IJsland inclusief offroadtraining.

De Trans IJsland Motor Challenge  is een pittige motorreis waarbij van de deelnemers verwacht wordt dat zij over een goede conditie beschikken en ervaring hebben met onverhard/offroad motorrijden. Regelmatig wordt ons gevraagd: “Ik heb geen offroad ervaring, kan ik dan toch inschrijven ?” In veel gevallen adviseerden wij om dan toch eerst een basistraining en/of eventueel een vervolgtraining te volgen.

Geen ervaring

Met ingang van 2017 hoeft u geen losse cursussen of trainingen meer te boeken. Speciaal voor motorrijders die geen of weinig ervaring hebben in het onverhard/offroad rijden, organiseert Travel 2 Explore een extra reis, inclusief alle allroad/offroad trainingen. De avontuurlijke motorreis in IJsland en de uitgebreide rijvaardigheidstrainingen zijn samengevoegd tot een compleet programma. Motorrijders zonder ervaring kunnen nu dus ook deelnemen aan de avontuurlijke Trans IJsland Motor Challenge. Vertrekdatum van de motorreis IJsland inclusief training is 24 augustus 2017 en 23 augustus 2018.

 

Training

De trainingen worden gegeven door de zeer ervaren instructeur Jos Lakerveld en bestaat uit twee delen.

Deel 1 van de training wordt gegeven in het prachtige Drenthe. Behandeld worden oa.: korte bochtjes maken, evenwicht oefeningen, staand rijden, remtechniek, doorwading, tiltechniek, motorslepen, zandwegen, afdalen etc. Uiteraard is deze training afgestemd op hetgeen u straks kun gaan verwachten op IJsland.

Deel 2 van de training vind plaats op IJsland zelf. Jos Lakerveld reist met ons mee en hier leert u op de mooist denkbare locaties de fijne kneepjes van het allroad/offroad motorrijden. Keien, zand, rivierdoorwadingen, stijle hellingen. Alles zal aan de orde komen.

Motor

Deelname aan de Trans IJsland Motor Challenge inclusief trainingen is op de eigen allroad/enduro motor. Type en ouderdom maakt niet uit mits de motor maar goed is onderhouden. Eventuele aanpassingen aan de motor zijn: Goede bodemplaat, goede allroadbanden, eventueel stuurverhoger.  Ook de training in Nederland is op uw eigen motor. De motor dient dan al uitgerust te zijn met de juiste banden. Datum van de eerste training in Nederland is naar keuze op zaterdag 08/07 – 15/07 – 22/07 of 29/07.

Begeleiding

De reis wordt begeleid door IJslandkenner Paul Duijf, die met inmiddels 36 jaar reiservaring op IJsland de mooiste plekjes en spannendste pistes wel weet te vinden. Maar misschien nog wel belangrijker is dat Paul de zwaarte en omstandigheden van het terrein kent zodat de motortraining daar op afgestemd kan worden.

De trainingen worden gegeven door Jos Lakerveld. Jos werkt al 35 jaar bij de landelijke eenheid unit motorondersteuning van de nationale politie. Tevens heeft hij ruime ervaring in de audio en visuele branche, sport verslaggeving vanaf de motorfiets in binnen en buitenland voor diverse omroepen. Al 25 jaar is Jos bezig met het ontwikkelen en geven van Voortgezette Rij Opleidingen Motor in de diverse disciplines.

Brochure

Een sfeerimpressie van de reis, foto’s en film, prijzen en vertrekdata vind u op de reispagina van IJsland, lees hier verder >> 

Uitgebreide informatie of de reis en training vind u in de pdf brochure, deze kunt u hier downloaden >>

Contact

Heeft u inhoudelijke vragen over de reis of de trainingen?

Telefonisch:
Voor vragen over de training: Jos Lakerveld, nummer +31 (0)6 53700593
Voor vragen over de motorreis: Paul Duijf, nummer +31 (0)6 19411146

Mail:
info@travel2explore.nl

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2