid-Afrika
* Drie overnachtingen bij aankomst in Kaapstad op basis van 2pk/lo
* Geprepareerde volgwagen
* Benzine volgwagen
* Tolgelden, kosten grensovergang etc volgwagen
* Motortrailer
* Chauffeur volgwagen ( tevens monteur voor kleine reparaties onderweg )
* Reisbegeleider op de motor
* Kampeeruitrusting
* Uitgebreide gereedschap set
* Pomp, Jerrycans voor reservebenzine etc
* Ehbo set
* Bagagetransport
* Overtocht ( schip) motor van Egypte naar Turkije. Dit betreft alleen de motor omdat deelnemers de mogelijkheid hebben om mee te varen en dan zelf de hutklasse en servicenivo te boeken of om het vliegtuig te nemen.

Deelnemers:
Het is wellicht een open deur intrappen door te stellen dat deelnemers gezond en fit aan de reis moeten beginnen. Travel 2 Explore behoudt zich het recht voor om potentiële deelnemers eventueel alsnog te weigeren om redenen als lichamelijke of fysieke gezondheid, conditie, ervaring, instelling, flexibiliteit.  Punten dus die een goede en, zowel voor de deelnemer als voor de “groep”,  een zo veilig mogelijke en prettige uitvoering van de reis in de weg kunnen staan. Eén en ander uitsluitend ter beoordeling van Travel 2 Explore.

Avontuurlijke reis:
De deelnemer realiseert zich dat dit een avontuurlijk reis is onder soms primitieve omstandigheden en over ook (soms pittige) onverharde paden. Onvoorziene omstandigheden kunnen van invloed zijn op de voortgang van de reis. Dat kan zijn vanwege natuurgeweld, binnenlandse onlusten, wegafsluitingen, gesloten grenzen, valpartijen, ongelukken etc. Te veronderstellen dat er tijdens een reis van ongeveer 90 dagen lang helemaal niets zal gebeuren is niet realistisch.

Aanbetaling:
Hou er rekening mee dat bij definitieve inschrijving er om een aanbetaling gevraagd zal worden van € 1.000,– per persoon. Deze dient dan binnen 14 dagen na dagtekening van de factuur voldaan te worden.

SGR:
Travel 2 Explore is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR nummer 3431). Ook de reis van Kaapstad naar Amsterdam valt onder de dekking van deze financiële garantiestelling.

Wil je een voorinschrijving plaatsen?  Vul dan hier het formulier in >>