Op de motor all the way up door Afrika van Kaapstad naar Amsterdam
nieuw
Motoravontuur door 25 landen

Op de motor door Afrika rijden, All the way up van Kaapstad naar Amsterdam, hoe gaaf is dat! Een ontdekkingsreis door Afrika voor de avontuurlijke motorrijder. Op de eigen allroad /adventure motor rij je over prachtige onverharde dirttracks en voel je, proef je en ervaar je de intensiteit van het Afrikaanse continent. Een motorreis door een groot aantal Afrikaanse en Europese landen, elk met zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. De Ruwenzori in Oeganda, Sossusvlei in Namibie, de “white desert” in Egypte, de Kilimanjaro in Tanzania, de dirttracks van Albanië, de bunker van Tito in Bosnië. Om maar wat op te noemen.

Prijs

Vaste basis kosten
Nog niet bekend

Periode

jan t/m mrt
sep t/m nov

Reisduur

Globaal tussen de
80 tot 100 dagen

Deelnemers

min 8/max 14

Soort reis

Avontuurlijk/ontdekkingsreis

Reisbegeleiding

Nederlands/Engels

Media van de motorreis Kaapstad-Amsterdam

Over de Kaapstad-Amsterdam motorreis

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
All the way up

Afrika is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende continent voor de avontuurlijke motorrijder. De motorreis van Kaapstad naar Amsterdam hadden we al in 2013 willen rijden. Vanwege een opleving van terroristische aanslagen in sommige gebieden die we zouden doorkruisen hebben we in overleg met de deelnemers besloten de reis van 2013 te annuleren. Als alternatief hebben we toen een aantal jaren de Cape 2 Cape georganiseerd en gereden. De motorreis Kaapstad-Amsterdam wordt 1 keer per jaar georganiseerd. Motorrijden in Afrika is een intense en indrukwekkende belevenis. Op je eigen allroad/adventure motor rij je door unieke natuurgebieden van Afrika maar maak je ook kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van dit prachtige en eindeloze continent.


Motorreis Kaapstad-Amsterdam
25 landen

De globale route zoals we die nu bedacht hebben voert ons door 25 landen: Zuid-Afrika, Lesotho, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Malawi, Tanzania, Rwanda, Oeganda, Kenia, Ethiopië, Soedan, Egypte, Turkije, Bulgarije, Noord-Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Nederland.


Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Heel veel hoogtepunten

Hoewel de route flexibel, is zijn er natuurlijk een aantal bezienswaardigheden waar we niet omheen kunnen. Die zijn dan ook als “ijkpunt” in onze route opgenomen. Het is wat ons aangaat dan ook de bedoeling om tijd te nemen om de vele bekende maar veel liever nog, de minder bekende bezienswaardigheden onderweg aan te doen. Het kan zomaar zijn dat we daar dan ook gewoon een dag of dagdeel voor uittrekken, het is en blijft uiteindelijk vakantie en geen rally of wedstrijd. Het gaat te ver om hier alle bezienswaardigheden te vermelden. Opzet van de reis is niet het zien van zo veel mogelijk toeristische bezienswaardigheden. Opzet is een unieke reiservaring op de motor.

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om nog in te schrijven op deze reis.


Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over de laatste ontwikkelingen rondom deze motorreis? Schijf je dan in voor de nieuwsbrief over Kaapstad-Amsterdam >>


 

Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Toelichting reissom

De reiskosten zijn opgesplitst in vaste basis kosten en variabele uitgaven. De vaste basis kosten zullen door Travel 2 Explore gefactureerd worden. De variabele uitgaven worden door de deelnemer (grotendeels) op locatie gedaan.  Daardoor kan iedere deelnemer zelf de hoogte van zijn uitgaven bepalen. In de brochure wordt een en ander verder toegelicht.


Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Een individuele groepsreis

De opzet van deze reis kan je vergelijken met bijvoorbeeld onze reis in Zuid-Afrika, Die Hel. Dat noemen wij een “individuele groepsreis”. De routes worden dagelijks geladen in de GPS zodat alle deelnemers of individueel kunnen rijden of samen in een “groepje”.  Je rijdt dus in je eigen tempo zolang je maar op de route blijft. De volgwagen rijdt namelijk exact dezelfde route. Mocht je pech onderweg krijgen dan weet je dat de volgwagen met alle gereedschap, reserveonderdelen en monteur er aan komt. Een prettige gedachte. Er is een reis,- en routeschema maar dat is zeker niet heilig en kan van afgeweken worden. Dat kan in onderling overleg of omdat er door omstandigheden noodzaak toe is.


Motorreis Kaapstad-Amsterdam
Inclusief volgwagen

Deze motorreis wordt uitgevoerd met volgwagen, een speciaal geprepareerde 4×4 terreinwagen met motortrailer. Dat betekend dat persoonlijke bagage niet achterop de motor vervoerd hoeft te worden. De volgauto is voorzien van grote benzinetanks voor extra actieradius. Een vrieskistje en koelkast voor eten en drinken zijn ook ingebouwd. Een uitgebreide EHBO set is ook aanwezig als ook jerrycans voor reservebenzine. Ook een kampeeruitrusting gaat mee. Zo zijn we onderweg niet dagelijks afhankelijk van benzinestations, winkels of accommodaties, maximaal flexibel dus.

Globale route motorreis Kaapstad-Amsterdam

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs = vaste basis kosten
In verband met de in korte tijd extreem snel gestegen kosten van o.a brandstof, transport en goederen/uitrusting, kan er op dit moment geen prijsindicatie gegeven worden.

Reisperiode 1
Januari t/m maart

Reisperiode 2
September t/m december

Reisduur
Ongeveer 80-100 dagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Aantal deelnemers:
Minimaal 8 rijders, Maximaal 14 rijders.

Motor:
Eigen motor, type allroad / adventure

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 18.000 tot 23.000 kilometer gereden worden.

Transport motor
Rotterdam - Kaapstad. Travel 2 Explore heeft een container ter beschikking voor eigen gebruik. De motor wordt op een metalen transportframe bevestigd.

Volgauto:
Speciaal aangepaste 4x4 terrein-wagen.

Motortrailer:
Ja

Overnachtingen:
Divers en naar eigen keuze

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling, ervaring met onverhard rijden, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Nederlandse reisbegeleider op de motor en een Nederlandse chauffeur/monteur

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Kaapstad
 • Transport Motor Rotterdam-Kaapstad
 • Toeslagen/belasting luchtvaartmaatschappij
 • Alle transfers in Kaapstad.
 • Metalen transport frames in "eigen" zeecontainer.
 • Overtocht motor Egypte-Europa
 • Speciaal geprepareerde 4x4 volgauto.
 • Motortrailer
 • Benzine volgauto.
 • Douane afhandeling haven tijdelijke invoer motor Zuid-Afrika.
 • Eerste drie overnachtingen bij aankomst in Kaapstad op basis van 2PK/LO
 • Eerste drie overnachtingen op basis van 2PK/LO na vertrek uit Kaapstad
 • Kampeeruitrusting
 • Bagage transport in volgwagen
 • Gereedschap, pomp, jerrycans voor benzine, Ehbo etc.
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Nederlandse chauffeur volgwagen/monteur
 • Lokale gidsen daar waar nodig of verplicht
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.

Niet inbegrepen

 • Benzine motor.
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( eten/drank/souveniers e.d. )
 • Verzekering(en).
 • Facultatieve excursies.
 • Kosten grensovergangen.
 • Overnachtingen/uitgaven niet genoemd

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2