Motorreis Italie bochtendraaien in Le Marche van Travel 2 Explore Motorreizen.
Het bochtenparadijs

Motorreis Italie is een ontspannen motorvakantie in het onbekende Italiaanse Umbrië en le Marche. Hier is het prachtig motorrijden door verstilde landschappen en middeleeuwse vestingplaatsjes. Dat Hannibal met zijn olifanten ook door dit gebied is getrokken kun je nog steeds terug zien in het wegdek. Het Italiaanse asfalt wordt zo hier en dat ontsiert door gaten en scheuren maar dat kan de pret niet drukken. De wegen kronkelen en draaien dat het een lieve lust is, een waar bochtenparadijs voor de motorrijder.

Prijs

Vanaf € 1.195,--

Periode

Mei/Jun/Sep

Reisduur

6 dagen

Deelnemers

Min 6 / Max 12

Soort reis

Ontspannen / cultuur

Reisbegeleiding

Nederlands

Media van de motorreis Italie

Over de Italie motorreis

Motorreis Italië algemeen

De motorreis Italie is een motorvakantie met één vaste standplaats  en is geschikt voor iedere motorrijder die wil gaan genieten van een weekje ontspannen motorrijden over de Italiaanse b-wegen. Op de motor door Le Marche rijden is genieten van een continue afwisseling van natuur, cultuur en eeuwenoude geschiedenis.  Onneembare vestingen op uitstekende rotsen, Romeinse opgravingen met prachtige mozaïeken, paleizen en middeleeuwse vestingstadjes. Er lijkt wel geen einde aan te komen.

Vanuit onze vaste standplaats in Sant Angelo rijden we iedere dag een andere route van ongeveer 175 kilometer tot 250 kilometer lang. Tijdens deze motorreis maak je kennis met de bijzondere combinatie van de Romeinse cultuur en de Italiaanse natuur. De Adriatische kust, het golvende groene binnenland en de uitlopers van de Apennijnen staan garant voor ieder dag weer een mooie motorroute met heel veel stuurwegen. Motorrijden door Le Marche is ook een aaneenschakeling van bochten draaien en genieten van de vele vergezichten. Regelmatig waarschuwen borden voor weer een steile helling waarbij hellingspercentages van 18% tot 28% eerder regel dan uitzondering zijn.

Wanneer je op de motor door het Italiaanse Le Marche rijdt is het moeilijk voor te stellen dat het idyllische landschap ook het decor is geweest van heftige veldslagen. Zo trok ook Hasdrubal, net als zijn broer Hannibal, met zijn olifanten door Le Marche. Bij de Romeinse plaats Fanum Fortunae, nu bekend als de kustplaats Fano, werd zijn leger op bloedige wijze door de Romeinen verslagen.

Fascinerend is ook het bezoek aan San Leo, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Italie “i Borghi piu Belli d’Italia”. Wij bezoeken het op de bergtop gelegen kasteel, wat volgens Machiavelli het veiligste fort van Italië was en eeuwenlang als onneembaar beschouwd werd en was.

De combinatie van zon, bergen, motorrijden en de vele indrukken, maakt hongerig en dat treft: De keuken van Le Marche is een ontdekkingsreis op zich. Heerlijke lokale visschotels, de beroemde Carpegnaham, pizza’s, truffels en robuuste Italiaanse wijnen zijn aan het einde van de dag de spreekwoordelijke kers op de taart van deze ontspannen motorreis.

Meer weten? Download dan snel de brochure


Motorreis Italië
Reisdata

Let op: in tegenstelling tot al onze andere motorreizen zijn de genoemde data de aankomstdata op lokatie. Dit omdat de reis heen en terug op eigen gelegenheid is.

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2022 + 2023
€ 1.195,--

Vertrekdata 2022:
15-05 + 26-06 + 04-09 + 25-09

Vertrekdata 2023:
14-05 + 25-06 + 03-09 + 24-09

Reisduur:
6 dagen, exclusief aanrijdagen

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Duopassagier
Mogelijk

Kilometers:
Afhankelijk van de gereden routes

Motor:
Eigen motor, type maakt niet uit.

Volgauto:
Aanwezig op dagen waarbij excursies in het programma zijn opgenomen

Excursies:
Vijf in het programma opgenomen

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

Voorwaarden deelnemers:
Enige jaren rijervaring, flexibele instelling, goed humeur, interesse in cultuur en geschiedenis en in lekker eten

Begeleiding :
Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider op de motor en een ervaren Nederlandse gids/historicus voor de excursies

Inbegrepen

 • Zes overnachtingen in tweepersoonskamer/appartement
 • Alle ontbijten van dag 2 t/m dag 6 (7).
 • Alle diners op dag 1,2,3,5,6. ( op dag 4 naar eigen keuze )
 • Parkeren op eigen terrein.
 • Toeristenbelasting.
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor.
 • Route op GPS ( dagelijks geladen )
 • Excursies ( vier )
 • Lokale ervaren Nederlandse gids/historicus bij excursies.
 • Alle entreegelden van excursies inbegrepen in programma
 • Compleet programma
 • "Volgauto" tijdens excursiedagen
 • Benzine "volgauto"

Niet inbegrepen

 • Facultatieve excursies
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Benzine
 • Uitgaven van persoonlijke aard. (drank, maaltijden niet genoemd, souvenirs e.d. )

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2