De Himalaya motorreizen zijn inmiddels een begrip geworden in motorrijdend Nederland en België. Op een originele Royal Enfield motor dwars door de Himalaya rijden is voor veel avontuurlijke motorrijders een droom die eens uit moet komen. Sinds 2004 organiseert Travel 2 Explore motorreizen “all over the world” en 2020 wordt het zeventiende jaar op rij dat Travel 2 Explore de Himalaya Motor Challenge organiseert. Een avontuurlijke motorreis van bijna letterlijk zeeniveau naar de hoogste bergpas, de Khardung-La, op bijna 5400 meter hoogte. Van de groene zuidelijke hellingen van de Himalaya naar de besneeuwde bergtoppen van 6000 meter en hoger. Enkele van de hoogtepunten die we onderweg aandoen: de Spiti vallei met zijn vele boeddhistische gompa’s, de Nubra vallei wat het meest noordelijke gelegen gedeelte van India is. Maar ook Ladakh waar een kennismaking met het Boeddhisme in de meest oorspronkelijke vorm mogelijk is. De bizarre rotsformaties in de Indus vallei markeren de botsing van twee continentale platen. Uiteraard rijden we ook hier op de Royal Enfield motor doorheen.

Inmiddels hebben we drie totaal verschillende Himalaya motorreizen in het programma, elk met een eigen karakter.  Op deze pagina vind je een overzicht van de drie motorreizen. Uitgebreide informatie en een overzicht van alle vertrekdata vind je op de betreffende reispagina’s.

Himalaya Motor Challenge

De droom van iedere motorrijder

Himalaya Motor Challenge, Travel 2 Explore motorreizenDwars door de Himalaya over de hoogste bergpassen ter wereld, 21 dagen.

 

Meer reisinfo vind je hier >>

Upper-Mustang

Het verboden koninkrijk

Nepal motoreis naar het verloren Tibetaanse koninkrijk Uppr Mustang in de Himalaya. Een motorreis van Travel 2 Explore motorreizenUnieke 16 daagse motorreis in Nepal naar Lo Manthang, de hoofdstad van het voormalig Tibetaanse koninkrijk Mustang

 

Meer reisinfo vind je hier >>

Herfst Special Himalaya

17 daagse motorreis

Herfst Special Himalaya
Van september tot en met eind oktober is het prachtig motorrijden in de Himalaya. De temperaturen zijn weliswaar een paar graden lager dan in het hoogseizoen maar de kans op neerslag in deze periode is nagenoeg nihil. Door de gortdroge lucht en de kraakheldere atmosfeer zijn de kleuren van het landschap zo mogelijk nog adembenemender dan in de zomerperiode.

Meer reisinfo vind je hier >>

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2