Motorreis Himalaya-Zanskar

Himalaya-Zanskar motorreis, Boeddhistische monnik in de Zanskar vallei
Motorreis

Himalaya-Zanskar


Zanskar Motor Challenge

Ontdek vanaf de Royal Enfield motor de schoonheid van de verborgen Himalaya-Zanskar vallei, de uitlopers van het Karakoram hooggebergte in de Nubra vallei en de Boeddhistische kloosters in Ladakh. Ook de hoogst berijdbare bergpas is in de route van deze avontuurlijke motorreis opgenomen.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie
Media

Foto's en film over de motorreis Himalaya-Zanskar

Geen video beschikbaar
Meer informatie

Over de Himalaya-Zanskar motorreis

Zanskar Motor Challenge

Motorreis Himalaya-Zanskar, algemeen

Himalaya-Zanskar motorreis is een 14 daagse ontdekkingsreis door de meest betoverende landschappen van Noord India. Vanaf het zadel van de Royal Enfield motoren vergapen we ons aan de spectaculaire Himalaya landschappen van Zanskar, Nubra, de Indusvallei en Ladakh. Deze noordelijk gelegen Himalaya provincies van India liggen ingeklemd tussen (Tibet) China en Pakistan.

Op de Royal Enfield motor rijden we door een uniek landschap van gortdroge valleien, met sneeuw bedekte bergtoppen, uitgestrekte gletsjers, zoutmeren, diep uitgesleten kloven, wilde rivieren, knaloranje  bergruggen, groene oases en nog veel meer.

Uit de vele Stupa’s (tempels) en Gompa’s (kloosters) langs de motorroute van de Himalaya-Zanskar motorreis blijkt dat de bevolking in dit deel van India overwegend Boeddhistisch is. Uiteraard stoppen we af en toe om deze soms eeuwenoude kloosters te bezoeken.

Een onbekende pas, soms moeilijk begaanbaar, brengt ons in de Zanskar vallei. Een fantastische motorrit naar misschien wel het meest geïsoleerd liggende deel van de Himalaya wat we tijdens deze motorreis aandoen. De ruigheid van de nauwelijks bezochte Zanskar vallei is indrukwekkend. Gletsjers, enorme bergketens, sneeuw, en boeddhistische kloosters bepalen hier het landschap. Hier kom je bijna niemand meer tegen anders dan Boeddhistische monniken die ons glimlachend nakijken. Zij weten dat de weg even verderop doodloopt aan de oevers van de rivier de Zanskar.

We zetten onze avontuurlijke motorreis voort langs een onbekende, sinds kort opengestelde motorroute naar de Nubra vallei. Deze fantastische rit voert over de één na hoogste bergpas van de Himalaya maar is misschien wel de mooiste bergpas om als motorrijder te rijden. Aan de andere kant duiken we naar beneden de Nubra vallei in. Het landschap is hier weer totaal anders. Zandduinen, moerassen en de uitlopers van het Karakoram hooggebergte domineren hier het Himalaya landschap.

Wanneer het avontuur er bijna op zit, staat ons nog een laatste hoogtepunt van deze motorreis te wachten. We vliegen in ruim een uur tijd van Leh terug naar Delhi: door velen “de mooiste vlucht ter wereld” genoemd. Bijna een uur lang kunnen wij vanuit de lucht nog een keer nagenieten van de zes tot zeven duizend meter hoge Himalaya toppen, waar we de afgelopen dagen tijdens onze motorreis op de Royal Enfield motor doorheen zijn gereden.


Motorreis Himalaya-Zanskar, zwaarte

De motorreis Himalaya-Zanskar is een avontuurlijke reis. Hoe zwaar deze door de individuele motorrijder wordt ervaren is mede afhankelijk van de persoonlijk fitheid en persoonlijke instelling. Lokale omstandigheden als het weer, sneeuw of de toestand van de weg kunnen ook van invloed zijn. Uiteraard is ook in deze reis de hoogste bergpas in de route opgenomen, de ruim 5400 meter hoge Khardung La.


Anderen keken ook naar:

21 daagse motorreis Himalaya >>
16 daagse motorreis Upper-Mustang >>
17 daagse motorreis Himalaya Herfstspecial >>

Reacties van klanten

Guido Zentveldt

Intussen alweer een week thuis. We hebben een heel erg mooie vakantie genoten, met zeer bijzondere happenings (teveel om op te noemen). Ruud was/is een goede reisleider, en de kleine dingetjes die aandacht nodig hadden, werden snel door Ruud opgepakt. Verder zijn er natuurlijk Gigabites aan foto en film-materiaal gemaakt, leuk om thuis te laten zien. Ontzettend bedankt voor deze geweldige reis die we via Travel2explore hebben mogen maken !

Hallo Paul,
Als vrouw was deze reis voor mij fysiek best zwaar, ben grensverleggend bezig geweest (bij twijfel was er altijd back-up). Mijn dank is groot aan Ruud de Groote en Konchok Sangrup and his crew voor hun begeleiding van deze reis en niet te vergeten mijn mede reisgenoten voor hun gezelligheid!!! Het was goed georganiseerd!! Het was soms zwaar, koud, pijnlijk, uitdagend, vermoeiend, overweldigend, adembenemend. Een ervaring die ik nooit had willen missen. Eén om nooit te vergeten!!!!

Hartelijke groet,
Jeannette Bruinsma

Jan Paulussen
Het is een erg authentieke reis, waarbij je vergeet dat je geen internet of telefoon hebt, maar waarbij je kennis maakt met een nog grotendeels maagdelijk juweel. De weinige mensen praten met je, vanuit een eerlijke interesse, zonder enige commerciële bijbedoeling. De landschappen zijn onbezoedeld, en zo verschillend van alles wat je kent. Door de originele motor voel je je meteen ingeblent, zonder de schoonheid te verstoren. De grootsheid is moeilijk op foto vast te leggen, de sterren zijn s’nachts helderder, en alles relativeert je hele eigen leventje. Het is er erg woest, koud en soms ontoegankelijk. Het is de hemel van de wereld, maar soms ook een beetje de hel.

Het was een fantastische reis die zeer goed georganiseerd was.

 

Peter Gerritsen.
Weer terug van de 14 daagse Himalaya-Zanskar Motor Challenge, geweldige vakantie gehad! Mede ook dankzij de zeer professionele begeleiding van de crew. Deze reis is een aanrader! Mijn volgende motorvakantie boek ik zeker weer bij Travel 2 Explore.

Renate Baaden.
Paul, Super bedankt!!!  Je weet wel, ik twijfelde of ik als vrouw mee zou gaan en jij overtuigde me dat ik het wel aankon. Wat ben ik blij dat ik gegaan ben. In 1 woord. Fantastisch !!!!!!!!!!

Prijs en feiten

14 daagse motorreis

Vertrekdata 2020:
24-05 + 26-07 + 06-09

Vertrekdata 2021:
23-05 + 25-07 + 05-09

Prijs per persoon:
Rijder € 2.995,--

Reisduur:
14 dagen, waarvan maximaal 10 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 1700 kilometer gereden worden.

Volgauto:
Deze reis wordt met een volgauto uitgevoerd, alle bagage wordt dus in de volgauto vervoerd.

Aantal deelnemers:
Minimaal 4(7) rijders, Maximaal 10(12) rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, goede conditie, enige jaren motorrijervaring, flexibele instelling, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht.

Duopassagier:
Mogelijk, achterop of in de volgwagen, korting € 150,--

Begeleiding:
Ervaren gids, roadcaptain, monteur en voor een deel van de reis, een kok.

Begeleiding extra:
Bij 7 deelnemers of meer gaat er een extra Nederlandse/Belgische reisbegeleider mee.

Motor:
Royal Enfield Bullet 500cc of Himalayan (meerprijs)

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam-Delhi vv.
 • Vlucht Delhi - Srinagar.
 • Vlucht Leh - Delhi.
 • Alle transfers in India.
 • Huur motor, Royal Enfield Bullet 500cc of ,meerprijs, Himalayan.
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Transport motor
 • Volgauto met chauffeur.
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Alle overnachtingen in hotel/guesthouse op basis van 2pk.
 • Alle maaltijden tijdens rijdagen.
 • Alle ontbijten op niet rijdagen.
 • Overnachting in twee persoonstent/fixed camp.
 • Mineraal water in hooggebergte tijdens rijdagen.
 • Extra Nederlandse reisbegeleiding vanaf 7 deelnemers.
 • Ervaren gids en monteur.
 • Kok. (voor deel van de reis)
 • Lokale permits India.
 • Ehbo set, zuurstof.
 • Compleet programma.
Niet inbegrepen
 • Toeslagen luchtvaartmaatschappij.
 • Afkoop schaderisico motor (optioneel).
 • Visum India.
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Uitgaven van persoonlijke aard (drank, souvenirs, overige maaltijden e.d.).

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo