17 daagse motorreis in Zuid-Afrika door Die Hel en Baviaanskloof. Travel 2 Explore motorreizen

Woestijnen en wijngaarden, bergen en wildlife, rivieren en wilde kusten, eindeloze dirtroads en spectaculaire bergwegen:  Zuid-Afrika is het Walhalla voor de avontuurlijke BMW GS rijder die tijdens zijn motorvakantie actief bezig wil zijn met motorrijden in een decor van Afrikaanse landschappen.

Media van de motorreis Zuid-Afrika.GS

Over de Zuid-Afrika.GS motorreis

GS Motorreis Zuid-Afrika algemeen

Zuid-Afrika is met een oppervlakte van 1.221.000 km² ongeveer 30 keer zo groot als Nederland. Het spreekt voor zich dat in de 16 dagen die deze motorreis gaat duren we niet heel Zuid-Afrika kunnen doorkruizen. Met deze zeer afwisselende motorreis zien we wel het mooiste deel van Zuid-Afrika, vinden wij.

Zo passeren we in de Kleine Karoo, de Sewensweekpoort pas met zijn enorme rotsformaties, maar beklimmen ook, al stuiterend en keien ontwijkend, de historische Gysmanhoeks pas. Deze werd voor het eerst gereden rond 1740 door de “trekboers” met hun Ossenwagens.

De Baviaanskloof ten zuid-oosten van de Kleine Karoo is 220 km non stop avontuur met alles erop en eraan. Rivierdoorwadingen, steile hellingen, diepe afgronden, smalle tracks, adembenemende uitzichten en uiteraard alles onverhard.

In het zuiden ontkomen we er niet aan het meest zuidelijke puntje van het continent Afrika te bezoeken. Cape Agulhas. We overnachten in het gelijknamige dorpje in een fantastische lodge met uitzicht op de oceaan.

Hellshoogte, Koggelmanskloof, Huisrivier, Meirings Poort, Gamkaskloof,  Seven passes road, Cloetes Pas, Chapmans Peak. Zo maar een greep uit de vele passen die we tijdens deze motorreis gaan rijden en het motorhart van de avontuurlijke motorrijders sneller doet laten kloppen.


GS Motorreis Zuid-Afrika, Motor

Deze reis wordt niet op de eigen BMW gereden maar op huurmotoren. Standaard is inbegrepen de BMW F800GS. Ook beschikbaar zijn de BMW F700GS  en de BMW R1200GS lc ( deze laatste heeft een meerprijs )

GS Motorreis Zuid-Afrika, voor wie?

Deze motorreis is voor de avontuurlijk ingestelde en fitte motorrijder die het leuk vind om afwisselend over goede verharde wegen te rijden en over onverharde paden door desolate natuurgebieden. Sommige wegen en onverharde tracks zijn uitdagend te noemen, enkele dagafstanden kunnen door minder ervaren GS rijders als lang ervaren worden of als moeilijk. Deze reis kan ook met een duopassagier gereden worden. Eén en ander afhankelijk van de rijvaardigheden van de bestuurder. Op die trajecten waar het eventueel niet mogelijk is om met een duopassagier te rijden kan deze tijdelijk in de volgwagen plaats nemen.


GS Motorreis Zuid-Afrika, hoe rijden we?

Iedere avond is er een briefing over de motorroute van de volgende dag. We vertrekken iedere ochtend met zijn allen tegelijk met de voorrijder. Maar, desgewenst is het mogelijk om “individueel” te rijden. Dit kunt u per dag aangeven. Een GPS met de route van die dag is dan ter beschikking. Genieten, filmen, fotograferen kan net zo vaak en lang als u dat zelf wilt zonder dat u zich bezwaard hoeft te voelen dat de groep wordt opgehouden. Koffie drinken en de lunch nuttigen doen we gezellig met zijn allen. De volgwagen met trailer rijdt altijd achteraan en rijdt exact dezelfde route als de motorrijders.


 

GS motorreis Zuid-Afrika, brochure

Meer weten over deze fantastische allroad reis op de BMW GS in Zuid-Afrika? Uitgebreide informatie vind u ook in de 18 pagina’s dikke brochure. Vraag hier direct de brochure aan >>


Anderen keken ook naar:

13 daagse GS motorreis IJsland >>

Highlights motorreis Zuid-Afrika.GS

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Vertrekdata 2020:
05-03 + 02-04 + 15-10 + 19-11

Vertrekdata 2021:
25-02 + 25-03 + 21-10 + 18-11

Prijs per persoon:
Rijder € 4.185,--.

Duopassagier:
Mogelijk, korting € 895,--.

Reisduur:
17 dagen, waarvan maximaal 14 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 3900 kilometer gereden worden.

Motor:
BMW F800GS of vergelijkbaar en R1200GS (laatste heeft een meerprijs).

Volgauto:
Vierwiel aangedreven volgwagen, geprepareerd voor Afrikaanse omstandigheden. Alle bagage, ook de persoonlijke, wordt in de volgauto vervoerd.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, Maximaal 10 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden is een pré, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam -Kaapstad vv.
 • Alle transfers in Zuid-Afrika.
 • Huur motor, BMW F800GS
 • Motorverzekering. ( eigen risico ongeveer € 950,-- )
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Vierwiel aangedreven volgauto.
 • Motortrailer
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Alle overnachtingen in hotel/guesthouse/lodge etc op basis van tweepersoons gebruik
 • Eén overnachting in twee persoons safaritent.
 • Alle ontbijten.
 • Overige maaltijden zoals in brochure aangegeven.
 • Zuid-Afrikaanse en/of Nederlandse gids/reisbegeleiding.
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.

Niet inbegrepen

 • Meerprijs BMW R1200GS lc € 480,--
 • (brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij.
 • Benzine motor.
 • Overige maaltijden/drank/maaltijdenpot.
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Eénpersoonskamer op aanvraag. ( niet overal beschikbaar )
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( drank, souveniers e.d. ).

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2
NieuwsbriefEN PROFITEER

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en profiteer dan tevens van veel voordelen en speciale reisaanbiedingen exclusief voor onze abonnees.