motorvakantie bosnie met offroad trekje van Travel 2 Explore
Allroad met offroad trekjes

De motorvakantie Bosnie is een allroad motorvakantie met offroad trekjes door de mooiste natuurgebieden van Bosnie en Herzegovina. De afwisseling van spectaculaire bergpassen, oerbossen, verstilde meertje en authentieke dorpjes zullen op de avontuurlijke motorrijder een onuitwisbare indruk maken. Er zal veel onverhard gereden worden met soms technische tracks.

Prijs

Vanaf € 2.195,--

Periode

Mei t/m Okt

Reisduur

8 dagen

Deelnemers

Min 6 / Max 8

Soort reis

Avontuurlijk / veel onverhard

Reisbegeleiding

Nederlands / Engels

Media van de motorreis Bosnie

Over de Bosnie motorreis

Motorvakantie Bosnie
Algemeen

De motorvakantie Bosnie is een uitdagende motorreis door het verrassende en zeer afwisselende landschap van Bosnië. Bergen, bossen, meren en hoogvlaktes volgen elkaar in snel tempo op. Naast de afwisselende motorroutes door het landschap maak je ook kennis met de cultuur en de historie van het land. Hierbij ontbreekt een bezoek met lokale gids aan bijvoorbeeld het plaatsje Mostar niet.

De nadruk van deze motorvakantie ligt op het onverhard motorrijden. De routes variëren van smalle bergpaden tot uitgestrekte vlaktes en van bossen tot grind/gravel paden en van stof tot modder.

Ook extra uitdagingen in de route door omgevallen bomen of weggespoelde paden kunnen voorkomen. De bewoonde wereld is soms ver weg zodat de lunch op een berg genuttigd zal worden met prachtige uitzichten. Maar ook is het mogelijk dat we lunchen in het hoogste gelegen dorp van Bosnië tussen of met de lokale bewoners. In het voorjaar zal er in de bergen nog regelmatig sneeuw aangetroffen worden, in het najaar zijn de herfstkleuren adembenemend.

Bosnie is een geweldig bestemming om onverhard/offroad te rijden. Zeker als je met een (berg) gids op pad gaat die de smalle (wandel) paadjes kent door het ruige berglandschap . Motorrijden in Bosnie is nog een unieke ervaring. Hier kom je geen tot weinig motorrijders tegen. De beleving is nog puur, net als het landschap en de vriendelijke bevolking. Het enige wat je nog niet in Bosnie zult vinden is: massatoerisme.

Motorvakantie Bosnie
Allroad met offroad trekjes

We kunnen hier een heel verhaal houden over wat we verstaan onder een allroad motorvakantie met offroad trekjes. Bekijk de foto’s (zie media) en je begrijpt waarschijnlijk in één keer wat we bedoelen 😉


Motorvakantie Bosnie
Route en accommodatie

Met deze allroad motorvakantie verblijven we in één, centraal gelegen locatie. Het guesthouse ligt prachtig gelegen aan de rand van een meertje en midden in de bergen. Van hieruit maken we verschillende tochten, iedere keer weer met een andere “bestemming”. Het zweet van de dag kunnen we s’avonds weer afspoelen” in het naastgelegen meertje. Voor het avondeten schuiven we aan voor een Bosnische “pizza” of één van die andere heerlijke streekgerechten. We zullen voor één nacht in een andere accommodatie overnachten wanneer we, uiteraard onverhard, naar Mostar rijden.

De routes zijn deels afhankelijk van de vaardigheid van de deelnemers en de situaties onderweg. Technische trajecten worden afgewisseld met meer ontspannen trajecten. Sneeuw en omgevallen bomen kunnen voor het nodige duw en sjouwwerk zorgen. Een lekke band, pech onderweg of weersomstandigheden bepalen het verloop van de dag.

Highlights motorreis Bosnie

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2021:
€ 2.195,--

Prijs 2022:
€ 2.295,--

Vertrekdata 2021:
22-05 + 12-06 + 24-07 + 14-08 + 11-09 + 16-10

Vertrekdata 2022:
21-05 + 11-06 + 16-07 + 20-08 + 10-09 +15-10

Reisduur:
8 dagen, waarvan maximaal 6 rijdagen.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Duopassagier
Niet mogelijk

Kilometers:
Afhankelijk van de gereden routes

Motor:
Yamaha WR400, KTM LC400, Kawasaki KLR250 of vergelijkbaar

Volgauto:
Ja, maar rijdt niet dezelfde route als de motoren

Bagagevervoer
Daar waar van toepassing

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, maximaal 8 rijders

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden is een pré, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die last hebben van hoogtevrees of nachtblind zijn.

Begeleiding:
Bosnische berggids/offroad gids op de motor

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider op locatie.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam- Sarajevo vv.
 • Alle transfers in Bosnie.
 • Huur motor.
 • Benzine motor.
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • back-up wagen wanneer van toepassing (incl chauffeur)
 • Benzine back-up wagen.
 • Alle overnachtingen in guesthouse 2 of 4 persoonsaccommodatie
 • Bagage transport wanneer van toepassing.
 • Alle ontbijten van dag 2 t/m dag 8.
 • Nederlandse reisbegeleider op standplaats.
 • Alle diners van dag 1 t/m dag 7 behalve op dag 5
 • Berggids/offroad gids op de motor
 • Compleet programma.

Niet inbegrepen

 • Toeslagen luchtvaartmaatschappij. (ongeveer € 180,--)
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • (Sterke) drank en overige persoonlijke uitgaven.
 • Maaltijden niet genoemd bij inclusief.

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Alex van den Broek Events

Alex van den Broek Events

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2
NieuwsbriefEN PROFITEER

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en profiteer dan tevens van veel voordelen en speciale reisaanbiedingen exclusief voor onze abonnees.