Allroad motortraining

Basis

Basis allroad motortraing van Travel 2 Explore met Alex van den Broek


Deze allroad training is ook uitermate geschikt als basisvoorbereiding op bijvoorbeeld onze avontuurlijke motorreis dwars door het binnenland van IJsland, de Trans Iceland Motor Challenge. De training is bedoeld voor de beginnende allroad motorrijder. Tijdens een allroad rit gaan we de basistechnieken van het allroad en offroad motorrijden behandelen. Dat alles ga je doen op op je eigen allroad/adventure motor . We houden hierbij rekening dat we rijden met een zwaardere allroad motor en niet een lichte enduro motoren. In de ochtend oefen je een aantal technieken op aparte gedeeltes van de route:
Positie op de motor – kijktechniek – afschuinen van de motor -gas/koppeling/remcontrole – bochtentechniek op onverharde ondergrond -op en afrijden van heuvels – zand. In de middag, na een welverdiende lunch, maken we kilometers en passen de geleerde technieken toe. Deze training is geschikt en bedoeld voor allroad motoren vanaf ongeveer 650cc.

Allroad Motortraining

Gevorderden

Allroad motortraining voor gevorderden van Travel 2 Explore met Alex van den Broek.
Deze allroad motortraining voor gevorderden is een logisch vervolg op de basistraining. De training is bedoeld voor de meer ervaren allroad motorrijder. Met deze training ligt de nadruk ook meer op het offroad rijden. Heb je nog geen offroad rijervaring dan is het beter om eerst de basistraining te volgen. De training vind plaats in Nederland of in België en duurt een hele dag. Stijle hellingen, keien, “bubbelpistes”, boomstammen en anders obstakels ga je aan het einde van deze intensieve trainingsdag niet meer uit de weg. Deze motortraining is niet alleen leuk om te doen maar natuurlijk ook een goede voorbereiding op één van onze avontuurlijke motorreizen. Je zult met nog meer vertrouwen deelnemen en daardoor nog meer kunnen genieten van de motorreis.

De dag begint met een korte herhaling van de basistechnieken. Zo kan ook het nivo van de individuele deelnemers ingeschat worden. Na de koffiepauze zal er dieper ingegaan worden op de diverse technieken van het allroad en offroad rijden. We houden hierbij rekening dat er gereden wordt met een zwaardere allroad motor en niet een lichte enduromotor of crossmotor. Net als de basistraining is de opzet van deze training bedoeld voor zwaardere enduro motoren vanaf ongeveer 650 cc.

Alex van den Broek

Even kennismaken

Alex van den Broek, geboren in 1972,  rijdt vanaf zijn 5e jaar trialmotor en behaald al snel zijn eerste kampioenschap in de jeugdklasse.

Van 1990 tot met 2001 rijdt hij trialwedstrijden op EK en WK niveau en bouwt voort aan een uitzonderlijke reputatie in de (Nederlandse) trialwereld.

Vanaf 2003 maakt Alex zijn entree in de enduro competitie. Hij rijdt de Nederlandse enduro kampioenschappen, finisht de Dakar Rally en presteert erg goed in de Europese kampioenschappen. Onderwijl racet hij op hoog niveau mee in Sixdays of Enduro (ISDE) en finisht met regelmaat extreme enduro’s in de Gold- en Pro klassen.

Allroad motortraining deelnemen?

Wil je deelnemen aan één van de allroad trainingen? Of misschien een enduro training of trial training volgen? Neem dan rechtstreeks contact op met
Alex van den Broek >>

Reviews

Hallo Paul,
Ja, de training van Alex was super! Dat vertelde ik je ook afgelopen woensdag in Nieuwegein 😉 Wat ik fijn vond, was de nadruk op de beheersing van de motor, ook bij lagere snelheden. Spelen met de koppeling, rem en gas, houding op de motor, afschuinen etc. Plus dat Alex een fijne vent is die duidelijk uitlegt. Ook de kleine groep was prettig. Vorig jaar deed ik ook een allroad basistraining, was ook goed, maar niet zo goed als die van Alex. Kortom tevreden! Groet Mark


Het was een leuke, leerzame en gezellige dag. Veel lol gehad met het off-roaden en zeker voor herhaling vatbaar. Liefst in de vorm van een vakantie ;-). Mvg Peter van Dijk.


Hallo Paul,
Zondermeer een succes-dag!. Alex legde alles op vriendelijke wijze uit, kijkend naar het niveau van de deelnemers. Deed dingen overdreven en bijna in slow motion voor. Niets dan lof. Veel geleerd over houding etc. Het wonderlijke is dat ik eerder zo’n dagje deed in België en daar de dingen anders had geleerd. Dat nekte me nog ook, want pas nadat Alex vertelde hoe en waarom, ging het rijden door het zand beter. Goede aanwijzingen dus. Intensief, zei je. Kan je wel zeggen. Bij de lunch bleek alles onder de motorkleren kleddernat. En ’s middags herhaalde zich dat. Van 10:00 tot 16:30 non stop staan op de motor, onderbroken door de lunch is best heftig. Zeker als je nog een mountainbikeparcours meeneemt onderweg ook. Los/rul zand zal overigens m’n hobby niet worden. Zo’n parcourtje met kort draaien en veel korte hoogteverschilletjes vind ik leuker. Kortom, heel leuk, heel veel geleerd, heel intensief en meer dan de moeite waard. Alle lof ook voor Alex. Groet, Piet Kruithof

Partners

seven-summits-logo-black

Seven Summits Motorreizen

Pinlock

Pinlock

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Dr. Jekill & Mr. Hyde

Alex van den Broek Events

Alex van den Broek Events

Sgr Logo

Sgr Logo
bergrit-2
NieuwsbriefEN PROFITEER

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en profiteer dan tevens van veel voordelen en speciale reisaanbiedingen exclusief voor onze abonnees.