Amerika Motorreis Far West door California en diverse Nationale parken zoals Joshua Tree NP
nieuw

Motorreis door de meest woeste landschappen van de zonovergoten Amerikaanse staat California
Woestijnen en wijngaarden, glitter en Amerikaanse glammer, rivieren en wilde kusten, bossen met reusachtige mammoetbomen en spectaculaire bergwegen:  als er één gebied is wat lijkt te zijn geschapen voor de motorrijder dan is het wel Californië, dat niet voor niets de ‘Golden State’ wordt genoemd.

Media van de motorreis Amerika Far West

Over de Amerika Far West motorreis

Nieuw in het motorreizenprogramma van Travel 2 Explore is de motorreis in Amerika, Far West.
De pilotreis vertrekt op 10 september en maximaal 10 rijders kunnen éénmalig met fikse korting mee.  Dus wacht niet en meld u snel aan voor de pilotreis  Far West door de zonovergoten staat California in Amerika.

Decennia lang trokken pioniers dwars door Noord-Amerika, op weg naar het verre westen, om daar hun geluk te beproeven en een nieuw bestaan op te bouwen. Velen haalden het niet en kwamen om door honger of dorst in de verzengende hitte van de woestijn of werden geplaagd door ziekten onderweg. Californië lag, en ligt nog steeds inderdaad heel ver naar het westen maar een goede en snelle luchtverbinding brengt nadere verkenning van deze prachtige staat tegenwoordig binnen handbereik.

Onze reis vertrekt vanuit het hippe San Francisco over de fameuze Golden Gate Bridge noordwaarts via de Pacific Coast Highway 1. Zolang er zich geen mist vanuit zee opdringt kunnen we genieten van een woeste, rotsige kustlijn die is uitgevreten door eeuwig erop losbeukende golven.

We passeren Lassen Volcanic National Park, waar hete modder opborrelt en onheilspellende rookwolken uit spelonken en spleten omhoogkomen, en rijden via het 500 meter diepe, azuurblauwe Lake Tahoe naar Yosemite National Park. Hier leiden bochtige paswegen tot wel 3000 meter hoogte ons langs torenhoge kliffen, majestueuze rotspieken, glinsterende meren, bloemrijke valleien, donderende watervallen, en dichtbeboste hellingen door het hart van de Sierra Nevada.

Een nadere kennismaking met de tot wel drieduizend jaar oude reuzensequoia’s in Sequoia & Kings Canyon National Park ontbreekt natuurlijk niet op deze reis, die ons vervolgens brengt naar het alombekende en wonderschone Death Valley National Park.

Verder naar het zuiden kruisen we de Route 66, pal bij een benzinepomp in de desolate vlakte van de Mojave woestijn, een plek die u niet snel zult vergeten. Vandaar gaat de reis verder naar het Joshua Tree National Park met haar typisch gevormde bomen, waarvan de bladeren in de verte lijken op een ruige baard, en met waaierpalmen begroeide oases.

Vervolgens gaat het naar Los Angeles, waar we Hollywood zullen passeren en langzaam over de beroemde Sunset Boulevard uitrollen naar Santa Monica, het eindpunt van de ook buiten Amerika beroemde Route 66. Via de ruige kust keren we uiteindelijk terug naar San Francisco.

Deze motorreis is voor de op comfort ingestelde motorrijder die het leuk vind om lange afstanden op het zadel door te brengen, onderwijl genietend van de vele vergezichten en het geronk van de Harley Davidson.

Wilt u ook mee met de pilotreis? Vraag dan het deelnameformulier aan >>
Let op: VOL = VOL, we gaan niet met meer dan 10 rijders op pad.

Wat deelnemers van deze motorreis vonden

"Alle prijzen zijn per persoon,en onder voorbehoud van wijzigingen in tarieven van de luchtvaart,- en scheepvaartmaatschappijen en eventuele (omzet) belastingtarieven."

Reisfeiten

Pilotreis 2016:
10-09

Vertrekdata 2017:
17-06 + 23-07 + 09-09

Prijs pilotreis éénmalig
Rijder € 3.785--

Prijs per persoon 2017:
Rijder € 4.495,--

Duopassagier:
Mogelijk, korting € 750,--.

Reisduur:
15 dagen, waarvan maximaal 11 rijdagen.

Kilometers:
Er zal in totaal ongeveer 3900 kilometer gereden worden.

Motor:
Harley Davidson, type naar keuze.

Volgauto:
Bij deelname van een of meerdere duopassagiers wordt deze reis uitgevoerd met een volgauto waarin de bagage van de rijders met duopassagier kan worden vervoerd.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 rijders, Maximaal 10 rijders.

Voorwaarden deelnemers:
Goede gezondheid, flexibele instelling en uiteraard is een motorrijbewijs verplicht.

Begeleiding:
Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - San Francisco vv.
 • Alle transfers in Amerika.
 • Huur motor Harley Davidson, type naar keuze.
 • VIP verzekering.
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Afkoop eigen risico.
 • Nationale parkenpas.
 • Alle overnachtingen in hotel/motel op basis van 2pk
 • Nederlandse/Belgische reisbegeleiding.
 • Compleet programma.
 • Deelnemersbijeenkomst.

Niet inbegrepen

 • (brandstof) Toeslagen luchtvaartmaatschappij.
 • Benzine motor.
 • Persoonlijke reis/annuleringsverzekering.
 • Uitgaven van persoonlijke aard. ( maaltijden, drank, souveniers e.d. ).

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2