Motorreis Italie

Motorreis Italie zomeraanbieding van Travel 2 Explore Motorreizen.
Motorreis

Italie


Le Marche

Deze motorreis door het onbekende Le Marche bestaat uit prachtig motorrijden door bergachtige landschappen en eeuwenoude Romeinse dorpjes. Iedere dagrit heeft weer een andere bezienswaardigheid als “doel” om op de motor heen te rijden.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Maatwerk
Media

Foto's en film over de motorreis Italie

Geen video beschikbaar
Meer informatie

Over de Italie motorreis

Le Marche

Motorreis Italië algemeen


Italië Le Marche is een beetje een buitenbeentje in het motorreis programma van Travel 2 Explore. Geen offroadpaden of rivierdoorwadingen maar ontspannen motorrijden over de Italiaanse b-wegen. Op de motor door Le Marche rijden is genieten van een continue afwisseling van natuur, cultuur en eeuwenoude geschiedenis.  Onneembare vestingen op uitstekende rotsen, Romeinse opgravingen met prachtige mozaïeken, paleizen en middeleeuwse vestingstadjes. Er lijkt wel geen einde aan te komen.

Tijdens deze motorreis maar u kennis met de bijzondere combinatie van de Romeinse cultuur en de Italiaanse natuur.  De Adriatische kust, het golvende groene binnenland en de uitlopers van de Apennijnen staan garant voor ieder dag weer een mooie motorroute met heel veel stuurwegen. Motorrijden door Le Marche is ook een aaneenschakeling van bochten draaien en genieten van de vele vergezichten. Regelmatig waarschuwen borden voor weer een steile helling waarbij hellingspercentages van 18% tot 28% eerder regel dan uitzondering zijn.

Wanneer u op de motor door Le Marche rijdt is het moeilijk voor te stellen dat het idyllische landschap ook het decor is geweest van heftige veldslagen. Zo trok Hasdrubal, de broer van Hannibal, met zijn olifanten door Le Marche om uiteindelijk bij de plaats Fano op bloedige wijze door de Romeinen te worden verslagen. 

Fascinerend is ook het bezoek aan San Leo, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Italie “i Borghi piu Belli d’Italia”. Wij bezoeken het op de bergtop gelegen kasteel, wat volgens Machiavelli het veiligste fort van Italië was en eeuwenlang als onneembaar beschouwd werd en was.

De combinatie van zon, bergen, motorrijden en de vele indrukken, maakt hongerig en dat treft: De keuken van Le Marche is een ontdekkingsreis op zich. Heerlijke lokale visschotels, de beroemde Carpegnaham, pizza’s, truffels en robuuste Italiaanse wijnen zijn aan het einde van de dag de spreekwoordelijke kers op de taart van deze ontspannen motorreis.

Lees verder >>

Reacties van klanten

Mees

In Juni deze trip meegemaakt en samen met Paul opgereden naar Italie. De tweede dag helemaal binnendoor gereden waardoor we net op tijd voor het avondeten aankwamen. Zes dagen lang fantastische routes gereden en ik had niet gedacht dat het zo stil kon zijn op de Italiaanse binnenwegen. Soms voelde het alsof je alleen op de wereld was en de weg alleen voor mij was aangelegd.  De excursies waren afwisselend en met zorg uitgezocht. De professionele rondleidingen van Rolf gaven voor mij ( en ik denk wel voor iedereen ) een extra dimensie aan deze reis. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Paul en Rolf, het was heerlijk.

Via via werd ik geattendeerd op deze trip door Italië. Weer eens iets anders dan die eeuwige Alpen.  Heerlijk genoten van prachtig motorrijden met ontelbare bochten door het Italiaanse heuvellandschap. Mijn bochtenwerk is weer aangescherpt 😉 Absoluut genoten van de verhalen van Rolf die op onnavolgbare wijze het verleden tot leven wist te brengen. Genoten ook van Paul die met zijn enthousiasme en avontuurlijke inborst ons steeds weer wist over te halen dat ene paadje toch nog even te pakken. Van mij een dikke voldoende voor deze heerlijk vakantie die ik iedereen dan ook van harte aanbeveel.

Groet Rein Waterman

Joke & Rinus
Samen met mijn vrouw achterop deze rit gereden. Lekker rijden niet jakkeren. Erg prettig vonden wij dat we s’ochtends rustig konden ontbijten en niet al om 8 uur op de motor hoefden te zitten. Het was vakantie en zo voelde het ook !. Verzorging was uitstekend, erg mooie routes gereden en de rondleidingen waren boven verwachting interessant en een aangename onderbreking van het rijden. Kortom, Een heerlijke vakantie gehad, een aanrader. Bedankt Paul.

Cees.
Ik ben blij dat we deze reis gereden hebben. Lekker eten, goeie info over landschap, geschiedenis, cultuur, lekkere wijn en goed gezelschap stonden borg voor een heerlijk weekje. En natuurlijk het motorrijden niet te vergeten. Want dat is het hoofdbestanddeel. We hebben mooie wegen, weggetjes en paden ‘gedaan’. Met duopassagier!! Dat Hannibal met zijn olifanten door dit gebied is getrokken kun je nog vaak terug zien in het wegdek.

Tanja Barendregt
Ik heb deze motorreis mogen meemaken als duopassagier. In combinatie met de schitterende natuur, de niet altijd even vlakke weg 😉  cultuur gesnoven onder begeleiding van een zeer ervaren en bevlogen gids en ook niet te vergeten het lekkere eten was deze reis zeer de moeite waard. Ik zou zo weer mee gaan!

Prijs en feiten

Motorreis Italie Le Marche

Vertrekdata 2020
Geen plaatsen meer beschikbaar

Vertrekdata 2021
31-05 + 28-06 + 06-09 + 27-09

Prijs per persoon
€ 895,--

Duopassagier
Mogelijk

Reisduur:
6 dagen, waarvan maximaal 6 nachten

Kilometers:
Afhankelijk van de gereden routes

Motor:
Eigen motor, type maakt niet uit.

Volgauto:
Aanwezig op dagen waarbij excursies in het programma zijn opgenomen

Excursies:
Vijf in het programma opgenomen

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

Voorwaarden deelnemers:
Enige jaren rijervaring, flexibele instelling, goed humeur, interesse in cultuur en geschiedenis en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht

Begeleiding :
Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider op de motor en een ervaren Nederlandse gids voor de excursies

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Zes overnachtingen in tweepersoonskamer/appartement
 • Alle ontbijten van dag 2 t/m dag 6 (7).
 • Alle diners op dag 1,2,3 ,5,6. ( op dag 4 naar eigen keuze )
 • Parkeren op eigen terrein.
 • Toeristenbelasting.
 • Nederlandse reisbegeleiding op de motor.
 • Route op GPS ( dagelijks geladen )
 • Excursies ( vijf )
 • Lokale ervaren Nederlandse gids bij excursies.
 • Alle entreegelden van excursies inbegrepen in programma
 • Compleet programma
 • "Volgauto" tijdens excursiedagen
 • Benzine "volgauto"
Niet inbegrepen
 • Facultatieve excursies
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Benzine
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( drank, maaltijden niet genoemd,souveniers e.d. )

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo