Op 23 augustus 2018 organiseren wij een extra reis naar IJsland. Dit wordt een bijzondere reis omdat we met deze extra reis nog niet gereden offroad tracks gaan rijden. Dat kan soms behoorlijk avontuurlijk zijn met onzekerheden zoals doodlopende sporen, te diepe rivieren, te veel zand, heel steile hellingen, tegenslag, omdraaien etc. Als we mazzel hebben maken we een vulkaanuitbarsting van nabij mee, net als in 2014, toen de Bardarbunga wat lava uitspuugde net op het moment dat wij daar rondreden.

Vulkaanuitbarsting van de Bardarbunga tijdens de motorreis IJsland van Travel 2 Explore

Deze reis heeft dus geen uitgekristalliseerde route en als alles mogelijk is wat we in gedachten heb dan zal het zo hier en daar behoorlijk pittig kunnen worden. Maar ook zal het spectaculair mooi zijn en een ervaring worden waar je nog lang met veel plezier aan terug zult denken. En, mocht het nog niet duidelijk zijn, dit betreft dus een “offroad” reis 🙂 , een “RAW” versie van de Trans Iceland Motor Challenge. Natuurlijk ontkomen we er niet aan om zo nu en dan een stukje asfalt te moeten pakken maar dat zal maar zeer weinig voorkomen. Hoe één en ander uiteindelijk gaat lopen zien we ter plekke wel. Met deze reis gaan ook minder deelnemers mee, maximaal 7 rijders en dat is inclusief begeleider en IJslandkenner Paul Duijf.

De extra IJsland reis wordt gereden op de eigen adventure/enduro motor. Wij verzorgen uiteraard het transport van de motor, de vlucht, de volgwagen etc. Kortom, opzet/organisatie/logistiek van deze reis is gelijk aan de Trans Iceland Motor Challenge, zo ook de reisduur, de prijs inbegrepen/niet inbegrepen, de reisvoorwaarden etc. Deze vind je ook op de IJsland reispagina en/of in de brochure van de Trans Iceland Motor Challenge.

Maar let op: van het extra vertrek op 23-8-2018 is geen aparte webpagina en geen aparte brochure beschikbaar. Deelnemers aan het extra vertrek dienen voldoende ervaring te hebben met onverhard/offroad rijden en, misschien nog wel belangrijker, over de juiste avontuurlijke/flexibele instelling te beschikken.

Heb je zin in een onvergetelijk motoravontuur op IJsland?
Twijfel niet, wacht niet, maar ga gewoon mee.
Ook voor het extra vertrek kan je je eenvoudig online aanmelden >>

Tenslotte: Het extra vertrek naar IJsland valt natuurlijk ook onder de werking van het SGR.
Iets niet duidelijk, nog vragen?
Je kunt ons ook bellen op: +31 (0)756149059 of +31 (0)619411146
Of stuur een mail naar: info@travel2explore.nl

Sluit pagina >>

Wij zijn er klaar voor, jij ook?

Avontuurlijke motorreizen IJsland

Paul Duijf bezocht IJsland voor het eerst in 1980 en heeft sindsdien geen jaar meer overgeslagen. In 2007 maakte Paul zijn eerste motortocht op IJsland. Dit beviel zo goed dat hij besloot om nog een motorreis naar IJsland te gaan organiseren. Maar dan wel één die past bij het land en bij Paul, avontuurlijk dus. Toch duurde het nog een paar jaar voordat het zover was. In 2009 reed Paul voor Travel 2 Explore de tweede keer op de motor, vulkanen en rivieren trotserend, dwars door het binnenland van IJsland. Sindsdien is de Trans Iceland Motor Challenge een vaste waarde in het avontuurlijke motorreisprogramma van Travel 2 Explore.

 

Wannahave sticker van de motorreis IJsland, de Trans Iceland Motor Challenge van Travel 2 Explore

Sluit pagina >>

Partners

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Leatt, the science of thrill.

Leatt, the science of thrill.

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2