Motorreis Himalaya Zanskar naar de Umling La, de allerhoogste bergpas ter wereld
Over het dak van de wereld

Motorreis Himalaya Zanskar

Inclusief de hoogste bergpas ter wereld, de 5.800 meter hoge Umling La

Met de Motorreis Himalaya Zanskar rij je over de mooiste en minst bekende paden die in de Indiase Himalaya gereden kunnen worden. Een aaneenschakeling van hoogtepunten met prachtige, soms enerverende, soms inspannende maar altijd verrassende routes. De Zanskar Motor Challenge is een indrukwekkende motorreis over het dak van de wereld voor de avontuurlijke motorrijder die geen last van hoogtevrees heeft.  

Prijs

€ 3.895,--

Periode

Sep

Reisduur

17 dagen

Deelnemers

Minimaal 7

Soort reis

Avontuurlijk / Hooggebergte

Reisbegeleiding

Nederlands / Engels

Media van de motorreis Himalaya Zanskar

Over de Himalaya Zanskar motorreis

Motorreis Himalaya Zanskar
adembenemend en indrukwekkend

De Zanskar Motor Challenge is een aaneenschakeling van spannende en soms uitdagende tracks in het hooggebergte van de Himalaya.  De nadruk van deze motorreis in Noord-India ligt op de motorrijbeleving in het meest spectaculaire berglandschap van de wereld, de Himalaya. De roots van Travel 2 Explore liggen in de organisatie van expedities en avontuurlijke reizen. Met die achtergrond en in die gedachte is de motorreis Himalaya Zanskar dan ook samengesteld.

Op de Royal Enfield motor rijden we regelmatig over onverharde paden met soms diepe afgronden. We rijden door een grote verscheidenheid aan landschappen. Maar ook door kleine authentieke gehuchten, over 5000 meter hoge en onverharde bergpassen en langs eeuwenoude boeddhistische kloosters. Uit de vele Stupa’s (tempels) en Gompa’s (kloosters) die we onderweg tegenkomen  blijkt dat de bevolking in dit deel van India overwegend Boeddhistisch is. Uiteraard stoppen we af en toe om deze soms eeuwenoude kloosters te bezoeken.

Eén van de minst toegankelijk delen van de Himalaya die we met de motorreis Himalaya Zanskar aandoen is misschien wel de Zanskar vallei. Een onbekende pas, onverhard en soms moeilijk begaanbaar, brengt ons in deze ruige vallei. Een fantastische motorrit naar misschien wel het meest geïsoleerd liggende deel van de Himalaya. De ruigheid van de nauwelijks bezochte Zanskar vallei is indrukwekkend. Gletsjers, enorme bergketens en boeddhistische kloosters bepalen hier het landschap. Hier kom je bijna niemand meer tegen anders dan Boeddhistische monniken die ons glimlachend nakijken.

De Zanskar vallei verlaten we in de zelfde stijl als dat we die zijn binnengekomen. Via een ongeveer 50 kilometer lang bergpad met heel veel haarspeldbochten komen we weer aan in de bewoonde wereld. De motorreis eindigt in het altijd gezellige dorpje Leh. Maar niet voordat we de hoogste bergpas van dit deel in de Himalaya hebben gereden.

Motorreis Himalaya Zanskar
Nieuwe reis, nieuwe routes

De Zanskar Motor Challenge is een nieuwe 17 daagse motorreis in de Himalaya met voor 2024 weer nieuwe routes. Deze reis kan alleen in onze herfst gereden worden omdat delen van de route anders niet begaanbaar/toegankelijk zijn. Uiteraard is ook de allerhoogste bergpas ter wereld in de route opgenomen. Dat is met 5.800 meter hoogte, de Umling La.


Motorreis Himalaya Zanskar
Hoe intensief is deze reis ?

De Zanskar Motor Challengeis een avontuurlijke motorreis over afwisselend onverharde paden en verharde paden. Hoe zwaar deze door de individuele motorrijder wordt ervaren is mede afhankelijk van de persoonlijk gezondheid, conditie en persoonlijke instelling. Lokale omstandigheden als het weer, de andere cultuur, het andere eten, de grote hoogte en de (on)begaanbaarheid van sommige tracks kunnen ook van invloed zijn.


Herfst in de Himalaya? 

Van september tot en met eind oktober is het prachtig motorrijden in de Himalaya. De temperaturen zijn weliswaar een aantal graden lager dan in de zomermaanden maar de kans op neerslag in deze periode is nagenoeg nihil. De gortdroge lucht en de kraakheldere atmosfeer maken de kleuren van het landschap zo mogelijk nog adembenemender dan in de zomerperiode.


Motorreis Himalaya Zanskar
Iets voor jou?

Het lijkt een open deur intrappen maar een avontuurlijke instelling voor deze reis is een vereiste. Soms  wordt er over smalle onverharde paden langs diepe loodrechte afgronden gereden. Heb je echt last van hoogtevrees dan kan dat op delen van de route een probleem vormen. Met een “van negen tot vijf” mentaliteit kom je hier niet ver, met een flexible instelling wel.  Tijdens ongeveer de eerste helft van de reis zal er over heel veel onverharde paden gereden worden. Dat betekend dat de voortgang afhankelijk is van de kwaliteit van het “wegdek” op dat moment. Hoe laat we ergens aankomen kan dus niet met zekerheid gezegd worden.  De motorreis Himalaya Zanskar is niet geschikt voor de beginnende of onzekere motorrijder/ster.

Globale route motorreis Himalaya Zanskar

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

Prijzen en data

Prijs 2024:
Rijder € 3.895,--

Prijs 2025:
Rijder € 3.895,--

Vertrek 2024:
06-09

Vertrek 2025:
05-09 + 19-09

Reisduur:
17 dagen, waarvan maximaal 13 rijdagen.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 2000 kilometer gereden worden

Motor:
Royal Enfield Bullet 500cc of Royal Enfield Himalayan (meerprijs € 185,--)

Volgauto:
Deze reis wordt met een volgauto uitgevoerd

Bagagevervoer:
In de volgwagen

Accommodaties:
Alle overnachtingen in hotel, guesthouse, fixed camp

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, Maximaal 9 (10) rijders

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, enige jaren motorrijervaring, flexibele instelling, goed humeur, geen hoogtevrees en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht

Begeleiding t/m 8 rijders:
Gids, roadcaptain, monteur , chauffeur

Inbegrepen

 • Retoutvlucht Amsterdam-Delhi
 • Vlucht Delhi - Srinagar
 • Vlucht Leh - Delhi
 • (Brandstof)toeslagen luchtvaartmaatschappij en vliegvelden
 • Alle transfers in India
 • Gebruik motor, Royal Enfield Bullet 500cc
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Transport motor naar beginpunt motorreis
 • Volgauto met chauffeur
 • Benzine volgauto.
 • Bagagetransport
 • Alle overnachtingen hotel/guesthouse op basis van 2pk
 • Alle overnachtingen in twee persoonstent in fixed camp
 • Alle maaltijden behalve in Delhi en Leh
 • Alle ontbijten in Delhi en Leh
 • Mineraalwater in hooggebergte tijdens rijdagen
 • Gids, roadcaptain en monteur
 • Extra reisbegeleiding ( bij 10 deelnemers of meer )
 • Lokale permits in India
 • EHBO set, zuurstof, medicijnen.
 • Compleet programma

Niet inbegrepen

 • Afkoop schaderisico motor (optioneel)
 • Visum India
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard/niet genoemd bij inbegrepen.

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2