Op de motor all the way up door Afrika van Kaapstad naar Amsterdam
verwacht
25.000 Km, 25 landen, 90 dagen.

Op de motor All the way up van Kaapstad naar Amsterdam. Een ontdekkingsreis door Afrika voor de avontuurlijke motorrijder. Op de eigen allroad /adventure motor rij je over prachtige onverharde dirttracks en voel je, proef je en ervaar je de intensiteit van het Afrikaanse continent. Een motorreis door een groot aantal Afrikaanse en Europese landen, elk met zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. De Ruwenzori in Oeganda, Sossusvlei in Namibie, de “white dessert” in Egypte, de Kilimanjaro in Tanzania, de dirttracks van Albanië, de bunker van Tito in Bosnie. Om maar wat op te noemen.

Prijs

n.n.b.

Periode

2022

Reisduur

90 dagen

Deelnemers

min 8/max 14

Soort reis

Avontuurlijk / ontdekkingsreis

Reisbegeleiding

Nederlands/Engels

Media van de motorreis Kaapstad-Amsterdam

Over de Kaapstad-Amsterdam motorreis

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
All the way up

Afrika is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende continent voor de avontuurlijke motorrijder. De motorreis van Kaapstad naar Amsterdam hadden we al in 2013 willen rijden. Vanwege een opleving van terroristische aanslagen in sommige gebieden die we zouden doorkruisen hebben we in overleg met de deelnemers besloten de reis van 2013 te annuleren. Als alternatief hebben we toen een aantal jaren de Cape 2 Cape georganiseerd en gereden. Zoals het er nu naar uitziet is het weer mogelijk Kaapstad-Amsterdam te rijden en dus gaan we in 2022 weer op pad. De motorreis Kaapstad-Amsterdam wordt 1 keer per jaar georganiseerd. Motorrijden in Afrika is  een intense en indrukwekkende belevenis. Op je eigen allroad/adventure motor rij je door unieke natuurgebieden van Afrika maar maak je ook kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van dit prachtige en eindeloze continent.

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
25 landen

De globale route zoals we die nu bedacht hebben voert ons door 25 landen: Zuid-Afrika, Lesotho, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Malawi, Tanzania, Rwanda, Oeganda, Kenia, Ethiopië, Soedan, Egypte, Turkije, Bulgarije, Noord-Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Nederland.

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Heel veel hoogtepunten

Hoewel de route flexibel, is zijn er natuurlijk een aantal bezienswaardigheden waar we niet omheen kunnen. Die zijn dan ook als “ijkpunt” in onze route opgenomen. Het is wat ons aangaat dan ook de bedoeling om tijd te nemen om de vele bekende en minder bekende bezienswaardigheden onderweg te gaan bezoeken. Het kan zomaar zijn dat we daar dan ook gewoon een dag of dagdeel voor uittrekken, het is en blijft uiteindelijk vakantie en geen rally of wedstrijd. Het gaat te ver om hier alle bezienswaardigheden te vermelden. Tijdens de presentatie zullen we hier dieper op ingaan.

Interesse?

Het is mogelijk om nu al een geheel vrijblijvende voorinschrijving te doen. Deze voorinschrijving voor de reis in 2022 verplicht verder tot niets. Als alle reisfeiten bekend zijn en covid-19 legt ook geen beperkingen meer op, ontvang je de brochure en een uitnodiging voor de presentatie over de motorreis van Kaapstad naar Amsterdam. Tijdens de presentatie leggen we in detail uit wat de opzet van de reis is en uiteraard komt de route dan ook uitgebreid aan bod. Het vrijblijvende inschrijfformulier vind je onder de knop boeken.

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Een individuele groepsreis

De opzet van deze reis kan je vergelijken met bijvoorbeeld onze reis in Zuid-Afrika, Die Hel. Dat noemen wij een “individuele groepsreis”. De routes worden dagelijks geladen in de GPS zodat alle deelnemers of individueel kunnen rijden of samen in een “groepje”.  Je rijdt dus in je eigen tempo zolang je maar op de route blijft. De volgwagen rijdt namelijk exact dezelfde route. Mocht je pech onderweg krijgen dan weet je dat de volgwagen met alle gereedschap, reserveonderdelen en monteur er aan komt. Een prettige gedachte. Er is een reis,- en routeschema maar dat is niet heilig en kan van afgeweken worden. Dat kan in onderling overleg of omdat er door omstandigheden noodzaak toe is.

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Inclusief volgwagen

Deze motorreis wordt uitgevoerd met volgwagen, een speciaal geprepareerde 4×4 terreinwagen met motortrailer. Dat betekend dat persoonlijke bagage niet achterop de motor vervoerd hoeft te worden. De volgauto is voorzien van grote benzinetanks voor extra actieradius. Een vrieskistje en koelkast voor eten en drinken zijn ook ingebouwd. Een uitgebreide EHBO set is ook aanwezig als ook jerrycans voor reservebenzine. Ook een kampeeruitrusting gaat mee. Zo zijn we onderweg niet dagelijks afhankelijk van benzinestations, winkels of accommodaties, maximaal flexibel dus.

Highlights motorreis Kaapstad-Amsterdam

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2022
€ n.n.b

Korting duopassagier
€ n.n.b

Vertrekdata 2022
n.n.b

Reisduur
Ongeveer 90 dagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Aantal deelnemers:
Minimaal 8 rijders, Maximaal 14 rijders.

Motor:
Eigen motor, type allroad / adventure

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 25000 kilometer gereden worden.

Transport motor
Rotterdam - Kaapstad. Travel 2 Explore heeft een container ter beschikking voor eigen gebruik. De motor wordt op een metalen transportframe bevestigd.

Volgauto:
Speciaal aangepaste 4x4 terrein-wagen.

Motortrailer:
Ja

Overnachtingen:
Divers en naar eigen keuze

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider op de motor en een Nederlandse chauffeur/monteur

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Kaapstad
 • Transport Motor Rotterdam-Kaapstad
 • Alle transfers in Kaapstad.
 • Metalen transport frames in "eigen" zeecontainer.
 • Overtocht Egypte-Turkije
 • Speciaal geprepareerde 4x4 volgauto.
 • Motortrailer
 • Doaune afhandeling tijdelijke invoer en uitvoer motor Zuid-Afrika.
 • Benzine volgauto.
 • Kampeeruitrusting
 • Bagage transport.
 • Gereedschap, pomp, jerrycans voor benzine etc.
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor.
 • Nederlandse chauffeur volgwagen/monteur
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.

Niet inbegrepen

 • Toeslagen/belastingen luchtvaartmaatschappij.
 • Benzine motor.
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )
 • Verzekering(en).
 • Facultatieve excursies.
 • Kosten grensovergangen.
 • Overnachtingen niet genoemd

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2