Motorreis Ethiopie

verwacht
Motorreis

Ethiopie


Abessinie Motor Challenge

In ruim twee weken tijd doorkruizen we op de motor voormalig Abessinië, zoals Ethiopie vroeger genoemd werd. Een motorreis door een grote diversiteit aan Afrikaanse landschappen voor de gevorderde motoravonturier. We bezoeken het grootste grotten stelsel van Afrika en volgen eeuwenoude caravan routes. Op de hoogst berijdbare weg van Afrika passeren we reuzenbromelia’s en staan oog in oog met de zeldzame Ethiopische wolf.

Direct boeken Brochure aanvragen Optie Nieuwsbrief
Media

Foto's en film over de motorreis Ethiopie

Geen video beschikbaar
Meer informatie

Over de Ethiopie motorreis

Abessinie Motor Challenge

Motorreis Ethiopie algemeen

In 2006 reed ik voor de eerste keer op de motor door Ethiopië. Van alle Afrikaanse landen waar ik tot nu toe geweest ben heeft Ethiopie de meeste indruk op me gemaakt. De enorme verscheidenheid aan landschappen en de grote diversiteit aan bevolkingsgroepen maken van een motorreis door Ethiopie een indringende belevenis. In november 2018 gaan we opnieuw motorreis maken in dit Afrikaanse land.  De route van de 17/18 daagse Abessinië Motor Challenge hebben we iets gewijzigd vergeleken met een aantal jaren terug.  Deze gedeeltelijk nieuwe route gaan we in het november voor het eerst rijden, een soort van pilot dus. Voor een eerste beeldindruk, bekijk het fotoboek.


Motorreis Ethiopie reisfeiten

Prijs en reisfeiten zijn nog niet exact bekend en staan daarom ook nog niet volledig online. De vertrekdatum is wel al definitief bekend: 09-11-2018.


Motorreis Ethiopie, brochure

Van deze motorreis is nog geen brochure beschikbaar. Zodra de laatste details van de reis zijn uitgewerkt zal de brochure ook online gezet worden. Als je interesse hebt in de brochure, klik dan op de knop brochure en vul je naam en email adres in. Als de brochure ( pdf)  dan gereed is wordt deze automatisch gestuurd.

Motorreis Ethiopie, pilotreis

Het is mogelijk om deel te nemen aan de pilotreis van 9 november. Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tijdens een pilotreis kan van alles onderweg gebeuren. Verdwalen, in het donker aankomen of er komt geen water uit de kraan. Omstandigheden kunnen soms primitief zijn. Geen avondeten beschikbaar betekend een geit kopen en ter plekke slachten. De  pilotreis is niet geschikt voor beginnende motorrijders en ervaring met onverhard rijden is een pré. Deelnemers aan de motorreis door Ethiopie dienen makkelijk te zijn en weinig waarde te hechten aan comfort. Een avontuurlijke instelling is als vanzelfsprekend.


Motorreis Ethiopie, voorinschrijving

Heb je interesse om eventueel deel te nemen aan deze reis dan kan je nu al inschrijven. Deze voorinschrijving verplicht verder nog tot niets. Als alle reisfeiten bekend zijn zullen degen die zich hebben ingeschreven een uitnodiging ontvangen voor de presentatie over Ethiopie. Na de presentatie heb je nog 14 dagen om te beslissen of je definitief meegaat op de Abessinië Motor Challenge 2018.
Inschrijven kan hier >> of klik op de knop ” Direkt Boeken” .


Motorreis Ethiopie, publicatie

Van de eerder door ons gereden motorreizen in Ethiopie zijn door Paul Duijf artikelen geschreven die gepubliceerd zijn in onder andere MotoPlus en Moto73. Om alvast in de stemming te komen hebben we het artikel van Moto73 online gezet en kan je dit hier eenvoudig downloaden >> Je vind het artikel ook onder de knop brochure. Let op dat de in het artikel genoemde website niet meer eindigt met .com maar nu .nl is. Veel leesplezier!

 

Route

Enkele highlights

Reacties van klanten

Van deze nieuwe motorreis in Ethiopie  zijn nog geen reacties beschikbaar.

Prijs en feiten

Motorreis Ethiopie

Vertrekdata 2018:
09-11

Vertrekdata 2019 (onder voorbehoud):
01-02 + 08-11

Prijs per persoon:
Rijder € nnb

Duopassagier:
Niet mogelijk

Reisduur:
17/18 dagen

Kilometers:
n.n.b.

Motor:
250 cc offroad

Volgauto:
Deze reis wordt met een volgwagen uitgevoerd. Alle bagage, ook de persoonlijke, wordt in de volgauto vervoerd.

Aantal deelnemers vertrek 09-11-2018
Maximaal 8 rijders.

Aantal deelnemers 2019:
Minimaal 6 rijders, Maximaal 10 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, fit, flexibele instelling, meerdere jaren rijervaring, goed humeur en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht. Deze reis is niet geschikt voor beginnende motorrijders alsmede voor rijders die niet fit zijn.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een lokale gids en een Nederlandse reisbegeleider.

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Inbegrepen
 • Vlucht
 • Alle transfers in Ethiopie
 • Huur motor
 • Motorverzekering.
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Vierwiel aangedreven volgauto.
 • Chauffeur volgwagen
 • Benzine volgauto.
 • Bagage transport.
 • Alle overnachtingen in 2 persoonsaccommodaties ( daar waar beschikbaar )
 • Komplete kampeeruitrusting ( zelf slaapzak meenemen)
 • Alle ontbijten.
 • Lokale gids(en)
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Monteur
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.
Niet inbegrepen
 • (brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij.
 • Benzine motor.
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( maaltijden/drank, souveniers e.d. ).

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo