Ontdek donker Afrika tijdens de avontuurlijke motorreis door Senegal
Authentiek en avontuurlijk

Avontuurlijke en afwisselende allroad motorreis met een knipoog naar de oude Dakar motorrally. Route gaat door de mooiste natuurgebieden van  Senegal.  Heel veel onverhard. Uiteraard met start en finish in Dakar. Hoewel we niet letterlijk offroad gaan rijden (van de paden af) zijn deze onverharde paden pittig genoeg om de dag zwaar bezweet en met een big smile af te sluiten.

Prijs

Vanaf € 2.895,--

Periode

Febr/Okt/Nov/Dec

Reisduur

9 dagen

Deelnemers

Min 4/Max 4

Soort reis

Allroad/Avontuurlijk

Reisbegeleiding

Nederlands/Engels

Media van de motorreis Senegal

Over de Senegal motorreis

Motorreis Senegal

De Allroad Motor Challenge Senegal  is een avontuurlijke motorreis door het prachtige Afrikaanse landschap van Senegal. Deze motorreis door Senegal laat je niet alleen kennismaken met de verschillende facetten van het Senegalese landschap, maar ook met de cultuur en historie. Uiteraard staat tijdens deze motorreis het motorrijden over onverharde paden voorop. Met start en finish in Dakar ontkomen we er niet aan ook een deel van een etappe van de authentieke Parijs-Dakar rally in de route op te nemen.

In 7 dagen tijd ontdekken we de veelzijdigheid van Senegal. Eerst rijden we naar het zuiden. Een traject over prachtige zandstranden, door duinen en langs mangrovebossen. Indien mogelijk ( afhankelijk van het weer) rijden we via Niokala-Koba naar het noorden. Hier zou het zomaar kunnen voorkomen dat we uit moeten wijken voor de laatste wilde olifanten die binnen de landsgrenzen van Senegal leven. In het noorden van Senegal krijgen we te maken met weer heel andere omstandigheden en rijden we door de Sahel zone. Dit is een overgangsstreek van woestijn naar savanne . Hier kan de temperatuur ook flink oplopen en de ondergrond als gevolg van de droogte bikkelhard en stoffig/zanderig zijn.

Motorreis Senegal
De route

De route van deze motorreis is globaal en zal dat ook blijven. Een en ander is afhankelijk van de vaardigheden van de rijders en van de lokale omstandigheden. Een keer pech onderweg, kan technisch of persoonlijk zijn, kan ook betekenen dat we het einddoel van die dag niet halen en de volgende dag een ander traject rijden om weer aansluiting te krijgen op de geplande route.


Motorreis Senegal
Iets voor jou?

De allroad motorreis door Senegal is een pittige motorreis en de omstandigheden van het moment bepalen de uiteindelijke zwaarte van de deze motorreis door Senegal. Een goede gezondheid en zeer flexibele instelling is wel een vereiste. Het spreekt voor zich dat je ook het avontuur niet schuwt en ervaring hebt met onverhard/offroad motorrijden. We reizen met maximaal 4 deelnemers, een kleine groep dus.. Deze motorreis door Senegal is een pittige tocht maar het is geen wedstrijd of prestatietocht, maar een allroad motorvakantie waarbij de nadruk ligt op het onverharde rijden. Ongeveer 6 weken voor vertrek is er een deelnemersbijeenkomst waar de reis in detail besproken zal worden en je kunt kennismaken met je mede tochtgenoten.

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2021:
€ 2.895,--

Prijs 2022:
€ 2.995,--

Vertrekdata 2021:
23-10 + 20-11 + 18-12

Vertrekdata 2022:
12-02 + 22-10 + 19-11 + 17-12

Reisduur:
9 dagen, waarvan maximaal 7 rijdagen.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 1500 kilometer gereden worden.

Duopassagier
Niet mogelijk

Motor:
Yamaha TTR250 of vergelijkbaar

Volgauto:
Deze reis wordt met een 4x4 volgauto uitgevoerd.

Bagagevervoer
In de volgauto.

Aantal deelnemers:
Minimaal 4 rijders, Maximaal 4 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, goed humeur, gevorderde/ervaren offroad rijder en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider, lokale gids en monteur

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam ( Brussel) - Dakar vv
 • Alle transfers in Senegal
 • Huur motor, Yamaha TTR250 of vergelijkbaar
 • Benzine motor
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Tol
 • 4x4 volgauto
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport
 • Alle overnachtingen in hotel, lodge, fixed camp.
 • Alle maaltijden tijdens de rijdagen.
 • Lokale gids op de motor
 • Lokale monteur
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor
 • Compleet programma

Niet inbegrepen

 • Toeslagen luchtvaartmaatschappij (ongeveer € 250,--)
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( drank, souveniers, fooien e.d. )

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2