De Himalaya motorreizen zijn inmiddels een begrip geworden in motorrijdend Nederland en België. Op een originele Royal Enfield motor dwars door de Himalaya rijden is voor veel avontuurlijke motorrijders een droom die eens uit moet komen. Sinds 2004 organiseert Travel 2 Explore motorreizen “all over the world” en 2019 wordt het zestiende jaar op rij dat Travel 2 Explore de Trans Himalaya Motor Challenge organiseert. Een avontuurlijke motorreis van bijna letterlijk zeeniveau naar de hoogste bergpas, de Khardung-La, op bijna 5400 meter hoogte. Van de groene zuidelijke hellingen van de Himalaya naar de besneeuwde bergtoppen van 6000 meter en hoger. Enkele van de hoogtepunten die we onderweg aandoen: de Spiti vallei met zijn vele boeddhistische gompa’s, de Nubra vallei wat het meest noordelijke gelegen gedeelte van India is. Maar ook Ladakh waar een kennismaking met het Boeddhisme in de meest oorspronkelijke vorm mogelijk is. De bizarre rotsformaties in de Indus vallei markeren de botsing van twee continentale platen. Uiteraard rijden we ook hier op de Royal Enfield motor doorheen.

Inmiddels hebben we vier verschillende Himalaya motorreizen in het programma, elk met een eigen karakter.  Op deze pagina vind je een overzicht van de vier motorreizen en de vertrekdata waarop nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Uitgebreide informatie over de Himalaya motorreizen en een overzicht van alle vertrekdata vind je op de betreffende reispagina’s.

Himalaya-India

Himalaya Motor Challenge

Himalaya Motor Challenge, Travel 2 Explore motorreizenDwars door de Himalaya over de hoogste bergpassen ter wereld, 21 dagen.

Voor 2019 zijn de de volgende vertrekken al gegarandeerd:
16-06-2019, 04-08-2019, 01-09-2019, 08-09-2019.
Lees verder >>

Upper-Mustang

16 daagse motorreis

Nepal motoreis naar het verloren Tibetaanse koninkrijk Uppr Mustang in de Himalaya. Een motorreis van Travel 2 Explore motorreizenUnieke motorreis naar en in het laatste Tibetaanse koninkrijk.
Vertrek 06-10-2018: Onderweg
Vertrek 17-11-2018: Vol.
Vertrek 30-03-2019:Vol
Vertrek 06-04-2019: Gegarandeerd
Meer reisinfo vind je hier >>

Himalaya

Extra vertrek

Nieuw voor 2019, 17 dagen.
Van september tot en met eind oktober is het prachtig motorrijden in de Himalaya. De temperaturen zijn weliswaar een paar graden lager dan in het hoogseizoen maar de kans op neerslag in deze periode is nagenoeg nihil. Door de gortdroge lucht en de kraakheldere atmosfeer zijn de kleuren van het landschap zo mogelijk nog adembenemender dan in de zomerperiode. Voeg daar aan toe een deels vernieuwde route en je hebt alle ingrediënten voor een verrassende motorvakantie. Binnenkort online. De pilot van deze nieuwe reis wordt in mei 2019 gereden. Hierop kunnen een beperkt aantal deelnemers mee(maximaal 6)

Himalaya

Zanskar en Ladakh

Veertien daagse motorreis door twee unieke Himalaya valleien
Voor 2018 zijn er geen plaatsen meer beschikbaar. Het goede nieuws is dat we in 2019 weer gaan.
Meer reisinfo vind je hier >

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Sgr Logo

Sgr Logo